maminky

03.07.2008

mám dotaz,hlásí se někam jak dlouho chci zůstat s miminkem na matežské a do kdy se to má nahlásit a kam?

jj, do 22 tydnu veku ditete musis nahlasit, jestli budes doma 2, 3 nebo 4 roky. ty jo ale kam?? to taky nevim. :n: a uz to nebude materska (protoze na te jsi ted a ta trva 1/2 roku), ale rodicovska

In reply to by zabka

nahlásit na sociálku, na Magistrát nebo Radnici, nevím, co tam kde co, bydlíte, máte. A účetní Ti dá papír, kolik jsi pobírala mateřské, dostaneš na socce formulář, ketrý vyplníš (už ho mám doma(, tam vložíš ten papír od účetní a vlastně vypíšeš, na jak dlouho chceš bát na rodičovské, já mám nárok jen ze dvou variant tři nebo čtyři roky, neboť jsem neměla tak vysoký příjem, abych mohla jít na dva roky, ale to bych stejně nešla, děťátko má být s maminkou do tří let :qu:

In reply to by zabka

díky díky,vím že né mateřská ale rodičovská,ale nějak jsem zvyklá říkat mateřská.Myslíš že se to hlásí do zaměstnání?A hlásila jsi tam třeba i u jaký je pojištovny?Já jsem totiž poslal jen kopii rodného listu,ale myslím že účetní chtěla i pojištovnu.Veroušek

In reply to by Vjů

moje účetní nechtěla pojišťovnu od Ely, jen rodný list. A nahlásit,...mě končí mateřská 6. února, tak si musím teď v červenci zajít na socku na Magsistrát a nahlsáit tu rodičovskou, na jak dlouho atd. Ale jelikož už nenastupuji zět do práce, tak to účetní neříkám, ale pokud s evracíš, tak jí dáváš vědět :one:

In reply to by Vjů

do zamestnani to urcite nahlasit musis. jinak s tou pojistovnou nevim, ale zrejme to taky budou chtit. ja jeste ani kopii RL neposilala, ale ucetni uz mi psala :-) tak to budu muset napravit. to je hrozna byrokracie ten dnesni svet.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka