mate nekdo zkušenost?

07.09.2008

ahoj holky mate někdo zkušenost s prasklou cystou na aječníku?nevite jestli muže mit vliv ta cysta nejak na menstruační cyklus?mela jsem to dostat ve čtvrtek a pořad nic, dneska rano test a uplně negativní

Já toto mívala docela často. Cysta na ms vliv má. Buď to dostaneš dřív nebo později. Obvykle praskne sama. A když ne, tak podle velikosti a obsahu dr. rozhodne co dál. Většinou jí odsávají spodem, jen když je velká, tak se musí na laparo. Jestliže ji máš, tak obvykle otěhotnět nemůžeš, protože cysta je vlastně neprasknutej folikul.
Mě dr. doporučila brát Agnucaston. Je to nějaká bylinka, která zabraňuje růstu cyst. Obvykle se to po 3 měsících upraví samo.
Mmch. já ji měla zřejmě tento měsíc, protože ms přišla až po 6 týdnech.

In reply to by sow

je ahoj moc ti dekuji za takove podrobne popsani, to jsem potrebovala vedet.ja jsem tu cystu zrejmne mela nevim jak dlouho.byla jsem pred tydnem v patek u doktora protože mně hrozně bolelo břicho a tam mi zjistil že mam prasklou cystu, takže tohle mi řekl v patek no a pak ve čtvrtk mi to mělo přijit a nic.a dnes je nedele a pořad nic, tak jsem si udělala test a nic ani naznak.takže tam asi nejakou dobu ta cysta byla, tak to jsem otěhotnět nemohla?Ja jsem 6.6 vysadila HA.mohla se vytvořit proto?

In reply to by zahradnikula

Myslím si, že ano. Ale ona většina ženských po vysazení antiko má problémy. Zrovna teď jsem se o tom bavila s kolegyní. Vysadila prášky a už 9 týdnů neměla ms.

In reply to by sow

ahoj, tak mi odpoledne ta mrška dorazila, asi to zpoždění zpusobila ta cysta.tak jsem smutna že se to nepovedlo,tak jak mi to skončí, začneme se zase snažilkovat.ale ja jsem vysadila anti a mela jsem to pravidelne mužu rict že skoro až na stejnou hodinu, vždy ve čtvrtek a hned rano po probuzeni, až mně to překvapilo, protože než jsem kdysi začala brat HA tak jsem měla problemy, uplně nepravidelné.HA mi to asi upravila

ahojky ja už ti na to odpovidala v nějakem blogu :k: ;) ale to nevadi, ráda pomůžu..ano cysta ma vliv, mně cysta praskla, byla sem mokra ale menses mi stejně sama nepřišla musela sem na gyndu pro injekci..tak si tam raději zajdi..A držím palečky at je vše OK

Cysta může zdržet MS nebo vůbec vynechat celý její cyklus než praskne,pokuď praskne vyplaví se zároveň s krví MS.
Takže těhule být na 99%nemůžeš. Objednej se k dr at tě prohlédne dá vyvolávačku a mrkne na cystu a případně nasadí léčbu nebo se cysta odstraní dle velikosti laparoskopicky.

In reply to by zahradnikula

Někdy tedy praskne a uvolní se její obsah do děložní dutiny a na utz je vidět tekutina a tím,že byla cysta na vaječníku neuzralá ani vajíčkoa tím ani nedošlo k ovulace a tím pádem nemůže normálně přijít MS.
Musí ti pomoci lékař injekcí.
Vysvětluju to laicky,tak jak mi to bylo vysvětleno mým lékařem.

ahoj, jak to tak sleduju tak se ptáš pořád na jedno a to samé :00: , vždyť už ti holky tolikrát psaly že prasklá cysta s tím může mít souvislost že ti to ještě nepřišlo....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka