Můj porod Adámka

27.06.2008

Ahojky, tak malý spinká :'zz): , tak se pokusím popsat můj porod. Termín jsem měla 29.5. a stále se nic nedělo.Jen malý byl při každé kontrole otočený jinak. Při přeposlední poradně byl opět napříč (ačkoliv ho dokror i otáčel), tak jsem si měla vyběhat předoperační - pro jistotu.Poslední poradna - malý stále napříč a jediné, co se stalo bylo, že mi odešla hlenová zátka.Tak jsem na pondělí 9.6. dostala termín na vyvolání (malý se konečně otočil hlavou dolů :qu: ). V noci na sobotu mi před půlnocí začaly bolesti. Byly po 3-4 min., tak jsem ráno v 5 vzbudila manžela a jeli jsme (stejně jsem měla mít v 10 monitory).Dr. zjistila, že jsem otevřená na 1, ale jinak to prý není akutní a stejně mají stop stav. Měli jsme jet domů a kdyby něco, tak se vrátit.Bolesti mě přešly.Celý víkend po bolestech ani památka.V noci na pondělí - opět před půlnocí ty stejné bolesti. Nástup jsem něla mít v 8.00, tak jsem dříve odmítla jet. Cesta do porodnice už nebyla veselá,stahy jsem měla po 3 min.Při kontrole dr. zjistila, že jsem otevřená na 4, tak jsem vyvolávačku nedostala a šla rovnou do přípravky a na sál. Dostala jsem klystýr (žádná hrůza) a poté jsme šli na sál.Dr. mi píchnul vodu,aby to šlo rychleji. Ve 12 jsem otevřená na 7 - stále pohoda. Doktor se ptal, jestli chci rodit do večera nebo jestli to urychlíme kapačkou. Souhlasila jsem s ní, tak mi ji cca ve 12.25 dali - začaly mi bolesti - no, jedna trvalá, křížová křeč. Nemohla jsem najednou bolestí vydržet ani se hýbat, ale do 5ti minut jsem otevřená na 10 a jdeme tlačit. Zatlačila jsem asi 5x, PA masírovala hráz celou dobu :one: . Ve 12.37 je malý na světě :||): . Chvíli po něm odešla i placenta. Malý má 54 cm a 3410g - a já mám díky PA prý jen 1 steh. Šití mi opíchali, takže to šlo. Oproti těm křížovým bolestem pohoda. Nebylo to nic rychlého, ale díky doktorovi a PA na tento porod budu oproti prvnímu vzpomínat jen dobře.Omlouvám se za délku, ale slohovky mi nikdy moc nešly :s: :s: :s:

Holčiny, děkuji vám všem :) Opravdu, tento porod bych si klidně i zopákla (ten první ani náhodou :n: ). Ale vůbec jsem nebyla statečná - když mi dali tu kapačku, tak jsem myslela, že umřu.

Ještě jednou moc gratuluji a přeji hodně zdravíčka a pohodičky. Napsalas to moc hezky, hlavně, žťe budeš mět na porod pěkné vzpomínky a krásného drobečka u sebe :cc):

šly parádně, protože jsi to popsla moc pěkně a myslím, že takhle nějak bych si to taky ráda mlaovala.... Gratuluji, pěkně jste to zvládli :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka