Musím se pochlubit

24.09.2008

dneska jsme byli nakupovat s mamčou a koupily jsme cestovní postýlku a autosedačku (0-13kg) tak jsem moc nadšená. Příští měsíc budu kupovat klasickou postýlku a věcičky na koupaní + kosmetiku. Nemůžu se dočkat. Přikládám obrázek té autosedačky. :-) Zatím v ní mám medvídka. Jsem hrozně zvědavá jak na to bude reagovat přítel. Neví že jsem dneska jela něco nakupovat.

Je pěkná! Už abys tam měla ten svůj poklad,viď? Hele, kosmetiku budeš kupovat jakou? Pájovi jsou 2 měsíce a na kupání nic nepoužíváme, leda někdy přileju silný černý čaj. Já si toho totiž taky koupila spoustu. Pěny do koupele, mydla, šampóny, atd... ale nepoužíváme z toho nic. Tak abys nedopadla jak já... :)

In reply to by Meduzka

no právě sem chtěla koupit mýdlo, hydratační krém a něco do té koupele. Nějaký krém na opruzeniny a ostatní věcičky jako je borová voda, bepanthen, líh na pupíček. :-)

In reply to by johny.bello

Tak z toho si kup jen Bepanthen mast-ta je proti opruzeninám a je prý dobrá i k ošetření bradavek, kdyby je mimčo poničilo, ale s tím já jsem problém neměla. Borovou vodu jsem kupovala až teď někdy, protože se malému něco dostalo do očička a začalo mu více slzet a vytvářelo se hodně ospalků-jinak není potřeba. A pak ještě ten líh na pupíče. Ještě ti doporučím si koupit mastičku proti prdíkům. Malej s nima měl jednu chvíli pěkné boje a teď už mežem bříško jen jako prevenci po koupání.
Nic jiného podle mě nepotřebuješ, a malého jsem do konce šestinedělí koupala jen každý třetí den a to v tom černém čaji (je moc dobrý na pokožku miminka), pak už každý den, ten rituál se mi osvečil a dobře pak spí. Teď ho už dáváme jen někdy.
Ale rozhodnutí je na tobě k čemu se přikloníš, každý má na to názor jiný a já tenhle.
Někdo taky přebaluje a utírá jednorázovýma ubrouskama, já ho otírám žinkou a pak máznu bepanthenem. Ubrousky máme jen na cesty. To samé pleny. Je toho moc!!!
Kdyby tě ještě něco zajímalo, písni, ráda se podělím o zatím získané zkušenosti... ;)

In reply to by Meduzka

to stačí koupat zezačátku jenom každý 3 den? Já myslela že by se mělo každý den, nebo aspoň ob den? Ten bepanthen si koupím určitě, mám tu napsaný seznam co budeme ještě potřebovat pro malou a jedu podle něho. :-)

In reply to by johny.bello

To víš, že stačí. Přeci to miminko není nijak špinavé. Já každý třetí den koupala a když jsem se nekoupaili, tak jsem ho jen otřela vlhkou žinkou v podpaždí, krček, třísla, atd... všechny ty záhyby.
Oni to ani už nedoporučují, každý den koupat, kůli že se jim snižuje riziko kožních nemocí a ta kůžička na to není vzyklá na nějaké agresivní mycí mýdla, krémi a tak...
já je budu používat, až z toho koupání bude mít víc, že si tam bude hrát a tak.
Porodní asistentka a doktorka mi radili, že čím později začnem s vodní kosmetikou tím lépe.
Ono stenně nekoupeš miminko déle jak pět minut, taky jsem si myslela, že koupání a vše kolem toho bude tak na hodinku, ale kdepak. Praxe je úplně jiná, koupání a vše kolem nám trvá tak čtvrt hodinky, dýl ne.
A seznam taky není všechno... ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka