Tak anketka!!!

20.06.2008

Jak dlouho jste rodily? Když nepočítám od prasknutí vody, kdy jsem neměla bolesti. Ale právě až od začátku bolestí, tak 6,5 hod.
To jen, abychom prvorodičky tolik nestresovaly :00: :s:

Cauky Ajko, :a:
pripojuju se do anketky ... vis co je nejvetsi sranda? Ze ja ani nevim kdy uz to vlastne zacalo bolet - protoze nez sem si toho stihla vsimnout, tak uz byla Lucinka na svete!!! :||): :s:
Ne, ja Ti fakt nevim ... rekla bych, ze pro me bylo "nejzajimavejsi" tak posledni 1,5 hodiny - pac to uz sem musela lezet a tlacit. Do te doby sem porad nekde litala a pochodovala a nechtela sem se nechat ukecat na to, ze bych si mohla treba aj lehnout .... ;)
SHARANE

Koukám, na ty vaše odpovědi a až na výjimky to není tak hrozné :one: Snad to holkám pomůže těšit se na ten krásný zážitek :h:

tak já porodila za 3,5 hodiny, ale neměli na mě čas, tak už sem tlačila (no spíše zadržovala tlačení na hekárně, neměli volný porodní sál) jinak si myslím že by byla už o půl hoďky až hodinu dříve :a: :s:

Tak já 9 hodin,z toho 6 hodin jsem byla otevřená na 6 prstů a nechtělo se to pohnout a kontrakce jsem měla po minutě a dost silný.Docela mazec :///:

ahojky tak mě začli bolesti ve čtvrt na jednu odpoledne a malá byla na světě ve 21.10 večer tak to byla rychlovka tak se vším všudy 9 a půl hodiny.

od prasknutí vody 3h 20 minut od prvních bolestí 3 hodiny :///: a kdyby ten můj prďola neměl pěst v ksichtě tak 1 hodinu :!k:

In reply to by Ajka007

Ajko, myslím že bych rozhodně poznala že rodím :!k: jedině že bych byla občankou tmavší menšiny :!k: Jsem manželovi říkala, že příště budu rodit doma, v autě, na parkovišti a pokud budu moc dobrá tak ve výtahu :one:

že moje telo nehodlalo spolupracovat, tak dohromady 78hodin, ale kdyz to vemu od toho kdy jsem byla otevřena na 2 prsty, az po 10, tak 4,5hod

In reply to by Shisatej

Ahojdá, tak mě odtíkala postupně voda s malejma kontrakcema tak mi dali v 9 ráno tabletu, takže byli tabletový silný kontrakce a asi kolem poledne mi asistentka doprotrhla blány a dovytekla voda a to začlo být dost hustý, že mě chystali na epidurál a když ho chtěli píchnout tak přišla doktorka, že žádnej epidurál, že jdem rodit a ve 2 odpolko jsem šla tlačit a malá byla na 4x za 10 minut venku!!!

Ahoj, tak já začala pociťovat slabounký bolesti asi v 00:15 a ve 2:26 se narodil Matýsek, ve 2:28 Markétka. :h: :h: :h: Byl to fofr, ještě že jsem byla od odpoledne hospitalizovaná v porodnici kvůli vysokýmu tlaku, jinak bych asi ani nestihla dojet :00: . V půl druhý jsem si teprv uvědomila, že asi rodím a šla za sestřičkama :!k: .

In reply to by Katka77.

Hrozně jsem se porodu bála, nejdřív mi hrozil císař, malá byla pořád otočená prdelkou dolu. Nakonec se umoudřila a byli oba hlavičkama, ale zase jsem četla spoustu případů, kdy se druhý mimčo přidusilo, jak prodělávalo 2x ty stahy. Nakonec to maximálně dobře dopadlo a já jsem nejšťastnější maminka pod sluncem (jako každá) ;) . V porodnici koukali taky jako blázni, takovejch porodů prý moc není ani u monorodiček :qu:

In reply to by dupka

já jsem, jako každá maminka. Vytrpěly jsme si svoje, jak v těhotenství, tak u porodu a i když mám dvojčátka, tak si myslím, že jsem oproti spoustě holek který mají jen jedno mimi měla nádhernej porod. Hrozně ráda na to vzpomínám, ten pocit když to mimčo vyprdáváš ven, na ten první pohled po měsících přemýšlení jak asi bude ten brouček vypadat... Zase jsem zamáčkla slzu :!k: , jsem to ale tele :!k:

In reply to by janek

taky mám občas slabé chvilky a posteskne s emi po těhu :!k: a to těšení se, jak sama píšeš, jak bude mimi vypadat, po kom bude :qu: a když mi jí dali na bříško, brečela jsem jak želva, takový uzlínek malý na mě :!k:

In reply to by Meg1

já abych ti řekla pravdu, tak si nedokážu představit mít jen jedno miminko :00: . Možná je dobře, že jsou to moje první děti (a taky poslední :!k: ), takže nemůžu srovnávat. Je fakt, že si je asi tolik neužiju jako vy když máte jedno. Nemůžu si je naučit tahat na rukách a podobně, takže je vždycky dám do ohrádky a hrajeme si kolektivně :!k: . Teď už je to o to horší, že jakmile vezmu jednoho na ruku, tak druhej už kouká a za chvíli začne řev, to samé je s jídlem :00:

In reply to by janek

To je fakt. Můj taky říká, že jsme radši měli mít dvojčata, že bych je tak nemohla rozmazlovat. Já se ho snažím moc nechovat, neb je děsně těžký a to co dělá, než dostane lahev, škoda mluvit. U tebe je výhoda, že budou mít pořád jeden druhého a vystačí si s hraním. Můj prďola okamžitě vříská když se nudí a já mu musím furt vymejšlet nějakou zábavu.

In reply to by Meg1

To je fakt, možná za pár měsíců už si vystačí sami a mě nebudou potřebovat :\/: . Zatím jak se dostanou k sobě, dávám je do ohrádky, tak se kopou do hlavy, škrábou, štípou... :00: .

In reply to by janek

Já vím že je to asi peklo, ale já jsem maličké dvojčátka nikdy neviděla, tak mě to strašně fascinuje. Tady v časáku jsem četla, na co se člověk nemá ptát maminek dvojčat :)

In reply to by janek

jo přesně, no já se na takový věci snažím neptat, samou mě otravuje, když lidi koukaj na Alberta jak je strašně veliký. Každý ale úplně každý má nějakou blbou poznámku k tomu, jak je dlouhý. Není tlustý, jen je prostě strašně veliký. Nosí hadry na roční děcko, ale co mám dělat? Přestat ho krmit???? :s: :s: :s:

In reply to by Meg1

Vyprdni se na každýho, je takovej jakej je, s tím nic neuděláš a trápit kvůli takový blbosti dítě hlady je nesmysl. Mě se na takovýhle otázky ptá fakt každej, už jsem imuní. Nejvíc mě dostává, když se zeptaj jestli jsou jednovaječný, když je to kluk a holka :00: .

In reply to by janek

To tam přesně psali TAKOVÁ KRAVINA jak to vůbec někdo může vypustit z huby!!!!!!!!! Já ho absolutně hlady netrápím a on se ani nedá :s: :s: by mě sežral. On jí normálně, jen prostě rychle narostl. Ale už se to zpomalilo. Je ale fakt, že od narození nebyl vůbec nemocnej (ťuk ťuk ťuk) :one:

In reply to by Katka77.

co mi zbývalo, že? :!k: Tlačila jsem jak o život, neproběhlo holení ani klystýr, nevim jestli ze mě nevypadlo ještě i ho..., v tu chvíli mi to bylo srdečně jedno. Jen vím že na první zatlačení jsem si trochu prdla :00: :!k: , chudák PA. Co člověk nadělá... :!k: :!k: :!k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak aspoň někoho :!k: , myslím že jí do smíchu moc nebylo když mi seděla přímo mezi nohama :00: :!k: :!k: :!k: a mě popravdě v tu dobu taky ne ;)

In reply to by janek

Je to jejich práce, já jsem měla na telefonu pravidelně taky kretény a nikdo mi za to nepřidal, nebo se neomluvil... Navíc mě se ještě osmý den po porodu ptali, jestli kakám a čurám normálně :s:

No u prvního mimi mi sestřička asi v šest ráno řekla, že mám stahy a já to předtím nepoznala a deset minut před devátou byla malá venku... a druhého jsem přenášela, tak jsem byla na vyvolání a za tři hodiny byl na světě... a voda mi nepraskla, poslíčky jsem taky neměla a hlenová zátka mi předem taky neodešla... tak se nechám překvapit, jak dlouho to bude teď.... :a:

In reply to by Ajka007

No dcera už se nabízela, že mě odrodí doma... ale to jsem jí zatrhla, protože její argument, že sestra od jejího kluka je porodní asistentka a že jí prý proškolí, se mi nezdá dost silný... hahaha... spíš abych si to teď nevybrala pozpátku a nerodila týden v kuse... ;)

Ahojky, bolesti mi začaly kolem osmé večer, ale zaspala jsem je a vzbudily mě až ve tři ráno :-) Kdy jsem je měla pravidelné po 3 minutách. Malý se narodil o půl jedné a na jedno zatlačení s dvěmi rychlými nádechy, neboť měl pupečník kolem krku a šlo o čas, aby se mi nepřidusil ...

In reply to by Ajka007

Ano, porod byl jinak super a bolesti se daly v poho zvládnout, je to o psychice a já se už dávno naučila bolesti zvládat, a tak jsem ze sebe nevydala ani hlásku a přišlo mi to jen jako bolesti u menstruace :) I když jak mi píchli vodu a nasadili oxytocin, cítila jsem je intenzivnější, ale opravdu se to dalo. Jen mi pak každý říkal, že jsem měla velmi těžký porod, roztrhla jsem se úplně vnitřně i venkovně, museli mě pak i uspat na šití a nemohla jsem pár dní chodit a byla jsem upoutaná na lůžko. Na sále jsem musela zůstat až do šesti a bolesti jsem necítila až 10 týdnů po porodu :-( Ale nechci samozřejmě nikoho strašit, každý porod je individuální :-) Důležité je, že malý byl v pořádku a nepřidusil se :-) Jenom mi bohužel bylo sděleno, že další miminko již rodit přirozeně nemohu a budu muset jít na císaře, takže budu mít zase jinou zkušenost :-)

samé anketky dneska, cooo? Bolesti začly ve dvě ránko, v půl šesté Eliška ze mě venku, takže tři hoďky a půl, pohoda :one: :!k: vodu mi museli píchnout :///: jo a info pro prvoeodičky.můj prví porod a pila jsem čaj zmaliníku od (asi(37.týdne) ;)

In reply to by dupka

Je z toho rychlýho porodu vystresovaná a proto pořád řve. :00: :!k: Naše malá byla venku za 6,5 hodin, Ale to jen, že ji ze mě tahali násilím, byla jsem otevřená na pět a nezdály se jim ozvy. :00: Malá je taky uřvanec. :!k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To jsem si právě četla, pak ti tam psala Shisatej něco o 70 hodinách a to už jsem valila bulvy. Tak jsem chtěla holky uklidnit, že ne všechny porody jsou takhle dlouhatánský ;) Ale zvládli jste to na jedničku :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka