rijen

30.09.2008

Holky, tak pro shrnuti: 1. co vsechno mate pripraveno ve vybavicce pro miminko do cca 3 mesicu
2. v cem povezete miminko z porodnice, myslim obleceni
Diky za info. Zatim se mejte prekrasne, kdyby vas jeste napadlo, co pridat, napiste. Porizujete si treba dopredu odsavacku mlicka nebo lahvicky, atd.? :///: :a:

Mam myslim vsechno, krome veci na kojeni - odsavacky, lahvicek a tak. Opravdu nevim, jestli to mam kupovat, mozna se to ani nevyuzije. Taky vubec nevim jakou odsavacku mam koupit. Jeste nemam nafukovaci kruh na sezeni po nastrihu, prijde mi to srandovni jit si koupit detsky plovaci kruh:)
Na odjezd z porodnice mam nejake bodicko, dupacky, cepicku, rukavicky, teplou kombinezku, deku a autosedacku. Taky premyslim, jestli mam koupit fusak do autosedacky, kdyz to mame takhle na zimu. Nez se zahreje auto, tak to asi nebude od veci.
Dneska me chvilku pekne bolelo bricho (v podbrisku), asi to byli ti poslicci, tezko rict, tak ted lezim a mala mi kope do notebooku:) Boli vas uz bricho a jak se to projevuje a jak casto? Zdravim vsechny rijnove maminky:)

In reply to by nikolka.v

ja jsem dnes absolvovala predporodni kurz a ptali jsme se jestli si mame porizovat odsavacky a vsechno kolem kojeni a sestra nam rekla, ze ne. Ze kdyby byl problem, tak nam to pujcej v nemocnici a mezitim ti to domu koupi nekdo z rodiny. Ja si kruh kupovat nebudu, ale ten se ti doma nestrati, ten vyuzijes az bude mimi vetsi :)
S odjezdem z porodnice, nez se prevliknu do civilu, tak manzel pujde do auta zatopit a pak si nas uz jen vyzvedne. Takze v aute bude teploucko.
Ja jsem dnes taky mela pocit jakobych mela dostat MS, ale vylozene to nebolelo, tak nevim. Kamaradka nemela poslicky vubec, sla rovnou rodit :) me jenom dost tvrdne brisko.... :///:

tak miy máme asi od každýho tak 7 kusu.body dl.rukáv,krátky rukáv,overal,dupačky,tepláčky,..hodně čepiček ponožek 3 punčocháky...!no a z porodnice jedeme body dl.rukáv dupajdy a teplá zimní kombineza.myslím že to bude stačit v autě bude teplo.a jinak dudlíky,odsávačka,chuvičky,monitor dechu.lahvičky,ohřívačka máme asi všechno.nu už mám první termín za 16 dní.to je fofr...

In reply to by verun2

tak presne co tady pises jeste potrebuju koupit :///: a s kosmetikou jsem to vymyslela tak, ze koupit jen koupel od Sebamed a olejicek z lekarny a az bude malymu tak mesic, dva, tak koupim i mydlo a sampon. Nebo se jeste poradim v porodnici kam chodim na kontroly. Plenky uz vlastne taky mame, ale tech neni nikdy dost :) diky za odpoved :a:

ahojky lulisku.Ja mam oblecku pomerne dost,kupu jsem toho ale dostala a dokoupila jen to co chybelo.
1.Takze mam asi6 ks bodycek kratky rukav,6ks bodycek dlouhy rukav,nekolik kusu klasickych lnenych a flanelovych kosilek-jeste po me:-)asi 5ks bavlnenych dupacek,3ks takovych teplejsich frote.par teplych overalku,velke mnozstvi svetriku-ruco pleteny od moji mamky.Pak nejake fleesovy mikinky.2ks oteplenych teplacku-flees,druhe takovy meky chloupek,samozrejme cepicky-nekolik bavlnenych tenkych,nejake teple-flees,nejake pletene,rukavicky-podobne-ponozticky-capacky.Pak mam dve kombinezky velikostne tak asi okolo 68 a vetsi aby vydrzeli celou zimu-jednu klasickou sporotvnejsi druha je kdyz ji bude mit mimi na sobe- tak bude jak ovecka,z takovych teplych uzlicku.Pak mam jeste jednu zimni bundicku,samozrejme mame fusak,flees deku atd.
2.do porodnice mam bily bodycko, kabatek k tomu v soupravicce dupacky,navrch jeste teplou flees mikcu,rukavicky+capacky+cepicka-teple,do autosedacky navrch deku,pokud by byla extrem.zima,pritel priveze misto deky fusak.
Dopredu z tech veci co pises sem pripravila akorat jednu lahvicku,dudlik,odsavacky zatim ne,uvidim pak... :///: :a:

In reply to by Zaneta

ja mam taky bodycka s kratkym rukavkem, myslis, ze to opravdu uzijem? potrebuju sehnat kabatky, fusak mam jeste po me, je bordovej, tak to snad nasemu chlapeckovi nebude moc vadit :s: je s berankem, do porodnice mam overalek, kabatek, ponozky, rukavicky, tenkou a silnejsi cepicku, kombinezku a pak ho asi dam jeste do zavinovacky do autosedacky od emitexu. Takze lahvicku mas a jakou? Ja prave nevim jakou koupit. Dudliky mam. Odsavacku ne. Je toho hodne, co? No aspon budu mit pripraveno i pro druhe ditko :///:

In reply to by lulisek

ja myslim ze s kratkym rukavem taky uzijem,vzdy na to jeste kabatek a je to,samozrejme na zimu ty s dlouhym...ja mam leähvicku jednu od znacky NUk,nevim ani se v tom nevyznam,ale abych aspon jednu mela.Jinak odsavacku na mliko mi pujci kamoska,kupovala ji a nevyuzila,tak sem rada ze mi ji puci a ze ji nebudu muset kupovat,je prej docela draha.Jo je toho mraky,ale chci aby me mimi vse potrebne melo,kdyz za me to nebyvalo....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no nemuzu jinak nez wow!!!! :///: :///: :///: to je opravdu velika vybavicka, ale zase to bude prakticke na prani.... puncochacky mam 1 a to velikost 68, tak premyslim, ze dokoupim i mensi. beres sebou do porodnice rychlozavinovacku?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

prave ja myslim, ze si ji brat nemame, ale jista si nejsem. Co jsem byla na monitoru, byli tam maminky s miminkama a ty meli vsechno erar, dokonce i maminky meli erar kosile a zupany. A az se mimi narodi, tak cele ty 4 dny bude v tech erar vecech? Opravdu staci aby jim rodina privezla veci az na odchod z porodnice? jeeeeeeee, to jsou dilemata, no nic, vsechno si to pisu a zitra jdu na kontrolu a monitor a tak se zeptam. Kdyz koukam do papiru, co mi dali, tak pro mimi mam vzit pleny a vlhcene ubrousky a veci pro nej ma privezt rodina bud v den odchodu nebo den predem. Takze asi opravdu vsechno erar..... to ti tedy zavidim segry v Irsku, otevri se net obchudek :) hlasim se jako prvni zakaznice :s:

no tak co se týče oblečení co jsem měla připravený...tak to bylo cca 10 bodýček od vel. 50 až do 62 to samý overálky, který se skvěle osvědčily. Asi troje tepláčky troje trička. Pak takový na parádičku džínečky a dvoje šatičky vzhledem k tomu, že máme holčičku. Jednu kombinézku na zimu vel. 62 a flaušovou soupravičku. Další kousky do prádelníku se mi sešly jako dárkečky, takže vlastně ani pořádně nevím co tu mám. Počítám, že to ani všechno neunosíme :jawdrop: . No ve finále jsem zjistila, že je nám všechno velký :O . Kačenka je prcek (měla 2,88 a 49 cm), takže do všeho postupně dorůstáme :cc): . K dnešku vím o jedněch tepláčkách, třech bodýčkách, jedněch dupačkách a dvou overálcích, který nám jsou tak akorát, že to nevisí, nepadá ani se to jinak nedeformuje...je to sranda...Ale Kačenka statečně baští a roste jako z vody :qu: . Z porodnice jela v tepláčkách, bodýčku a mikince z H&M. Samozřejmě čepec - jen takovou tu bavlněnou elastickou :one: . Bylo poměrně teplo, tak jsme to nijak nehrotili. Kdyby náhodou měli jsme sebou rychlozavinovačku.

In reply to by yniki

taky mam spis overalky, doufam, ze mi to s nima pujde :s: dupacky zatim jedny, ale dnes jdeme nakupovat, tak neco prikoupime.... ale nemam zadne kabatky nebo minkinky, jo vlasne jeden kabatek, ale to asi nestaci. Darecky nevim jake dostaneme, vsichni jsou tajemni a tak jsem zvedava, co dostanem nebo ne aby toho nebylo moc a my jsme to unosili. :00: Tak Kacence preju hodne zdravicka a at i nadale dela mamince radost :\x:

In reply to by lulisek

Jo tak s těma dupačkama to jsme na tom stejně...taky mám troje a asi jejich řady ani rozšiřovat nebudu...ty overálky jsou naprosto úžasný i když je pravda, že někdy mi dělá problém je pozapínat, protože těch patentků je tam mraky, ale jsou fakt super :one: A děkujeme moc za přáníčko :girl:

ahojky,mame skoro stejne termin,ja mam 28.rijen,ja odsavacku mam,protoze budu chgodit do skoly,tak ji budu potrebovat,v cem povezu toho drobecka jeste ani nevim,ale mam koupenou kombinezu z fleece,tak asi v tom a od emitexu zavinivacku,asi udelam dve hromadky doma a podle pocasi pritel doveze tu pravou,preji ti pohodovy porod papa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky