Rada, typ na polevku nejakou dobrouckou ...

19.06.2008

prosim poradte nejakej receptik na nejakou dobrouckou polevku prosim prosiiim..miluju polevky jakekoli jim vsechny a zitra chci nejakou uvarit :) diky za typy :) a hlavne recepty :)

Věroušek

To je jak naschval delat mi tady takove chute. Ja jsem taky hodne polevkova ale nejradeji mam kdyz mi ji nekdo uvari :D

ahoj kikatko,já jsem dneska dělala drobenkovou...klasický drůbeží vývar s drobenkou z vajíčka a hrubé mouky...mňam... a zítra bych chtěla udělat květáčkovou zahuštnou smetanou...ale s receptem se budu vypisovat,jen když bys jí chtěla dělat...se mi jinak nechce :s: :///:

používám předvařenou čočku...do vody...plus na kostičky asi dvě nebo tři brambory...sůl..polévkové koření...majoránka...dnes jsem přidala i oregáno(čerstvé)..cibule na kostičky. můžeš i stroužek česneku...nové koření...uvařit do měkka...trochu rozšťouchat brambory...případně do solit...a pak teprve dám trochu ramy...žádnou jíšku nebo tak..čistě zdravě...a snědla se všechna :-)))

U nás máme jednu moc oblíbenou.
Vývar z kuřecího masa,zelenina,nejdůležitější je zavářka, Naučila jsem se jí od mé babičky. Uděláš klasickou jíšku (dobrou domácí!), asi 2-3 polévkové lžíce hl. mouky a kousek másla.Usmažíš jen do světla a pak do ní přidáš 2-3 rozkvedlaná vajíčka s trochou soli. Ještě chvilku smažíš,než se vajíčko srazí na kosky. Pak vložíš do vařící polévky a chvilku ještě necháš projít varem. :a: :a:

no u nás jdou na odbyt koprová rajská zelná a hrášková ale na ty asi recepty znáš sisina a Matějíček

Ahoj Kikatko já polívky moc nemusím a receptík taky nevím vařím jen ty klasické ale chtěla jsem tě pozdravit :a: :a: :a: :a:

In reply to by Kikatka

ahoj Kikatko, už od malička miluju tuhle polévku. Recept:
rozehřeješ máslo, přidáš na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, přidáš krupici a málo opražíš, zaleješ vroucí vodou, přidáš celou cibuli a osolíš. Až ti zelenina změkne, vyndáš cibuli a rozkvrdláš vajíčko.
jednodušší polévku u neznám, recept:
koupíš brokolici a brokolicovou polévku od vitany a smetanu, může být i kysaná, brokolici uvaříš, posekáš a vložíš do uvařené pytlíkové polévky, přidáš smetanu, na chuť můžeš dát do talíře trochu kysané smetany
Dobrou chuť.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka