Maminky pomoc....

16.07.2008

Holky maminky, prosím poraďte. Malému je 11 dní a od včera je jak vyměněný. Dopoledne krásně spí, papá po 3 hodinách, ale takhle odpoledne už začíná plakat. Dnes v noci už jsem nevěděla co s ním. Všichni mi říkají ať si ho nenaučím na chování nebo houpání, ale copak ho můžu nechat ležet a hodinu řvát? ://: ://: Strašně se snažím, ale to by mi muselo utrhnou srdce ho nechat. Jak to dělate vy, když vám prcci pláčou???? :?

Ahojík, já toho našeho broučka nechávám pobrečet (v postýlce), ale v urč. intervalech za ním zajdu, abych ho uklidnila (pohladím ho, na malou chvilku si ho k sobě přitisknu, promluvím na něj) a potom ho vrátím zpět do postýlky. A taky to řeším kojením. Brekem se vysílí a kojení ho "dodělá", potom spinká jak andílek :e):

In reply to by Suza

To asi taky... občas se kroutí jak žížalka. Cvičím mu s nožičkama a masírují bříško. Dneska jsem mu začala dávat kapičky Sab Simplex. Mám jen strach abych mu nějak neublížila, když ho nechám poplakat.

In reply to by Sisa

Já to beru tak, že mimčo bylo devět měsíců u mě v bříšku - schoulené a nepřetržitě se svojí maminkou. Porodem se mu obrátil život naruby, takže nemůžu čekat, že bude po pár dnech zvyklé být samo bez mámy. Máme dvouměsíční holčičku, která v noci naštěstí spinká (ovšem s námi v posteli) a přes den ji většinu času chovám, protože sama být prostě nechce. Od porodu se to postupně pomalu zlepšuje, ale rozhodně bych ji nenechala plakat, protože bych se bála nějakého rozmazlování.

In reply to by Suza

Jj, to jsme na tom stejn. Nám ale malý večer taky pláče - či spíš řve :00: A to je mu už 5 týdnů a začal s tím taky někdy kolem 10.dne. Ale to vše odezní časem samo. Neboj se ho chovat jak psala i Suza. Až začne vnímat věci kolem sebe, tak se chovat odnaučí :k: :k: :k: Já se bála hlavně toho, aby si nevyřval pupeční kýlu (dokonce po každém řvaní měl v pupíku malý kousek zaschlé krve, ale je to O.K.).

In reply to by Beni

To já se právě taky bojím aby neměl kýlu. Říkala jsem to dneska i manželovi, že mě možná někdo odsoudí, ale já ho prostě plakat nenechám a jestli si ho tím rozmazlím, tak je přeci jen náš a ne těch co do toho mluví... :-/)

In reply to by Sisa

Já jsem pořád chovala i staršího - a vyrostl z toho. Chtěl objevovat a to v mámině náručí moc nešlo. Neboj, až začne vnímat okolí, bude líp :) :k: Malý se už taky lepší - dříve řval i 3-4 hoďky v kuse (a to i na rukou) a teď už je to jen chvilkové :§) :cc):

In reply to by Sisa

Neboj, právě naopak - jsi milující maminka :h: :h: :h: Mě by to :h: utrhlo, kdybych ho měla nechat ležet a plakat. Navíc nikdy nevíš, co to je - a může to být vzduch a bez odkrknutí to bolí :§) Naopak jsem někde četla, že dítě se má učit na samostané usínání a uklidnování až po 3. měsíci (někdo tu dával odkaz). Vždyť pro miminko jsi vším - přístav bezpečí :h: :h: :h: :)

Já Kačenku chovám a je mi jedno, co říká okolí. Navíc jsem slyšela, že do třech měsíců mimčo rozmazlit nemůžeš...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka