Konečně průkazka!!!

04.09.2008

Ahojky holčiny, :a:
konečně jsem se dneska dočkala... a mám těhotenskou průkazku! :qu: To to doktorovi trvalo!!! :spid: Už jsem si myslela, že se nedočkám. Ale on už je takový, že si raději počká... aby něco nezakřiknul. :///:
Průkazka mi stála jen měření tlaku, vážení, braní krve... fujky, fujky... :sick: a kontrola moči.
Sestřička, ačkoliv byla příjemná, tak mi málem propíchla žílu. :n: Už teď mám na ruce modřinu a bouli jak... ale na oplátku jsem dostala reklamní kufřík, kde byla spousta letáků, časopisů... knížeček, mami drink broskvový.. :hu: mimochodem výborný a dudlíček :q: !!! Takže mám první věcičku pro mimi a už můžu jen přikupovat. :s:
Ono je to se mnou těžký.. já mám špatné žíly... jsem trošinku víc oplácaná... :)
Tlak mám údajně normální a v pořádku... 153/79 :?
Mě se zdá trošku vyšší... hlavně jste tu kdysi psali, že jste měli 149/80 a byl podle doktorů špatný... tak já už nic nechápu... :?
Mějte se krásně... :c: a děkuji, že jste strávili tolik času při čtení této slohové práce... Musím se někomu vypovídat. :one:

Tvému doktorovi to fakt nějak trvalo, ale zase třeba bude o to pečlivější :s: S tím tlakem nevím, za normální se považuje v rozmezí 110/70 - 130/80. Táta se s tím léčí, tak to vím od něj. Nad 140/cokoliv se považuje za vyšší. Jenže těhulkám to často kolísá, takže možná tvůj lékař nehce z jednoho měření dělat závěry. Uvidíš na příští návštěvě. Ono asi hraje roli i to rozrušení, strach, radost a tak. Takže ať pěkně rostete a pan doktor ať tě nezlobí! :///:

In reply to by sionka

Ahojky... :a:
Píšu trošinku později... nějak jsem neměla možnost zajít na net. :(
Dneska jsem byla na povinné prohlídce u praktické doktorky... a ta mi naměřila neuvěřitelný tlak: 160/70!! :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop:
Jen, co mi to řekla, tak mě málem kleplo... :h: Ale já jsem si jistá, že je to tim, jak se bojim. Když mi měří tlak, tak cítím srdce až v krku... a potom jsem v klidu... :?
Mám asi fakt tu nemoc... "strach z bílých plášťů.." :s:
Ale ten tlak mi bude dělat problémi... mno... "Bude se to muset řešit..." Jak řekla doktorka.. :(
Martinka

In reply to by Martinkaaaa

tak to už je darda, on ti ten tlak zas tak tím rozrušením stoupnout nemůže, pravděpodobně budeš muset brát léky, ale to fakt nevím. Tomu, co máš se říká "preeklamspie" a bohužel se na to i umírá, ale až budeš na netu, tak se koukni na: http://www.porodnici.cz/vyb-preeklampsie-a-eklampsie
Spíše se divím, že už s tím nic nedělají!!! Najdi si jiného gynekologa, a to tě fakt nechci strašit. :?
V každém případě držím palečky, ať vše dobře dopadne!

Je to je dobře že už máš průkazku, taky jsem ji chtěla co nejřív a dali mi ji 12. týden:-) Tak užívej pohodové těhu papa I.

Gratultji k průkazce! Je to fajn pocit.Cítila jsem s průkazkou víc těhotná :s: Já mám tlak 130/70 a to je fajn.Ale nechápu to.Byla jsem na EKG a tam jsem měla 93/58 tomu bych věřila víc,protože jsem vždycky měla nízkej tlak a teď to nohem víc na sobě cítím.Řekla bych,že tan 1. máš opravdu malinko višší.Ale to musí vědět sestra nebo doktor líp :a: :h: :h: :h:

In reply to by Ja.Zandysek

Ahoj... :a:
Přesně tak... teď se cítím, jako opravdu těhotná. :cc): :one:
Jak už jsem psala... dnešní tlak mi vylítnul strašně vysoko... :jawdrop: bojím se, co bude dál. :? Musim za 14 dní na další kontrolu... :( a když bude tlak pořád vysoký, tak by to byl opravdu problém. :( :r:
Martinka

gratuluji k průkazce :k: :k: :one: , taky si vzpomínám, jak jsem se ji nemohla dočkat :\x: :dance: , no a k tomu tvému tlaku, zdá se mi ten horní trošku vyšší, ale to by měla posoudit sestřička případně dr. tak hodně štěstí při těhulkování :e): :qu: :qu:

In reply to by Marcelka83

Ahojky, :a:
je to takový "jiný" pocit... :c: V těhu se pokaždý na něco těšim! :dance: Nejprve na to, jestli tam mimi vůbec bude... pak na první fotku, pak na průkazku...a teď se nemůžu dočkat druhý fotky a prvních kopanců... Už aby to bylo! :cc): :///:
Martinka

Ahojda Marti, gratuluji k průkazce jsem také v 15tt, ale průkazku mám už od 8tt :) tvůj tlak se mi zdá taky trochu vyšší, ale jen ten vrchní :) spodní je v pořádku... A když máš tlak v pořádku, tak jaký mám já?? 120/80?? :s: :?

In reply to by Jesterka

Ahojky, :a:
já se v těch doktorech vůbec nevyznám... :n:
Každý má jiný názor... :s: a pro někoho je ten můj tlak vyšší, pro někoho normální... :///: mě se zdá taky trošku vyšší - asi trpím nemocí "bílého pláště". :s:
Na průkazku jsem se těšila moc, moc, moc. Protože hodně těhulek dostávalo a dostává průkazku o hodně dřív, než já. :dance:
Ale teď už je mi to jedno. Už jí mám taky... a je to. :cc): Už mám na "to" papíry... :s:
Martinka

ahojky tak gratuluji, hlavně že je vše ok.ja prukazku dostanu v ponděli pokud bude miminko v pořadku..už se těším i bojim..tak krásne těhulkovani

In reply to by maarketa

Ahojky, :a:
děkuji za gratulace! :c: Brzy už jí budeš mít taky... :one: je to takový "jiný" pocit. Určitě bude v pořádku... :cc): Na obrázku je to taková malinkatá tečička... :///: a krásná. ;) Máš ho na druhý straně, jak já.. :) já ho mám napravo dole.. :s:
Martinka

In reply to by Martinkaaaa

:a: . I já se chci připojit se svou gratulací. Průkazku jsem dostala taky až na konci 12 týdne. Držím palečky, stejně jako všem ostatním těhulkám, aby vše probíhalo bez problémů. :qu: :qu: :qu:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka