3.monitor

02.10.2008

tak dnes jsem absolvovala 3.monitor a pry uz klidne muzu rodit, ze uz to nebude predcasny porod. Taky mi vzal ster na streptokoka. Malej se uz tlaci hlavickou dolu, ale nalez se mi odminula zlepsil, to bude tim odpocivanim, porad jsem sice otevrena na 1 prst, ale pry je to lepsi... Tlak mam malinko lepsi 142/85 a prasky na otoky jsem nedostala. Podle UZ jsem 37+1 a miminko vazi cca 2900. Takze pry je to cvalik. Hlavne, at je zdravej :c:
Pak jsem byla na predporodnim kurzu, kde byla nejdriv pediatricka a vypravela co a jak s miminkem po porodu a pak prisel porodnik, ten nam vysvetloval co se bude dit pred porodem, kdy se rozjet do nemocnice a pak jak to bude probihat v nemocnici a behem porodu. Pak nas vzal na porodnicke oddeleni, ukazoval pokoje, pripravni pokoj, porodni sal, poporodni sal.... maj tam virivku, moznost poslechu hudby, muze se fotit, ale ne natacet video. Pak si nas vzala do parady sestra, ktera nam vysvetlovala vsechno ohledne miminka a kojeni, ukazovala boxy kam davaj miminka zahrat a inkubatory. Takze jsem moc rada, ze jsem to absolvovala, ale diky tomu jsem si uvedomila jak uz je to blizko a zacala mit trochu strach z porodu a vseho kolem. Jeste rekla, ze miminko davaj hned po porodu mamince na brisko a k prsu (pokud nenastanou nejake komplikace) pak ho na par hodin odnesou aby si mimi i mama odpocinuli a pak uz jsou porad spolu na pokoji. A co me trochu desi, ze poustej domu po 72 hodinach, coz mi prijde hodne brzy. Doufam, ze stihnu vsechny informace pojmout.

to je dobře, že jsi v pořádku. Mi malá vážila ve 35tt cca 2880g a to mi říkali, že je obřík. Taky jsem absolvovala předporodní kurz a dozvěděla se plno cenných informací, pak je ještě v praxi použít. To že pouštějí po 72 hodinách je prý normální postup, když je maminka i mimi v pořádku. Já si myslím, že je to dobré. Jinak přeji ať máš rychlý a pohodý porod a ať jste oba v pořádku. Taky se na tu moji prďolku strašně těším a to mi při každé kontrole doktro řekne - příště už asi nepřijdete.

In reply to by Marki.84

jeee, tak to budete mit taky cvalika? :///: tak to si pak budem o tom porodu vypravet :s: kdyz me prijde, ze je to malo, tech 72 hodin, aby malej stihnul prekonat zloutenku a ja se naucila kojit a prebalovat a koupat.... taky ti drzim palce at jste s malinkou v pohode a porod zvladnete na jednicku :c:

In reply to by lulisek

Nám říkali, že než nás pustí domů tak se dělají na žloutenku testy a kdyby bylo třeba tak si nás tam nechají déle. Taky mám strach, abych se naučila kojit, přebalovat a koupat. Zvládly to jiné mamky, tak to musíme zvládnout taky ne? A porodu se bojím, mám obavy abych to zvládla, chtěla bych rodit bez epidurálu, tak snad se mi to podaří, manžel bude se mnou, tak mě bude doufám podporovat. Jsem zvědavá jaké cvalíky nakonec budeme mít, pak si o tom musíme povyprávět.

Ahojky, já jdu na ozvy srdíčka teprve dneska poprvé a to jsme taky v 38tt. A to chodíte docela pozdě na ty kurzy to u nás ho dělají v 36tt. Jinak ti přeju ať to máš rychle za sebou. Já jsem celou dobu plašila, že malá bude chtít dřív ven, ale ona tam nakonec bude chtít asi zůstat co nejdíl to půjd:)tak papa

In reply to by dadauhl

ono to bylo na me, jestli tam pujdu.... me to nikdo nedoporucil. Ja si taky myslim, ze to nebude tak horky s tim mym porodem.... ale jednou vylezt musi, takze se ho dockam :) Dr. rikal, ze u nich nechavaj prenaset maximalne 7 dni a pak vyvolavaj, takze v rijnu bych to mela stihnout. 2.termin mam 22.10. :///: a kdy mas ty termin?

Ahojky, já jdu na ozvy srdíčka teprve dneska poprvé a to jsme taky v 38tt. A to chodíte docela pozdě na ty kurzy to u nás ho dělají v 36tt. Jinak ti přeju ať to máš rychle za sebou. Já jsem celou dobu plašila, že malá bude chtít dřív en, ale ona tam nakonec bude chtít asi zůstat co nejdíl to půjd:)tak papa

Ahoj Lulisku, budu ti mooooc držet palečky, ať to ukázkově zvládnete bez jakýchkoliv komplikací a ať už máš to svoje zlatíčko brzo u sebe. Je to nádherné, ta láska a zároveň šílený strach, jsou nepopsatelné. Tak se drž :a:

Ahoj Lulisku, no teeedaaa to je informací, tak to je fajn, že jsi to tak dlouho vydržela a zatím neporodila. Teď už by to bylo v poho, tak můžeš být klidná :) a co fotečky? Už je máš doma? Čekám až vložíš nějaké bříško :///:

In reply to by ssiissiinnkkaa

to jsem se rozjela, ale chtela jsem mit vsechno zaznamenany dokud si to pamatuju, jak trpim na tu "tehotenskou demenci" tak horko tezko udrzim jakoukoliv informaci :s: :s: :s: fotit jsme se byli vcera a fotecky budou v pondeli, mooooc se tesim. a co ty? jak se mas?

In reply to by lulisek

Jo tak to je těhotenská demence a já si pořád říkala, co to poslední dobou mám :///: já jsem dneska dokonce měla k doktorovi napsaný lísteček a stejně jsem se zapomněla na jednu věc zeptat :00: Jinak se mám docela dobře, až na dnešní únavu, taková bez energie jsem, ale to je asi něco ve vzduchu :O

In reply to by ssiissiinnkkaa

muj manzel tento termin pry slysel v radiu a tvrdi mi, ze na to trpim :) porad nekde neco nechavam nebo zapominam, ale pozitivni je, ze je to tehotenska, takze az porodime, budeme zase moudre zeny :s: me v noci vzbudila moucha teroristka, kdyby jen po tom pokoji litala... budiz, ale narazela me primo do obliceje!!! mrcha! }:) tak jsem taky bez energie.... a v te porodnici byl tezky, vydychany vzduch a teplo, jedna tehulka si musela, chudak, sednout aby sebou nesekla.... ale pry u porodu bude fungovat klimatizace, uvidime....

Ahoj lulisku, neboj, stihneš pojmout všechno a co ne, tak to ti tady poradíme, když budeme vědět..:-) :///: Já myslím, že takhle pouštěj všude.. :00: :cc):
Taky sem se začala bát až na konci, ale to je dobře, že máš k tomu trošku respekt a strach, to je zcela normální a přirozený a stejně jako všechny holky to zvládneš na 1 a vůbec se neboj si zakřičet a tak... :c:

In reply to by Borůvka

kdyz ja mam panickou hruzu z toho, ze to pichnou blbe a zustala bych ochrnuta.... :00: ja vim, bujna fantazie, ale jestli existujou "minule zivoty" tak jsem si tohle uz prozila, protoze mam z toho opravdu strach :) Dr. rikal, ze to za svoji praxi nezazil, ale ze o tom cetl, ze muzes mit blbe posazene obratle a pichnou ti to do michy.... ale smal se mi, previt :///: no uvidime nakolik budu statecna pri porodu :s:

In reply to by lulisek

jj teď jsme hrdinky a pak o něj budeme škemrat :!k: Ty budeš rodit dříve, tak mě pak musíš informovat :s: budu ti držet pěstičky aby jsi to zvládla :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky