Holky

18.11.2007

Holky můžete mě napsat jaké se dělají všechny vyšetření během těhotenství a kdy se které vyš. provádí?...Jsem trošku zvědavá...ale to snad každá budoucí mamina

8.-10.tt: krevní skupina, Rh faktor matky a výskyt protilátek, HbsAg ( sériová žloutenka typu B), HIV, sifilis, zarděnky, pokud žena nedoloží povinné očkování. Cytologie a kolposkopické vyšetření hrdla dělohy. 10.-12.tt růst dělohy se zaznamenává z naměřené vzdálenosti mezi horním okrajem dělohy a sponou stydkých kostí. Pří vaginálním vyšetření lékař kontroluje h neuzavření děložního hrdla, změří zevní rozměr pánve, vyšetřuje prsa. Vhodné je navštívit praktického lekaře, který vystaví zprávu pro gynekologa a případně provede vyšetření EKG. 16.tt- provádí se odběr krve ze žíly matky na genetické vyšetření, tzv, tropple test. 20.- u Rh negativních matek se kontrolují protilátky, krevní obraz, Utz. 24.- kultivace mikrobu v pochvě, z hrdla dělohy a kultivace moči u žen s rizikem předčasného porodu, vyšetření na těh. cukrovku. 28.- u Rh negativních matek se opět konteolují protilátky. 28.-33.tt- utz, 36.tt- kardiotogram ( zaznam srdeční ozvev plodu a děložních kontrakcí) u žen s rizikovým těhotenstvím. krevní obraz matky, kultivace z pochvy se zaměřením na streptokoka. Doufám že to stačí:)

In reply to by Zuzana.Picmouse

Tak holky díky, ale já jsem už z těch týdnu mimo :) No tak to je dobře, že jdu akorát a doufám, že ten test vyjde dobře a že bude mimi v pořádku. A ještě mi tedy,prosím, řekněte, v kolikátém jsem měsíci, když v uterý budu v 15 tt. Počty nejsou moje silná stránka a já už nevím, jak se to počítá, něco lunární něco kalendářní týdny... Jen vím,že mimi jsme si udělali 19.8 takže by mu ted měly končit 3 měsíce a 20.11 už mu půjde na 4.měsíc. Říkám to správně? :)

hmmm tk je to individuálí,ale já byla jen na tripl testu kvůli genetickým vadám v 16tt.myslím a potom v 19-20tt.na srdíčko na dětské kardiologii a ted mě cca ve 26tt.čeká ještě test na cukr a to by mělo bít všechno.No a samo mám zasebou dvy odběry krve jeden nějak v brzském stavu a jeden později.Jinak pokud by nevyšel dobře ten tripl test tak se chodí na plodovou vodu a některé holky maj ještě šijové projasnění,ale já to neměla tak nevím.Jinak klasika na poradně měření tlaku,zvážení,moč a prohlídka doktorem.Tak jsem to měla já

In reply to by miky

Já měla ve 12. týdnu šíjové projsnění, dělá se ultrazvukem a většinou se platí, pak v 16. týdnu tripl test, 21.týden vyšetření srdíčka a 26. cukrovka. Většinou se dělají 3 UT ve 12, 20 a 30 týdnu. Mě brali krev kvůli rh faktoru dvakrát. A ve 36.týdnu je kultivace - stěr z pochvy, a od 38.týdne se chodí na natáčení srdce mimča no a pak se rodí:-))))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka