můj porod

13.07.2008

ahoj holčičky, konečně jsem se dostala k tomu, abych vám popsala svůj porod, malou jsem uložila a spí, tak chvile klidu.
30.6. jsem byla objednaná na kontrolu do porodnice, je pravda, že noc předtím, mne bolel žaludek a záda, ale přikládala jsem to tomu, že jsem se navečer přebaštila šišek s mákem, a nijak jsem to neřešila. Jaké bylo ale překvapení, když mi na kontrole řekli ¨, že jsem otevřená na 4cm :D na monitoru pořádně nic vidět nebylo, mně bylo už dobře, doktorka mi řekla, že si mě tam rovnou nechají, manžela jsem poslala domu pro tašku, protože jsem s tím vubec nepočítala,a ještě jsem mu řekla,at se kouká doma pořádně najíst. chtěla jsem,a by se mimi narodilo až v červenci, tak jsem si říkala, že než se otevřu, tak bude červencové, jenež doktorka mi udělala čáru přes rozpočet. Jelikož tam byly další čtyři na přijmu a já měla největší nález, tak mi to uspíšili. udělali mi klystýr, což bylo v pohodě, oholili mně, tak jsem chvilinku stepovala u záchodu, pak na chvilinku na hekárnu, ale mi bylo tak dobře...pak pro urychlení mi propíchly vodu, naprosto bezbolestná záležitost, a pak na monitor na porodním sále..ještě jsem si vesele říkala,že udělaji pulhodku monitor a pak budu hopsat na míči a dám si koupel a budu capkat po pokoji, to bylo to co mně rozhodilo, už jsem na tom proodním sále zůstala až do narození dcerky, v 11 mi nasadili oxytocin, aby se to uspišilo, vedle hrozně hekala nějáká paní, já se nedokázala soustředit na sebe, pak jsem volala manželovi kde je, že neumím dýchat ( to kvůli té vedle) :D když přijel, tak už jsem byla na 8 cm, to bylo po dvanácté, je pravda, že ty poslední dva centimetry jsem cítila, ale popravdě, myslela jsem, že to bude mnohem horší....poučili mně, že až budu mít potřebu tlačit, at tlačím, no jo , jenže se zjistilo, že mám velice tuhou hráz i přes domácí masírování...takže to tlačení bylo nejhorší, protože to nešlo a nešlo a pořád do mně někdo hrabal a snažil se mi tu hráz trošičku uvolnit, aby tam mohla jít v pohodě hlavička, k tomu se přidalo to, že můj prah citlivosti je asi někde uplně jinde a necítila jsem celé kontrakce, takže oni je na monitoru viděli a já přestala tlačit, když jsem to přestala cítit. no takhle jsem se tam mordovala 2 hodiny..asistentka mi valchovala břicho:D manžel mně otíral a já byla uplně vyflusaná, hlavně z toho, že mi to nejde, ale nakonec se povedlo, nejdřív, protože jsem měla plný měchýř, tak jsem se počurala :D a jak se malá drala ven, :jawdrop: no a celá vyšla na jednu kontrakci, takový sešup, že to všechny ohodilo... já byla tak utahaná, že jsem sepři šití nedokázala ani uvolnit..navíc to tam někde trošku krvácelo a doktorka to nemohla najít, já se sní prala, ještě že tam byl ten manža pořád mně buzeroval, at se uvolním, nástřih, ani šití nebolelo..to šití až později, až stehy začnou tahat..no malou jsem viděli, ale ani jsem neměla chut si ji ponufat, jak jsem byla ráda, , že jsem ráda. no bylo 14.25h měla 2800g a 49cm a ani moc nebrečela
když to shrnu, myslela jsem, že to bude jednodušší, co se týká tlačení a bolestivější, ale díky Bohu za to, že jsem to měla tak rychle za sebou :qu:

ivka222

gratuluju k perfektnímu porodu :h: ,a to jsi rodila poprvé??? :jawdrop:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky