Tříleté dítě

24.07.2008

Holky, já vím, že to sem tématicky tak úplně nepatří, ale jsem z toho taková nesvá.
Moje kamarádka má tříletou holčičku, mají řekla bych krásný vztah, ale mě zaráží spousta věcí. Třeba, že ta malá neumí poděkovat, místo omluvy řekne že se stydí, nebo jí lže do očí s naprosto vážnou tváří, prostě...nechci to tak říct, ale připadá mi rozmazlená. Jenže já s takovýma dětma nemám naprosto žádnou zkušenost, takže je to možná normální a já žiju s nějakou bláhovou představou.

Tak od tříletého dítka se asi nedá očekávat 100% - tní vychování, ale spíš jde o to, jak se k tomu staví tvá kámoška. I moje pětiletá malá když třeba něco dostane a je z toho moc nadšená, tak třeba zapomene poděkovat - ale já jí to třeba hneď připomenu, že na něco zapoměla a ona už ví, o čem mluvím. Takže si myslím, že je důležitá důslednost ze strany rodičů. Když to děti vidí u nich, tak se taky tak začnou chovat. Ale hold děti jsou děti a nemáme je na očích neustále :dance:

veku kdy zkousi co si můze dovolit., to ze lze za to nemůze ma fantazii,a jeste nevi hranici mezi pravdou a lzi. Dekovani chce trenink. A ze nerika promin, bych taky neresila, k tomu dojde. v tomto veku se da povazovat za omluvu i to stydim se.

In reply to by Shisatej

To je právě to, co bych asi měla vědět, protože já to pravděpodobně budu u svého dítěte vyžadovat. A je dobré ji nechat, nebo se ji snažit pomalu směřovat k jinému chování?

In reply to by Theodwyn

ji smerovat k jinemu chovani ona by pak si mohla myslet, ze to je normalni, tohle je jen jeji zkouska na rodice, projde neprojde????nenasilne ji v klidu vysvetlovat, ze zde psenka neroste a takhle teda ne. rozhodne ne nasilim kricenim....Moje dite 5let to dela taky.Zkousi zkousi.....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka