Holky poraďte prosím, co zabírá na silné poslíčky????

19.07.2008

Ahojky holky, chtěla jsem se zeptat, co Vám pomáhá proti silným poslíčkům?? Mám termín 22.8. a mám jít na císařský řez, takže asi půjdu dřív, ale mě to poslední týden strašně bere...mívám odporné křížové bolesti, které mi jdou do bříška, nevydržím ležet na zádech, když si lehnu na bok, taky to není žádná sláva, vůbec nevím co s tím mám dělat aby se mi nějak ulevilo :-( někdy mě to chytne i venku a musím si okamžitě sednout a půl hodiny sedět a rozdýchávat to......a to ještě mám žehlit plínky ach jo...... :( :( :§)

Taky jsem včera žehlila plínky a děkuju Bohu, že jsem se narodila do doby, kdy máme pro děti ty umělohmotné jednorázové...já absolutně nechápu, jak to ty maminky zvládaly

Mě na poslíky pomáhala sprcha,jestli máš vanu tak si lehni na chviklu do teplé vany.POzor,ale ne horkou!!!

No venku mě to ještě nechytlo - jediný štěstí. Jinak každý ráno automaticky sprchuju bříško teplou vodou až horkou a pak to už za celý den není tak silný. A když jo tak koupel nebo zase sprcha. Někdy mi to bere dech a to pak rozdýcháván jako pejsek.
Jinak to k těhotenství patří (to říká můj doktor na všechno) a musíš to vytrpět.
Jinak jsem si říkala, že v tom nejhorším případě si zkusm vzít magnézko.

In reply to by LenickaV

já ho neberu od 37tt, jak mi řekl doktor. Ale nedávno tu psala jedna těhulka, že měla poslíčky a jela k doktorovi a tam ji píchli magnézko.
Řekli jí že když má porod přijít tak přijde i když bude mít to magnézko. Ona tam teda nejela kvůli poslíčkům, ale myslela, že už to přišlo.
Doktor říkal, že by se muselo jednat o velkou dávku aby to magnézko způsobilo něco negativního.
Ale stejně si nemyslím, že by mi to nějak zabralo a pomohlo. Jak to začne tak nepomůže ani svěcená.

In reply to by zaneta.111

dík za radu, ve čtvrtek jedu k doktorovi naposled tak se ho na to optám jestli už nemám s tím braním přestat, ale já když si to magnesium nevezmu tak se bojím že se mi zas rozjedou bolesti, možná už je to psychická závislost, nevím.... :spid:

In reply to by zaneta.111

Jsem asi podobný případ, myslela jsem si, že už mě to chytá a místo toho mi píchli magnesium a to už jsem byla po 35 týdnu, jinak pořád beru 6 tablet magnézia denně, když si zapomenu vzít, tak celý den trpím bolestma.....

In reply to by Nightlin

ahoj Nightlin. Tak 6 tabletek se mi zdá ve tvém týdnu moc. Já jsem brala celé těhotenství tři a od 36 tt jsem to snižovala, od 37tt neberu nic.
Mám teď někdy tvrdnutí břicha a sem tam bolesti. Sprcha na to pomáhá. Taky víc odpočívám. Termín mám za 10 dní, tak to už nějak vydržím.
Jinak magnezko při předávkování může vyvovalt ochablost novorozence. Ale to už mi doktor neřekl jak velká dávka by to musela být. Jen vím, že řekl že se jedná o mnohem větší dávku než ty moje tři tablety denně. Takže je prý můžu jít dál když budu chtít. Ale já už je nejím.
:///:

Já jsem měla taky od nějakého 35 tt křížové bolesti, které vystřelovaly do bříška. Hlavně když jsem byla třeba v krámě, dlouho jsem šla nebo stála. Bylo to jako bych to měla namožený nebo jak to popsat a musela jsem to prodýchávat. Moje dr. mi na to poradila Promagsan - je to doplněk stravy pro těhulky s obsahem hořčíku. Brala jsem 2x denně 1 tabletu a pomohlo to!! Teď už je beru jen když si vzpomenu, jsem na to hrozná :00: Jinak jsou bez předpisu a to balení (30 tablet) jsem kupovala za 39,- Tak nevím, můžeš to zkusit ;) Držím palečky, ať je ti brzy líp :h:

Ahoj, mě to trápí taky, přes den se to dá, ale v noci je to lahůdka ;) Mě pomáhá horká koupel a nebo změna polohy. Sednout si nebo chodit.

Dýchej do bříška, soustřeď se hlavně na ten dech. To je asi jediné co ti můžu poradit. A mysli na to, proč to tak je, že to není jen kvůli trápení, ale že se připravuješ přivítat miminko. Přeju hodně síly! A proč půjdeš na císaře? Miminko se neotočilo?

In reply to by Theodwyn

Asi jo, jako ten pocit být při vědomí a vědět že za plachtou se mi hrabou v bříšku nevím...asi bych to nezvládla....jako příbuzná si nechala dat epidurál a byla při úplném vědomí, ještě s doktorama vtipkovala, ale říkala mi že dvě hodiny po porodu ležela a necítila nic od pasu dolů (prý aspoň ví jak se cítí lidi na vozíčku) :n:
Já radši se vyspinkám a pak se probudím a malou mi ukážou víš jak.... :qu:

In reply to by Nightlin

Já se tím živím, takže bych doporučovala spíš spinální než celkovou anestezii. Celková je vyšší riziko jak pro Tebe tak pro dítě a navíc nedává dokotrům moc času na práci, protože do vybavení dítěte je ta anestezie jen mělká a krátká. Pořádně tě uspí až po vybavení dítěte. Navíc, když budeš při vědomí, můžeš dítě vidět hned, můžeš hned začít kojit a nemáš v oběhu skoro žádná anestetika.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka