Dárky až po porodu

21.06.2008

Ahoj holky, připadá mi úplně naprd, že se každý přifaří s dárkem, až po porodu. Já jsem nákup výbavičky kvůli komlikacím dost dlouho odkládala, takže prostoru měli všichni dost se aspoň vyjádřit, co třeba koupí, ať to nekupujeme, ale nikdo nic, všichni tajemní,jak hrad v karpatech. Pak jsem si uvědomila, že klidně v 7 měs. můžu porodit a doma nic. Takže jsme postupně všechno nakoupili, protože nemůžu spoléhat,že něco dostanu. Všechno oblečení nám půjčila nejhodnější švagrová - má toho jak pro paterčata.Takže krom případných finančních dárků, jsou všechno vyhozené peníze.Např. tchýně ví, že nám švagrová půjčila 1 000 000 dupaček a přesto se vyjádřila,že od ní dostaneme pletenou soupravičku.Říkala to, jako by nám koupila minimálně kočárek. Fakt praktické. Sousedka to má taky tak, nikdo se k ničemu nemá,tak už má taky všechno nachystané.Máte to u vás stejně,nebo je vaše rodina v tomhle ohledu trošku rozumnější?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to teda nemáš vůbec jednoduchý... Proč jsou tolik proti? Kvůli věku? Nic si z toho nedělej, ono se to časem uklidní, hlavně se nenervuj. Jestli ty jsi spokojená a přítel taky, nenech si do toho mluvit a užívej si to. Držím ti palce, papa

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahoj Market. Tak to je teda divný, to by určitě nikdo od svých rodičů nečekal.
No třeba změní názor, až se malý narodí, ale tohle jim určitě nikdy nezapomeneš. To se jen tak nedá přejít.
A co jim tak přeskočilo? Přece se říká, hlavně ať se narodí zdravý. A důležitý je že ty to chceš.
:n: jsou divní

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Marketko,přístup tvých rodičů mě moc mrzí a doufám,že se hodně brzo umoudří.Člověk je v těhu daleko citlivější a určitě tě to hodně trápí.Ale užívej si miminka v bříšku,jednou to bude hoooodně mrzet je,že se tak chovali. Kdyby ti bylo 15,tak pochopím,že budou proti a nebudou nadšení, ale i tak by měli svoji dceru v takové situaci podpořit.Ale když je ti 20,tak nechápu,co řeší.To by byli raději,abys třeba nemohla mít děti a ve 30 letech se trápila několik let u doktorů a dávala za to spoustu peněz?Měj se hezky a s přítelem si to krásně užívejte.(Doufám,že aspoň jeho rodiče jsou v pohodě)

mně by teda nenapadlo nic nekupovat a čekat, kdo co přinese... my jsme si chtěli všechno pořídit nejraději sami, aspoň to, co opravdu potřebujeme. Mamča mermomocí chce něco dát, tak s ní pak můžu prošmejdit nějaký obchod a koupit něco pro radost, ale jinak od nikoho nic nechci. Když nebudou chtít přijít s prázdnou, můžou koupit knížku s pohádkama a já budu ráda. Ale výbavu jsme si už pořídili. Nakupovala jsem to strašně ráda, je to sladký :-) Raději dávám, než dostávám.

jo s dárkama je to těžký. Když jsem kupovala kamarádce, tak jsem se jí na rovinu zeptala co by chtěla. Vyjmenovala jsem nějaké nápady co bych asi koupila. To bylo schválně aby věděla jak moc chci investovat a ona si vybrala.
V práci to bylo taky tak. Donesli mi dárky, bohužel peřinky jsem už měla tak to bylo domluvený v obchodě,že si to můžu vyměnit.
Ještě že tak. Moji mamku jsem vzala na velký nákup a když jse něco obdivovala a řekla, že to ještě kupovat nebudu tak mi to koupila - (kolotoč, soupravičku, bodyčka)
Takže jsem si to vlastně vybrala sama. Určitě je lepší domluvit se a je jedno jestli je to před porodem nebo pak. Všechno stejně hned nikdo nemá. Pak se ještě najde věcí co by se hodili. Výbavičku mám jen tu základní jak mi poradili zkušenější a pak si řeknu nebo koupím sama.

U nás je to tak, že všichni říkali, že začnou nakupovat, až se bude vědět, co to je. Ale abych řekla pravdu, tak už to víme docela dlouho a celkem nic moc nikdo nekoupil... Tchýně koupila jedny kalhoty a bundičku a naši nějaký dupajdy a ještě nějakou soupravičku. Ale zase mi rodiče zaplatili 3D ulz, dovezli mě na něj, mám od nich matraci, když jsem něco objednávala, tak mi na to dali půlku a tak. A babičky se domluvili, že nám napůl zaplatí kočárek, ale tchýně se k tomu nějak nemá, tak to nejspíš dopadne tak, že ho budou platit jen naši. Takže už ani nic nečekám a i to nám celkem pomůže ;). Ale u našich vim, že mi budou pomáhat i potom, až tu bude prcek. Táta se třeba nemůže dočkat, až bude prďolovi kupovat lyže a brát ho sebou na sjezdovky, na výlety... bazén chtějí pořídit na zahradu a tak :) . Jen mě pak trošku mrzí, když vim, že tchýně svym vnoučatům od švagrový dá k narozeninám PC, švagrový mobil... Ale zase na druhou stranu žije s nima, tak ať, já to nepotřebuju, hlavně, když nechce žít s náma :///:

Tak to máte bezva, že se vás přímo zeptali. To je pak jednoduchá domluva. Já jsem třeba i mamce posílala přes net povlečení,co se mi líbí, co na něho říká, tak ho pochválila a to bylo všechno. Vždycky jsme hlásili, že už vybíráme třeba postýlku, kočárek, chůvičky,... a nikdo nic. Takže pro jistotu s ničím nepočítám a spoléhám sama na sebe. Ale není to tak, že by naši byli lakomci,to ba naopak,ale prostě to u nás asi nikomu nedochází a mně je trapný se na rovinu zeptat, co nám koupí, protože mi příjde, že si o to vysloveně říkám. Já to nemyslím tak,že bych se neradovala, že pak třeba něco dostanu, ale příjde mi to fakt už vyhazování peněz za zbytečnosti, které ani nevyužijem. Jsem holt takový spořínek, máme stále nedodělaný barák,takže člověk počítá každou kačku. Moc děkuju za odpovědi.

In reply to by illuze (neověřeno)

máš recht .. mně taky mamka nosila další a další dupačky... v šílených barvách a se zvláštníma obrázkama a kraječkama... (já mám radši jednodušší věci), ale nedá se na to říct nic. ani nechci - když vidim jak je natěšená a jak z toho má radost. tak se raduju s ní :-) já taky nepočítala s tim, že něco dostanem a ani bych si sama neřekla... od začátku jsme šetřili,aby jsme to zvládli sami. ale rodina se nás pak sama začala ptát... tak jsme se s nima domluvili na konkrétních věcech. a je mi jasný, že porodem to neskončí - že se nám tu budou dál scházet další a další pestrobarevné, obrázkové, krajkové oblečky a dečky... no alespoň to pak může putovat po dalších mimčách v rodině :e):

je to taky tak, mama mi rekla, ze mi koupi latkovy pleny, a nejakou hracku. Od tyhýnule nic necekam a ostatni neresim

Nás se naštěstí všichni ptali, co potřebujeme, aby něco nekoupili a my to už třeba neměli. Moje mamina mi nakoupila všechno oblečení ( je vedoucí Pleasu,který šije kojenecké oblečení), což hodně ulevilo rozpočktu na miminko. A manželovi rodiče nám dali peníze na kočárek, ted i na jídelní židličku. to mi přijde nejrozumnější. Buď si říct přímo o peníze nebo o konkrétní dárek ;)

já teď při žehlení zjistila, že jsem z oblečení nekoupila vůbec nic - vše mam od kamarádky nebo dárek od rodiny. Mě se tchýně i moje mamka i ségry ptaly co se mi hodí a co potřebuju - tak jsem jim to pěkně rozdělila - jedna koupila lehátko do vany, další pidi oblečky, jiná osušky... ségra kosmetiku. Je to lepší se s nimi předem domluvit- ať se ti toho doma nesejde hromada stejných věcí. nebo jsme dostali třeba tisícovku na nákup plenek... Takže u nás jsme se takhle předem domluvili.

No moje rodina je rozumnější...já nekupovala třeba lehátko a židličku, tu mi slíbili z práce, pokud to bude holčička, tak tchýně bude kupovat naušničky, když chlapeček, tak dá něco do kolíbky. A s rodinou z mé strany jsem domluvená, že jim řeknu až po porodu co potřebujem, třeba odsávačku nebo tak...takže já se s nima domluvila úplně v pohodě.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka