Můj rychlý porod.

25.07.2008

Zdravím vás všechny :)
nejprve tradičně gratulace k narození nových miminek :k:
A teď se pokusím zdokumentovat tu moji rychlovku :)
V pondělí 14. 7. mě manžel ráno odvezl do porodnice, protože jsem měla přes noc nepravidelné kontrakce 8-10 minut. Doktorka mě prohlédla, natočila srdíčko a konstatovala, že už v porodnici zůstanu, že sice čípek ještě trochu je, ale že si mám sestřičkám říct o čípek na uvolnění porodních cest a dávat si horkou sprchu.
Ještě že na pokoji byla spousta časopisů, protože to čekání bylo fakt dlouhý. V deset byla velká vizita, a když mě viděl primář, jak si čtu, tak mi sdělil, že když jsem schopná ještě si číst, že z toho žádný porod nebude :00:
Opravdu to vypadalo, že tam jen zabírám místo. K večeru kontrakce trochu zesílily, ale pořád to bylo v pohodě. Kolem osmý večer mě prohlídnul MUDr. Luxemburk a překvapil mě konstatováním, že ráno už těhotná nebudu :e): nechtěla jsem tomu věřit :n:
Po půlnoci začaly kontrakce dost zesilovat. Ve dvě ráno jsem šla za sestřičkou s tím, že kontrakce jsou pravidelný po 4 minutách. Prohlédla mě, a že jsem otevřená na tři prsty, takže pořád nic. Dala mi opět čípek a asi to pomohlo, protože kontrakce začaly pořádně zesilovat, tak jsem si je pěkně prodýchávala. Mezi kontrakcema jsem tak na tři minuty usínala.
Ve čtyři ráno už jsem začala cítit zvláštní pocit na tlačení. Opět jsem šla za sestřičkou a od té doby to byla pěkná jízda :one: Řekla jsem jí, že kontrakce mám po třech minutách a začíná mě to nutit na tlačení. Prohlédla mě a to už jsem byla otevřená na SEDM prstů. Klystýr mi ani nestihli dát, holit mě nemuseli, jen jsem si vzala to nejnutnější a volala manžela ať už vyrazí, porod už je tady :w:
Sestřička mě přivedla na porodní box, kde už bylo všechno připraveno a čekalo se na tatínka. Dovedete si asi představit, jak to vypadá, když jste otevřený na osm prstů a čekáte na manžela :00:
Na lehátko jsem si lehla ve 4:15 a to byl hukot. Tak silný tlaky na tlačení, ale ještě to nešlo, ještě chyběl jeden prst :w: Pak mi asistentka píchla vodu a to už to šlo rychle. Tlačila jsem o stošest. Nekřičela jsem, protože jsem svýmu gynekologovi slíbila, že mu neudělám ostudu. Manželovi jsem skoro rozdrtila titanovou ruku (památka po zlomeném zápěstí).
A to už prakticky není o čem psát. Poslední zatlačení, nástřih (vůbec jsem ho necítila) a malá byla venku :e): doktor přestřihl šňůru a dali mi Lauru na břicho. Brečela jsem, ale nějak mi vyschly slzy. Od té chvíle jsem úplně zapomněla na tu bolest. Dětská doktorka ji prohlídla a mě zašíval doktor, vůbec jsem to necítila. Co je nějaký píchnutí proti tomu pocitu :h: že už jsme s Honzíkem rodiče!
Hodiny ukazovaly 5:03. Malé porodní míry: 3720 g, 52 cm. Když mi ji dali už zabalenou, říkala jsem si, že je to celý tatínek. Byli jsme a pořád jsme nejšťastnější rodiče na světě (jako všichni, kdo si to prožili) :h: Pak jsme si dvě hodiny užívali jako rodinka.
A koho jsem měla u porodu? MUDr. Luxemburk a asistentka Solničková a oba a dalších asi pět lidí byly naprosto úžasný. Na boleslavskou porodnici nemůžu říct nic špatného, já jsem si to tam opravdu užila a kdo váhá, tak se toho vůbec nebojte. Všude je to jen a zase o lidech.
Na závěr ještě všem přání ať máte stejně pohodový porod jako já.

Tak hlavně hrozně moc gratuluju k narození hločičky!!!! Před sedmi týdny jsem taky rodila v porodnici v Mladé Boleslavi a nemůžu si stěžovat všichni tam byli naprosto úžasní!!!! Měla jsem taky takovou porod-rychlovku.Rodila mě MUDr. Bičíková, jméno porodní asistentky bohužel nevím, ale obě byly moc příjemné. Musím s Tebou souhlasit,že na bolest se hned zapomene. Ještě jednou moc gratuluju!!!

Moooc blahopřejeme a těšíme se na fotečky Laurinky :c: Jste šikovné holky,ale rychlovku si představuju jinak :s: Hlavně zdravíčko a ať vám malá dělá jenom radost :h:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky