Ślehačkové cukrovíčko

10.11.2007

250g omegy
250g hl. mouky
1celá šlehačka

Ze suroviny propracujeme těsto (pokud by bylo potřeba více mouky přidáme),až se suroviny všechny dobře spojí dáme odležet do lednice.Klidně i do druhého dne.
Vyválíme placku a vykrajujeme tvary,doporučuji malinké tvary.V teple cukroví se vypoukne.Po upečení jen obalíme v moučkovém cukru,který já promíchávám s vanilkovým cukříkem.

tuto mnamku znám, je to dobré cukroví, ale hrooozně křehoučké. Už aby byly Vánoce, to spapkám všechno :D a bude ze mě parní válec :D))))

In reply to by LenickaV

Tak já ho najdu, je to mám bez postupu, mám tam jen ingedience, postup si budu vzpomínat, ale není to nic těžkoho, to vím, já si umíchám odpalované těsto a i zárověň krém a když věnečky vyndám z trouby, tak je rozkrajuju a po chvíli je i hnedka plním.

In reply to by LenickaV

já mam taky ráda zdrobněliny. manžel mi říkal tereza a když jsem ho požádala, aby mi říkal nějak jinak, tak mi řekl, že jsem rozmazlená. :o( ale už si zvykl, tak aspon m říká terko, ale když o mě s někym mluví, tak jsem prostě tereza.

můžu se jen zeptat, v jakém stavu se tam dává ta šlehačka?jako našlehaná, nebo jen smetana na šlehání? snad to není moc blbý dotaz...Děkuju, určitě to na Vánoce vyzkouším!

In reply to by heeleenka

Ahoj,dávám slšhačku ke šlehání,nešlehám,jen naliju na mouku a tuk a hnětu a hnětu.Ze začátku to jde špatně,ale pak se to vše krásně spojí a je to paráda :-))
Vyzkoušej je to dobré,úplně se to rozplývá na jazyku :-)

Ahoj Leni, myslim, že tenhle recept sem už včera dávala horkykafex, akorát s herou. Ale když to takhle děláte několik holek, tak to budu muset taky vyzkoušet. :o) Určitě to bude ňamka. :o) Kdy začnete péct na vánoce?

In reply to by LenickaV

u nás se o manžela nebojím. ten mlsoun jsem já. :o) Když jsem byla malá a pomáhala mamině obalovat nebo vyklápět, tak jsem je schválně lámala, protože ošklivý jsem mohla totiž sníst. to jsem ale potvůrka, viď? :o)

In reply to by terčula

-:DDD Teri tak koukám,že děti jsou asi stejné,prtože já toto dělala taky naschvál vždy jsem řekla mamce jééé mami ono se to zlomilo a šup do hubiny.Taky jsem mamce strašně ráda pomáhala,bavilo mě to.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky