Druh s druškou

30.07.2008

Ahojik holciny tak od vas potrebuji zase trosku poradit.Vcera oznamila ucetni memi priteli ze nema narok na odepisovani malyho z dani protoze nejsme druh s druskou.Ale nevim kde na to ta P... prisla protoze mame spolecny trvaly pobyt a zijeme s spolu.Nebo proc nam to nechce udelat.Jestli o tom nekdo vite vic budu rada za kazdou radu.At si zitra nepripadam jak blbec.

ahoj,doloz ji rodny list ditete, cestne prohlaseni, ze zijete ve spolecne domacnosti a podilite se na spolec.nakladech - s podpisem vas v obou, pak ji doloz potvrzeni od tveho zamestnavatele, ze ty na dite danovou slevu neuplatnis.. on narok na danovou slevu pak po dolozeni techto dokladu urcite ma ;)

nam to ucetni vzala jen sem podepsala papir ze na dite nebudu pobirat ulevyz dani ja okopirovala si rodnej list prcka a je to

Pokud je uveden v rodném listě jako otec, tak to nemusíš nijak dokazovat, stačí jen doložit kopii rodného listu a čestné prohlášení, že žijete ve společné domácnosti. Pokud bys chtěla třeba to samé na děti např. z prvního manželství, jde to jen jsou li oba dva nyní manželé. Ale na jeho vlastní dítě to zákon umožňuje. V zákoně se přímo píše, že se jedná o vlastní dítě, nevlastní děti svěřené do péče současného z manželů, osvojené děti nebo děti soudně svěřené do péče. Takže účetní to asi sama neví a jen zkouší.

Pokud je uveden v RL dítěte jako otec, tak normálně nárok má. máte jen pipku účetní... trvalý pobyt také není významný, pokud ovšem není k dítěti soudně upravena výchova a výživa.

www.sagit.cz:
Občanské právo pojem druh a družka jako pojem specifického právního významu zásadně neužívá. Obecně se jím rozumí osoby žijící společně v rámci tzv. nesezdaného soužití. Zákon však tento typ soužití vybavuje právní relevancí zpravidla v souvislosti se splněním dalších předpokladů, např. vedou-li takto označené osoby společnou domácnost. Pojmy druh a družka nejsou tedy pojmy zákonnými a nemají přímý právní význam. Tento typ osobního vztahu je v občanském právu charakterizován prostřednictvím jiných hledisek, která jej vymezují nepřímo (např. § 115, 116 obč. zák.).

In reply to by blondyna

Ahojdá, podle mě musí být jako otec uvedený v rodném listě dítěte a o nic jiného nejde!!! Vaše partnerství nebo manželství na to nemá vliv, jde přece o to že je to jeho dítě a vyživuje ho, stejně jako já když si jako živnostnice bude dávat dítě na snížení daň základu tak to dokládám rodným listem a né tím že to dítě mám s druhem nebo manželem :n: zeptej se účetní jak na to přišla???To by mě fakt zajímalo...podívám se ti ještě do nového daň zákoníku, jestli to tam nebude nějak upřesněný!!

In reply to by Ditousek

Ditousku ja taky nevim kde na to prisla.Taky me tim poradne nas....-Rekla pritelovi ze musime byt bud manzele a nebo musi mit Misku v opatrovnictvi a pak jeste ze musime byt druh s druskou je to nejaka stara P... a nic nevi.Budes moc hodna kdyz se mi jeste mrknes do novyho danovyho zakoniku

ježiši.. asi ti neporadím, ale já si myslím, že jestli ho má prcek uvedenýho v rodným listě, tak je to jasný ne ?? to je kráva.. já nevím.. v tomhle se nevyznám..

Prej je to blbost,odepisuje se hlavně dítě a pokud jste vzatí,dostáváteasi 150 Kč navrch,teda tak mi to teď říkal přítel,že účetní se zajímala hl.o Alenku...Tak teda nevím....

In reply to by jituška

DAňový odpočet na jedno dítě je 890 Kč měsíčně. Důležité je, aby byl otec uveden v rodném listě nebo aby mu dítě bylo soudně svěřeno do péče, případně aby to byly děti z předchozích manželství jeho současné manželky, pak na ten odpočet má nárok. Ona to zas není tak nezanedbatelná částka za rok...

ja ti neporadim, jen me prekvapuje, ze na to musis byt oficialne "sdruzena"!!! tak pak je svatba k nicemu, ne? prijde mi zvlastni, ze ji nestaci, ze mate spolecny trvaly pobyt.... snad ti nekdo tady poradi :a:

In reply to by lulisek

no prave ze mi kazdy rika ze tim ze spolu bydlime tak jsme druh s druskou.Ale nebo pak musume byt manzele a nebo musi mit malyho v peci pritel.No tak v to doufam ze mi nekdo poradi uvidim ale jinak diky :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky