můj porod

20.07.2008

Tak holky včera jsme ukončili šestinedělí a já se Vám pokusím napsat můj porod. Už 6.6 jsem psala článek, kdy to tak tak může skončit pro ty co ho nečetli tak tady je a bude mít pokračování:

Ahoj holky, tak si sem musím ulevit. V úterý jsem byla v poradně a řekla jsem doktorovi, že chci rodit. Ještě jsme si z toho dělali legraci, řekl, že mi rozhodně nic takovýho nehrozí, ale přeci jen se ve mě zkusil pošťourat, nic příjemného opravdu. V noci jsem se moc nevyspala, ale bolesti to byly takové lehké nepravidelné. Ve středu se to tak nějak uklidnilo. Ale asi ve tři ráno to už je čtvrtek mě začli bolesti asi po dvaceti minutách. Postupně se během dopoledne zkracovali na 10-15 min. Odešla mi i hlenová zátka, která mi teda odchází i teď. Od šesté večer se bolesti zkrátili na pět minut. Řekla jsem si, že do porodnice nepojedu, svým způsobem se daly zvládat. Ale v jednu v noci už to nešlo vydržet. Strašný tlak na spodek, ale jen na předek každých 3-5 minut no děs. Drahá polovička už to nevydržel a rozhodl, že jedem do porodnice. Tak jsme přijeli, natočili mi monitor, tam jsem se mohla ukroutit, pač ležet se fakt nedalo, pak mě vyšetřil doktro a řekl mi, že jsme na začátku otevřená na 1 cm, no v tu chvíli si říkám cože za takový trpění tak málo no budiž, uložili mě do postele a dali mi injekci abych se prospala. Po horké sprše se bolestili umírnily na 10 minut, občas jsem si mezi nimi zdřímla, ale že bych spala to teda ne. V sedm ráno tj dneska mě vyšetřila doktorka a že se nic nepohnulo, tak jestli nechci jít domů. Jo řekla jsem jestli je vše ok tak půjdu, ale jak dlouho to bude trvat. Na to mi řekla, že se můžem vrátit do dvou hodin, ale třeba až v neděli. Od tý doby jen trpím, bolesti mám po patnácti minutách, ale je to hroznej tlak, který je v tu chvíli k nevydržení. Holky taky to někomu trvalo tak dlouho, aby se otvíral třeba tři dny, jak pak zvládnu ten porod, když už teď jsem unavená a celá probolavělá, a hlavně ani nevím jak poznám, že rodím, když v noci to bylo hodně častý hodně nepříjemný a nic z toho.
Uf jeje to jsem se to nějak rozepsala. Nic méně trpím pořád a nevím jak si ulevit. Díky že si to alespoň dočtete do konce

Tak abych to dopsala ještě ten den, kolem desáté večer přijel můj přítel o noční na kávičku, to už jsem měla bolesti zhruba po patnácti deseti minutách. Sice jsem prý už nevypadala nejlíp, ale hrdě jsem ho poslala do zpátky makat, že do porodnice nepojedu dřív než nepolezu po kolenou :) Tak tedy odjel a to neměl dělat, bolesti se zkrátili na pět minut, ale zatím ok, kolem dvanácté už byly co dvě minuty a já už nevěděla jak ležet sedět chodit, málem jsem třískala hlavou o zeď :) No v půl jedné už jsem to nezvládala a zvolala své drahé polovičce honem prosím přijeď byl tady asi do deseti minut. Pomohol mi obléknout vzít věci a vyrazili jsme do porodnice. Samozřejmě po cestě kontrakce zeslábly ale zůstaly po dvou minutách. Po příjezdu na nás zrovna moc času neměli, byli jsme už šestý porod za noc a to jsme dorazili něco před druhou hodinou. Nic méně mě natočili monitor prohlídli, byla jsem na 2-3 cm, takže příprava a šup na sál. Přítel byl celou dobu se mnou a ještě že tak. V půl čtvrtý mi píchli vodu, holky to teprve začlo ty bolesti :) no byly hustý. Natočili monitor už u toho jsem nadávala jak blázen, ale dobrý. V půl pátý kontrola no neotvírala jsem se a začla jsem být dost nevrlá a asi i histerická :) a to mě přítel dost klidnil chi. Napíchli mi kapačku a pak mezi zvracením a nadáváním jsem cítila potřebu tlačit. No vydržet netlačit to se nedá fakt ne v pět mě upíchli na monitor a už mě na něm nechali to bylo to nejhorší uf nemoct se hýbat to ne. Nic méně v půl šestý jsem byla otevřená na 9 ´, ale bohužel se střídala šichta tak se to snažili pěkně protahovat. Ale jen co přišli nový, dovolily mi tlačit a běželi pro doktorku. Dvě kontrakce a malej byl venku dr byla suprová i mě pochválila za tlačení, tak jsem jí ujistila, že to je odměna za tu histerii , kterou jsem předvedla a ona neslyšela :). V 6:10 Honzíček vylezl 3420 g a 52 cm měl šňůru okolo krku plnej plodovky, tak ho okamžitě odnesli, ještě jsem vynadala taťkovi ať letí za nim na co tady ještě čeká, že já jsem ok :) Vypláchli ho poplácali a už nepřestal křičet. No a já si říkala, že už to mám za sebou a ouha začlo šití, tak vnitřek byl ok to jsem nic necítíla, pak přestala účinkovat injekce, celej venek mi šila na živo, já myslela, že vyletím z kůže, ale přežila jsem to a pak už jsme si jen užívali ve třech. Holky porod bolí jak sviňa, ale hned po tom o něm nevíte. Tak statečně do toho.
Teď v šestinedělích máme 4850g a 55 cm.

Moc moc gratuluji.... :qu: :qu: :qu: Dokážu si představit, jaké to bylo, prožila jsem si něco podobného a histerická, jsem byla taky... ;) .At se daří a at je vše NEJ NEJ NEJ... :) .

Moc gratuluju a chápu tě,taky jsem se hrozně dlouho otvírala,ale na tebe nemám! :///: .Hodně zdravíčka! :k:

Cau Kasko,
kazdy porod me zajima, tak sem precetla zvedave i ten Tvuj .... A musim rict, ze sis asi uzila docela dlouho!!!! No ale zvadla jsi to - jsi sikulka!
Hlavni je, ze byl na konci krasny vysledek, no ne???
Tak se mejte s Honzickem prima a at se vam dari ...
SHARANE+LUCINKA

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky