Porodnice Brno - Milosrdní bratři vs Obilní trh

28.09.2008

Tak jsme byli včera s manželem na návštěvě v porodnici na Obilním trhu. Je to porodnice kterou máme nejblíže a ještě jsme tam měli protekčně zařízenou soukromou prohlídku s manželovou kolegyní z práce, která tam dříve dělala 7 let PA.
Minulý týden jsme byli na placeném předporodním kurzu a prohlídce u Milosrdných bratří.

Takže když to srovnám, tak na Obilňáku se nám to prostředí líbilo víc, vypadalo moderněji ale i útulně. Také fakt, že jsme měli soukromou prohlídku s někým, kdo tam pracoval jistě hodně přidá - mohla jsem se přímo zeptat i na personál a jak už asi všechny víte nebo tušíte, porod není jen o prostředí, ale hlavně o lidech, kteří se tam o vás starají.

No takže moje současné přesvědčení je, že bych první jela na Obilňák (nebo tam zavolala) a kdyby neměli volno, tak k Milosrdným. Známosti jsou holt známosti... :)

Jinak se máme dobře a zaznamenala jsem zaschlé skvrnky na košilce, takže se nám asi hlásí mlezivo. :) Musím si konečně koupit nějakou pořádnou podprsenku a asi by neuškodily i speciální těhu kalhotky se zpevněním. Další kontrola nás čeká ve čtvrtek, musím se pana doktora zeptat na jednu choulostivou věc, protože kvůli bolesti nemůžeme s manželem sexovat. :(

Já myslela, že se Obilňák zavírá, tak jsem to strouhla rovnou k Milosrdným... tudududum. Ještě nerodím, ale za 6 týdnů je to tady. Tak to mi vyrazilo dech. Už jsem s tím psychicky smířená... Musí se tam nějak registrovat, nebo se jen napíše, že tě gynekolog předává do jejich péče??? Díky. Martina (33 tt.+0)

In reply to by Martinax

Ahoj, taky jsem slyšela, že Obilňák časem zavřou, ale zatím tomu nic nenasvědčuje a bůhví kdy to bude.
Registrace nikde v Brně není nutná, jen je třeba počítat s tím, že Obilňák je daleko vytíženější než Milosrdní a kdyby tam měli plno, tak tě zřejmě pošlou tam.

souhlasím s tím, že jde hlavně o lidi. Když se na Tebe někdo usměje, hned je líp, že? :) Je fajn, žes to v porodnicích
viděla a už nepůjdeš do úplně neznámého prostředí. Když si vzpomenu na sebe, byla jsem vyděšená z porodu, z
prostředí, z rozespalých lidí na nočních (tehdy ještě nebyl takový babyboom :s: )... ale nakonec byli fajn právě proto,
že se mnou mluvili a byli příjemní. Tak hodně štěstí, ať Ti vyjde Obilňák :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky