Fenylalanin a plísňové sýry v těhotenství

06.07.2008

Ahojte, chtěla bych se vás zeptat jestli je fenylalanin v těhotenství nebezpečný? Vyskytuje se třeba v Kofole, Spritu, Tangu a pod. A taky jaké je riziko nakažením listeriozou když jsem včera snědla skoro půlku hermelínu. Celé těhotenství jsem ho nejedla až teď (dnes 13+1tt). Až do dneška jsem pořádně nevěděla co můžu a nemůžu. Dr. mě na nic neupozorňovala co bych měla jíst, pít a co ne. Myslela jsem že kdybych fakt vyloženě něco neměla jíst, že by mi to řekla. :-( Teď se bojím abych kvůli tomu nepřišla o miminko. :-(

líbí se mi tvůj pojem ,,celé těhotenství" když jsi ve 13 tt :!k: :!k: ale neboj se,takové věci ti vůbec neuškodí...já kofolu a sprite miluju a pokaždé když někam jdem (a chodíme často) tak si dám.s tím hermelínem ti nepovím,nejím to :sick: ale já si zase občas dopřeju čínskou kuchyni a pytlíkové čínské polívky :a\|:

janka.82

Já si hermelín, játra a paštiky dopřeju aspoň jednou měsíčně. Jím to v přiměřeným množství. Jak píše lulísek- hlídej si datum spotřeby a mělo by být vše ok ;) A Sprite taky sem tam piju :)

Dr. rekla, ze muzu vsechno, ale s mirou a vyvarovat se mam syrovemu masu - tatarak a plisnovym syrum - hermelin, niva a pod. takze je na tobe jak se rozhodnes... kontroluj si data spotreby potravin, jinak limonady co jsi vyjmenovala ja nepiju, mam radsi vodu, sodu, caje... piju i kafe, polovicni davku a jen 1x za den. Proste se drz hesla: "primerene, primerene, primerene" :\x: a vsechno bude ok.... Nemyslim si, ze kdyz jsi snedla hermelin, takze musis zakonite onemocnet... kdysi se tyto veci nevedeli a jsme na svete, uzivej si zivota a tehotenstvi a nestresuj se zbytecne :c: preju ti krasnou nedeli :a:

Ahoj, o tom fenylalaninu nic nevím, neřešila, kofolu pila normálně občas. Ale co se týká toho hermelínu, tak to taky neřeš :). Poplach na listeriozu tady byl na konci roku 2006 a nesnědla si toho kilo. Takže buď v klidečku a nestresuj. Taky jsem se stresovala kvůli každému jídlu a těhotenství jsem si začla užívat až ke konci :(

Kofolu jsem pila hlavně na začátku těhu proti nevolnosti a sestřička mi to dokonce doporučila. Plísňové sýry se nesmí kvůli možné nákaze listeriózou, tak už je raději nepapej. taky bys neměla vnitřnosti a tím pádem ani moc paštiky.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky