Kolik čaje nekojenému mimi

27.09.2008

Ahoj maminky,náš VÍTEČEK má zítra 8 týdnů a už nekojíme :§) :§) :§) a tak se ptám kolik může vypít čaje,umělé mléko prý vysušuje,není prostě na žízeň nevím zda je to tak :k: každopádně dávám čaj-od HAMI ale nevím kolik může,pro malého není problém vypít 130ml.za den,protože je spíše pro něj problém vydžet 4 hodiny od jednoho jídla do druhého tak se nám dost často stává že mu musím dát další dávku um.mlíčka né za 4h.jak píšou ale o půl hodiny i někdy hodinu dříve,ale vždy mu to vyjde tak že za den má 6 dávek tak jak píšou,navíc 2 měsíce má 3.9.a tam už od druhého m.je o dávku méně ale zase více mlíčka tak to mu snad bude stačit :\x: asi je takový hladný když nevydrží :a\|: :hu: v noci vydrží 5-6 h.spát po jídle pak ale další dávku musí mít dříve což je za 3h.máte to taky tak někdo????????,,, :cc): díík

tak my mame zitra 4 měsice a maly je na umelce od 2 měsicu. Davala jsem mu pit co 3 hodky a nekdy i za 2.5 h. a v poho. ted už pije 180 tak mu davam co 4 hod kdyz ma hlad i driv. a čaj jak kdy nekdy nic a nekdy si jen cucne. :a:

Jo teď tady čtu v knížce Výživa kojence "Rozhodně v prvních měsících života nejsou ve výživě uměle živeného kojence čaje a ovocné šťávy žádoucí. Dodávka tekutin je plně kryta vypitým mlékem." TAk se na čaj vyprdni a máš po starostech. Vedra nejsou, že by se hodně potil. :-) Zdar a sílu.

Někde jsem tu zahlídla, že se to s tím čajem nemá přehánět, ale 130ml/den by mělo být v pohodě, někde tady padalo několik flašek za noc. S tou pauzou to máme podobně i když kojíme. V noci vydrží třeba 5-6h a nad ránem začne ten interval zkracovat na 2-3h. Asi se po té pauze musí dojíst. :-)

In reply to by lucie a rosta

Už jsme venku byli a chrníme. Já teda lelkuju u počítače, místo toho, abych umyla koupelnu. I když to nemá cenu-viz níže. Minulej týden u nás byla návštěva a po odchodu jsem zjistila, že máme hovno na umývadle. Já totiž kolikrát malýho musím strčit do umývadla, jak je znečištěn. :-)

my taky nejede podle tabulek, malej pije i jednou za 2,5hodiny... a nebo pije po menších porcích a např dneska v noci spal v kuse od půl osmý do půl pátý do rána, až jsem se budila zda mu něco není jedl totiž naposled v šest večer :00: a čaj dávám nepravidelně spíš né, většinou mezi jídly ublinkává a nebo o uspáváme a tak vypije asi kolem 50ml a kaká,jenže máme nutrilon comford a ten má trošku projímavé účinky, a hlavně dávám tak 4 denně prso na pití:-)jerabina

In reply to by Jerabina 30

jééé ahoj,tak tos mě potěšila :c: za tvou odpověď děkuji protože abychom vydrželi alespoň 3,5 h.napájím jej čajem,no a tak jsem se naštvala a teď mu díky tobě dávám po 3h.a dala jsem mu už tu větší dávku ,no co 2 měsíce má za 6 dní až 3.9 ale 8 týdnů má zítra :qu: :qu: tak co né??nebo myslíš že dělám blbě?bojím se že mi nebude kakat žeby mohl zatuhnout :§) už teď týden používáme trubičku ,sice kaká i bez ní ale málo,prso už nedávám vzdala jsem to jak jsem dala řval do půl hoďky hladem :§)

In reply to by lucie a rosta

jerabina :c: každé dítě není tabulkové, a já se taky bála, ale nechat ho hladovět? mimi není jako my, nepřežírá se úmylsně :pig: a hlavně my jsme dost velcí na 2 měsíc takže tabulky ignoruju, i když zítra doktorku zase omejou až ho zváží :!k:

In reply to by lucie a rosta

No právě, ještě jsem nevyřešila situaci, když je po... až na zádech, jak přebalit a neznečistit tu přebalovací plochu. :-) Většinou je kalamita po jídle, takže když má dlouho nohy v luftě, grcne si nebo dostane škytavku. :-) Snad časem vynaleznu grif. Zatím ho podkládám vlhčeným ubrouskem. :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky