amnio

18.06.2008

Ahoj holčiny, v pondělí jsem byla na screeningu v 16 tt a dneska mi volala doktorka, že budu muset na amnio kvůli vývojovím vadám.Prý mám být v klidu, že jsou na to velmi přísné tabulky a často se stává že to nevyjde nepřesně, hlavně mi první krev brala docela pozdě, protože měla dovolenou a možná proto to prý taky nevyšlo, že se to dalo čekat.Ono se řekne neplašte, v pátek se tam k ní mám dojít ukázat, že mě objedná :plac:
Já jsem takovej plašan co se všeho bojí, proto se Vás chci zeptat, co to vlastně obnáší a co mě tam čeká.To už bych i mohla vědět, pokud bude vše v pořádku jestli to bude holčička nebo chlapeček?
A ještě by mě zajímalo, za jak dlouho se dozvím výsledky.
Moc děkuju za odpovědi...
Děkuju Handulka

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ty jsi takový největší zlatíčko tady na těch stránkách.Za každé situace usměvavá a s vlídnym slovem na rtech :kytka:
Moc gratuluju k testíkům, jsem ráda že jste v pořádku a můžete se dál těšit s taťkou i Filípkem na miminko.
Pro mě bude největší odměnou, když bude miminko zdravé a takovej krásnej bonus, že budem konečně vědět jestli to bude chlapeček nebo holčička.Taky děkuju za podporu :kytka:

ten výkon samotný nic není, jako injekce do pupíku, no :ww:
nejhorší je pak to čekání na výsledky, to jsme si musely zažít všechny :\/: já 2 týdny ale někdo taky 4-5 týdnů, záleží kde Ti to budou dělat
mně to dělali v Gennetu v Praze (klinika u Sv. Klimenta), kde jsou konečné výsledky za 14 dnů ale některým tam dělali rychlotest a ten byl už za 24 hodin, záleží na konkrétním riziku které máš..
když tak se podívej do diskusí na toto téma je jich tady opravdu hodně, se zkušenostmi maminek z různých koutů republiky, např. já mám téma amniocent. v oblíbených tam to snadno najdeš..
a samozřejmě moc přeju ať to všechno dobře dopadne !!! :k:

In reply to by handulaa

určitě si to vyhledam a do blogu ti ráda mrknu.Já jsem z Písku, takže mi to budou dělat v Českých Budějovicích.Sestřenka mi říkala, že jsou tam moc milí a hlavně taky velkou oporou mi tam bude přítel.Hlavně si říkám, že jsem zvědavá na porod, když už teď se klepu jen kvůli injekci :puzzled:
Snad mě nebudou dlouho trápit, s čekáním na výsledky, to je asi to nejhorší.
Děkuju ti móóóc :kytka:

In reply to by Handulka

když víš že se tam hezky chovají k maminám.. osobní zkušenost je vždycky fajn :one:
a toho výkonu se opravdu ale opravdu bát nemusíš, dělá se to s UZ kontrolou aby v žádném případě neohrozili miminko takže o to taky nemusíš mít strach :ww: a to čekání si zkus vyplnit nějakou zajímavou činností, půjč si třeba nějaké zamilované filmy a nestresuj se, mimčo potřebuje abys byla v pohodě :\x:

no a co se týče porodu to je ještě daleko.. ale už to nezastavíš :s: :s: když šlo mimčo tam bude muset ven :!k: .. a věř mi že to těšení na miminko a ta radost když ho poprvé vezmeš do náruče :c: Ti všechno vynahradí a na porod si brzy už nevzpomeneš :qu:

moc zdravím a přeju všechno nej a ať to hezky zvládnete :one:
PS" a jestli můžeš na tu amnio si vezmi sebou partnera, já tam měla muže celou dobu a bylo to fajn

ahoj,já byla na odběru podovky při prvním těhu i teď a vždy to bylo v pořádku,ten triple test je dost citlivý a háže falešný výsledky,takže buď v klidu ;) Výsledky jsme měli za 14 dnů a pohlaví,když tě bude zajímat,tak ti řeknou se 100% přesností.Držím pěsti,ať je vše ok :one:

ahojky, já jsem byla na tripple testu včera, výsledky budu mít snad do konce týdne.. jsem taky docela nervózní, protože se samozřejmě taky bojím, aby bylo všechno v pořádku.. každopádně mi doktor říkal, že je u těhlech testů velký procento falešně pozitivních výsledků, což se týká určitě i tebe.. a pak že 9 z 10 holek to má všechno v pořádku, tak se určitě nemáš čeho obávat, i když chápu, že to určitě nervy jsou..
Ta amnio sama o sobě nevím co obnáší, každopádně pohlaví miminka se z plodový vody dá zjistit se 100% přesností, takže ti to určitě poví..
Tak držím pěsti, ať ti to hlavně všechno dobře dopadne, no a já budu čekat netrpělivě na výsledky..
Měj se fajn

In reply to by Handulka

To tě docela chápu, já jsem se nervovala, už když jsem na ty odběry šla, říkala jsem to pak i sestře, že všude čtu, že to spoustě holkám špatně vychází, no a ona mi řekla, ať takovýhle věci vůbec nečtu a jsem hlavně v klidu, že stres mimi taky škodí.. No jo, jenže ono se to dobře řekne, ale hůř dělá..
Ale jak jsem psala předtím, opravdu to spoustě holek vychází špatně, a přitom je všechno v pořádku, tak se určitě tak nemáš čeho bát. Bývalá kolegyně to měla taky tak, špatný výsledky, odběr plodovky a ukázalo se, že je všechno v naprostém pořádku. Nejhorší je ale prý to čekání na výsledky, který jsou až za 3 týdny..
Byla jsi na screening v prvním trimestru? Pokud ano, a vyšlo ti všechno v pořádku, tak si myslím, že se nemusíš vůbec obávat. Já jsem na tom nebyla, náš doktor k tomu nějak zatím nemá důvěru, takže vůbec netuším, jak na tom s mimi jsme.. ale uklidňuju se tím, že jsme s manželem oba zdraví, nikde žádná vývojová vada v rodině, tak snad budeme v pořádku..
Tak se drž, žádnej stres a určitě bude všechno dobrý!!
Určitě pak dej vědět, jak to s tebou a mimi pokračuje..

In reply to by Agnesa

jak to dopadlo. Právě v tom 11tt jsem na tom nebyla a teď toho docela lituju.
Teď mi psala i sestřenice, že se neni čeho bát, že tam se mnou může být i přítel a odmění mě za to nádhernym pohledem na to miminko :kytka:
Děkuju že jsi mě dodala taky trošku odvahy.V pátek jdu ke svojí dr a ta mě objedná, tak doufám že v nejbližším termínu...

In reply to by Handulka

Já jsem na tom screening taky nebyla, a taky mě to teď štve.. doktor mi říkal, že na něj standardně neposílá, ale jestli budu chtít, že mě tam pošle. Tak jsem si říkala, že doktor přece nejlíp ví, co dělá, a poslat jsem se tam nenechala..
Hlavně žádnej strach, když s tebou může jít přítel, tak to je super, to ti taky dodá odvahu, a uvidíš, že to bude všechno fajn.. :one:
Já pak napíšu, jak jsme dopadli my..
:a:

Já jsem taky byla na amniocentéze, měla jsem hrozný strach, protože jsem děsnej plašan, ale nebyla to taková hrůza, vůbec to nebolelo, píchnou tě pod pupek takovou tenkou jehličkou, ucítíš jen tlak, jako by ti zatlačili prstem na bříšo... všechno kontrolují pod ultrazvukem, takže vidíš, kde je ta jehla a kde miminko...dva dny jsem potom měla být v naprostém klidu, tak jsem je proležela a pak už jen dva týdny klidový režim, nenamáhat se, tak jsem chodila akorát na procházky a nic nedělala. Výsledky byly do třech týdnů, no a dozvíš se, jestli budete mít chlapečka nebo holčičku. Předtím mi doktor ještě udělal ultrazvuk a ukazoval jednotlivé orgány a všechno bylo v pořádku, tak jen řekl, že mi ta amnio potvrdí určitě dobrý výsledek... takže i u tebe bude stopro vše v pořádku... držím palce...

In reply to by Blue Jane

moc děkuju za informace, snad vše dobře dopadne.Já jsem fakt ze všeho vyplašená od začátku těhu, protože jsem na začátku trochu špinila, ale už je vše ok, tak snad mi to tam potvrdí.Už abych to měla za sebou, ale pak to čekání na ty výsledky, to jsou asi muka, což?Jsem ráda že ti to dopadlo dobře a doufám že mi na tom budeme podobně... hlavně moc děkuju za info!!!! :kytka:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka