Nervy s babičkou:-(((

04.07.2008

Ahoj holky, musím si postěžovat. Sedím doma sama a brečím, tak se mi třeba uleví :? Ve středu (v tom největším horku) jsme jeli s manželem přes celou Prahu k babičce, protože jí měli druhý den měnit okna a potřebovala sklidit nějaké věci a odsunout nábytek od okna. Všechno jsme udělali, ještě jí manžel běžel pro dva balíky vody pěšky, protože u ní nejde parkovat...
Pak začala řešit, že u ní mají v koupelně dělat stoupačky a jak to všechno zakryje. Nebudu to rozvádět, prostě jsme se s ní úplně zbytečně pohádali, protože věřila víc radám staré sousedky a naše zkušenosti z renovace bytu a ze stavby domečku nebrala vůbec v potaz a chtěla po nás úplné blbosti.
Bylo fakt vedro, oba jsme byli utahaní a mně s velkým břichem fakt nebylo dobře, navíc jsem teď docela vzteklá a netýkavá, tak jsme radši vypadli, protože nemělo smysl se dohadovat. Navíc pak začala jako: "To si příště radši zaplatím někoho cizího." nebo "Pěkně jste se ke mně zachovali.".
Včera jsem jí radši nevolala, ale dneska jsem zvedla telefon a ona začala nanovo! Že teda už bude počítat s tím, že je na všechno sama; že si myslela, že za mnou bude jezdit, když jsem teď na mateřský, ale takhle to nepůjde... Normální citový vydírání! Nejdřív jsem se to snažila slušně vysvětlit, ale pak jsem jí musela praštit s telefonem, protože mě vytočila. Chápu, že je stará, ale já proboha čekám dítě a potřebuju být v klidu, tak proč si to nemůže odpustit??? Vždycky jsme jí pomáhali, nákupy, úklid, asi to všechny znáte... Je mi z toho strašně smutno, mám první den na mateřské a takhle začíná... Teď se mi pokouší dovolat, ale já to típu. Nejsem schopná rozumné diskuse, hormony se mnou mlátí a chci mít prostě jen klid...
Omlouvám se za dlouhý příspěvek. Napište, jak jste na tom s prarodiči vy, třeba mi poradíte jak z toho ven... :a:

se kterou se už nechci nikdy stýkat.... její chování ke mě... je odost děsivější...najmula si týpka...kterej nás chce dostat z baráku kde ona je spoluvlastníkem...moje mimi jí vůbec nezajímá...a za celou dřívější snahu...vše okomtovala : Já se tě o nic neprosila...!!! Tkaže Ignorovat...!!!!!!!Vím že to asi není tak lehké....ale zkus být vůči tomu chladnější...a spíš si říkej že ted je důležité tvé dítě a partner... ona má sama problém tak at si vtom plave když jí to vyhovuje...protože se to snaží citově vylévat na tobě...držím palečky :one: :h: :h: :h: jerabina

In reply to by Jerabina 30

moje babička je hodná, ale citové vydírání je odjakživa její způsob komunikace, potýkám se s tím odmalička. Nechala jsem ji "vycukat" a druhý den volala a byla sladká jak med... Radši bych se s ní domluvila normálně, ale s některými lidmi to jinak nejde. Jinak je mi líto to s tvojí maminkou. My se zas nevídáme s tchyní, nešla nám na svatbu z toho důvodu, že jsme pozvali i přítelkyni manželova tatínka (jsou rozvedení už asi 10 let) :?
No, jsem zvědavá, jak se budou všichni chovat, až bude malý na světě. Tobě držím palce, ať vydržíte :one: :one: :one:

In reply to by Batulka

ale vím že taky příjdou asi ještě chvíle nepřijemné...o tahání majetku a citových výlevů...ted je pro mě prvořadé miminko které se má ted narodit.. manža :c: díky za podporu taky tobě. :h: :h: :h: :h: jerabina

Ahoj batulko,já bohužel babičku už nemám,ale byl to anděl už na zemi a nikomu nikdy nic nevyčítala.Problém byl pak právě v tom,že když už se o sebe nemohla sama starat, tak jsem z ní nemohla dostat, co potřebuje,na co má chuť, co by chtěla dělat,... Strašně mi chybí a i když jsem padala na hubu,protože jsem tam byla denně po práci do 21h,než jsem všechno uklidila,tak bych strašně chtěla,aby se mi vrátila.Ale nebyla jsem těhulka a to je jiná situace.Úplně tě chápu,že chceš nejdřív vychladnout,ale já bych jí určitě napsala sms (jestli je teda čte),kde bych jí to bez emocí vypsala s tím,že si zavoláte později,až obě vychladnete. Hlavně bych jí napsala,že ju mám moc ráda. Víš,já jsem návštěvu v nemocnici odložila o jeden den a už jsem babičku neviděla, proto jsem asi tak přecitlivělá.Ale je to už 5 let a strašně si to vyčítám přesto, že jsem do nemocnice jezdila 1/2 roku denně.

In reply to by petrželka

to je moc smutné, ale babička určitě věděla moc dobře, jak ji máš ráda. Ale chápu, že se nemůžeš zbavit špatného pocitu. Mně před šesti lety umřela nejlepší kamarádka při autonehodě, měla jsem v té době nového přítele, do toho jsem studovala a pracovala... dlouho jsem odkládala setkání s ní kvůli nedostatku času, dodnes mám výčitky, že pro mě byly ostatní věci důležitější... Skoro každý den si na ni vzpomenu a často se mi o ní zdá...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já si pořád říkám, že je babička ještě celkem v pohodě a že za to mám být ráda. Jejímu příteli je 87 a už je jen doma. Moje máma za ním občas jede a taky to stojí za to. Já jsem tam byla jednou a pak několika lidem vykládal, že jsem mu rozbila mikrovlnku a ukradla peníze, tak jsem to vzdala. Moc tě obdivuju, já jsem takový nervák, že bych si tu hlavu o zeď asi rozbila :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:s: :s: Tak to je dobrej trénink na děti. Akorát bych ho nechtěla podstoupit moc často :///:

Ahoj Batulko. Tohle je skoro všude. Neměla by sis to tak brát. Je to starší člověk a chce aby se kolem ní točil svět.
Nechápe, že se to teď točí kolem tebe a tvojeho mimi. Jenom ti radím ten telefon ji zvedni nebo ji zavolej určitě se taky trápí a je jí smutno.
Jenom trochu víc brebentí než by měla. Drž se a mateřskou si užívej. Já jsem taky nedávno nastoupila letí to.

In reply to by zaneta.111

já jí ho radši zvednu, až budu úplně klidná, takhle bych to mohla ještě zhoršit. Jak jsem psala, jsem teď dost náladová (a možná i přetažená z posledních týdnů v práci) a nezvládám jí odpovídat tak klidně, jak bych si přála. Třeba vychlane i ona a půjde to líp :)

In reply to by Batulka

jo to ji tak pěkně potrápíš. Mě kdyby někdo nebral telefon tak šílím.
Snad ji nenapadne se za tebou vypravit. To by si byla asi dost překvapená, kdyby se objevila u tvých dveří. :jawdrop:
To by ti na náladě nepřidalo.
Tak se drž a odpočívej. Mě nějak vysiluje sluníčko tak mi ten dnešní déšť co tady je vyhovuje.

Jejda,to je mi líto,ona to určo tak nemyslela,nebo jí něco přeletělo přes nos. :00: ..U nás bydlela babička 3 týdny a co jsem si za tu dobu vyslechla :jawdrop: ....Drž se a mysli radši na mimíska :one:

In reply to by jituška

já vím, ona je v podstatě moc hodná. Vím, že to byl nějaká zkrat, akorát nevím, jak se z toho vyhrabat. Nezabírá žádný argument, ona je prostě ublížená a musí mi vypovědět, jak jsme na ni hnusní... a já jsem zase přecitlivělá a v tuhle chvíli to nedokážu jen tak přejít... S třemi týdny tě obdivuju. Já obvykle zvládnu jeden den a víc ani neriskuju :)

In reply to by Batulka

Neboj,třeba jí to dojde.Oni mají pocit,že musí být po jejich,bo jsou starší a zaslouží si to....No ona u nás bydlla i s mamkou,protože dávaly dohromady kuchyň a koupelnu,byla jsem v 7.měsíci,babička sama už ani nechodila,jednou mi spadla z postele a musela jsem ji zvedat....No taky mi tekly nervy ://:
Drž se :one: :one: :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky