porod

08.07.2008

holky,potřebovala bych se zeptat jestli máte některá zkušenosti s porodem do vody?Docela o tom uvažuju,ale doktorka mě od toho odrazuje,tak bych chtěla nějaké rady...díky

Ahojky,
já do vody nerodila ani bych nechtěla. Ale moje kamarádka má 3 děti a všechny rodila ve Vrchlabské porodnici do vody a vždy byla moc nadšená

Ahoj, předem varuji, že jde pouze o můj vlastní názor, který nikomu nevnucuji - před 5 lety jsem rodila poprvé, nadšeně navštěvovala předporodní kurz, který vedla jedna starší PA a na porod do vody se tam ptalo dost lidí. První překážka byla, že ta porodnice toto vůbec neumožňuje. A těm co na tom trvaly dala jednoduchou otázku: Jestli znají jiného savce, který svá mláďata rodí do vody? Tvrdila, že ona ví pouze o hrochovi, kterému je voda velmi blízká a že pokud by porod do vody byl až natolik ulevující a výjimečný, tak už by to příroda zařídila sama a spoustu zvířátek by šlo touto cestou, protože nad tím nemají možnost přemýšlet jako my, ale dělají věci pouze instinktivně. Myslím, že to má i logiku. A to nepočítám další překážky jako je hygiena, složitější manipulace atd. Samozřejmě souhlasím s naložením do teplé vany z důvodu zmírnění bolestí na začátku porodu, ale miminko bych určitě rodila na "suchu". V těhotenství jsem sice nabrala 22 kg, hrocha jsem mohla připomínat :sick: :sick: :sick: i sama sobě v zrcadle.

že je to lepší...mám docela problémy se srdíčkem a v té vodě prý není takový tlak...ale doktorka mě odrazuje,že to je nehygienické....ale stejně budu rodit normálně...teda doufám,že né nikde za pochod :s:

A proc te odrazuje?Ja bych do vody rodit nechtela.Mohla jsem se rozhodnout na pokoji,vanu jsem tam mela ale predstava ze se u toho jeste muzu utopit me desila :00:

ahojky, já teda bych do vody nikdy nerodila (jsem sice zdravotník), ale představa, že se koupu ve vlastní šťávě... :n: to nee....někdo říká, že je to por mimi lepší - že jde z vody do vody, ale jsou i proti a asi bych dala na radu dr... ;)

Jejda tak ja zkuenost nemám je se povídá,že je to lepší,ale nevím asi bych dotoho nešla ani nevím proč.A proč tě dr.od toho zrazuje?

In reply to by miky

Ahojky,taky nad touhle formou porodu hodne uvazuju.ja jsem uz na zdravce videla dokument o porodu do vody a o klasickem a od te doby jsem nejak presvedcena,ze jedine voda!vim,ze napalnovat to takhle nejde,ale jak tu psala jedna maminka,ze je vodnik :s: ,tak to je presne muj pripad.jinak jeste delfin je savec co rodi do vody,ne?a stim rozenim do vlastni stavy... :\x: to se asi deje pri kazdym porodu,ne?ale taky jsem slysela dost nazoru na tu hygienu...pak pisni jak ses rozhodla.ja mam v planu to na doktora neprve vybafnout,tak jsem zvedava na jeho reakci.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky