Špatné...

22.09.2008

Ahoj holky,
mám problémy s kojením, žádná hrůza, prostě bolavé bradavky tak, že jsem musela začít používat chrániče. Už jsem asi zjistila proč. Malý se totiž špatně přisaje. Spodní ret má hned u bradavky a já si představuju, že by ho měl mít níž na dvorci. Ohrnutý ven ho má. Nevíte, jak ho naučit aby se přisál správně? Vždycky mu to prso nacpu až do krku, ale jakmile trochu povolím ruku a uvolním mu hlavičku, hned se mu pusinka vrátí k bradavce.

Zahrej maňáskové divadlo o tom, jak jedno prso říká druhému, že tohle jeho špatné žužlání fakt bolí!
Ale asi to nepomůže co? ://: No... tak vydrž :)

In reply to by Andělína

Andělínko, já bych ty svoje prsa mohla bez problémů použít jako oponu...a na maňásky budou stačit bradavky...to nejsou bradavky, ale bradavice :s:

To máme fakt hodně společného. Já teda nevím, kde má spodní ret, mně záleželo, aby měl ten horní v dostatečné vzdálenosti od bradavky. Běží nám 7.týden a doteď se mi nezhojil ten kráter. Už mu to celkem jde, nemohl se přisát k nalitému dvorci, musela jsem vžd\cky odsát, ale jak nabral sílu, tak už si to chytl sám. to mu byl tak měsíc. Ale raději to prso držím doteď. Máme taneční polohu na kojení. Časem ty větší děti chytají to prso povrchněji. Zkuste třeba změnit polohu, aby se ta ranka zhojila.

In reply to by juklovar

My taky děláme tanečníka :)
To jsem netušila, že je kojení tak náročné...myslela jsem že je to víc instinktivní...přisát a jedem...možná by bylo, kdyby se na člověka nevalily protichůdné informace ze všech stran

ahojky, náš prcek taky neuměl vzít prso, obvzvlášť když jsem měla prsa nalitý, a tak mi dali kloboučky a přes ty se to trochu naučil, a vždy když mi prso povolilo, tak jsem to zkoušela bez nich a už nám to jde, tak nevím jak bych ti poradila :? tak ať se vám daří :hu:

my meli stejnej problem,uz z porodnice sem si vezla kloboucky a pouzivala je celyho pul roku,pak sme prestali kojit.Petu sem to nenaucila,ze ma tu chlebarnu poradne otevrit a sat.....a byli to muka,mela sem bradavky cely rozervany,prvne sla krev pak teprve mliko,no hruza.Takze ti asi moc neporadim. :\/: ....nam se to jinak nez z klobouckem nedarilo :a:

In reply to by mamáček

Děkuju ti za odpověď. Já nepoužívám vyloženě kloboučky, jsou to jen takové silikonové chrániče, ale i tak mám pocit, že to možná trochu omezuje to kojení a to bych nerada. A vám se to teda nepovedlo naučit aby pusenku otvíral pořádně?

In reply to by Theodwyn

nepodarilo.....s Terezkou nebyl zadnej problem,to sem mela mlika moooooc a sala krasne,ale tenhle lenoch tu pusinu proste neotevrel,kdyz sem se snazila mu to tam nacpat,tak se zacal vztekat a pustil se a nechtel ani pit.S klobouskama to bylo docela dobry,ale mela sem strasne malo mlika,takze sem ho drzela zuby nechty aspon do toho pul roku a pak konec.On ani odeme uz nechtel....velka drina pro naseho pohodare :s:

In reply to by mamáček

Tak hlavně, že jste to zvládli aspoň do toho půl roku, vždyť to je skvělé. Teď jsem volala laktační poradkyni, říkala, že to tak některé děti prostě mají, já mám velké bradavky a on malou pusinku...co už :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky