taška do porodnice - mimčo

18.06.2008

holky chci si zabalit tašku a přemýlím co kromě plenek vzít sebou pro mimčo?oblečky mi pak přiveze muž až pojedem domů ale myslím třeba borovou vodu,líh,tyčinky???brali jste něco sebou?nebo jen plenky?já co jsem dostala seznam z naší porodnice tak tam jsou jenom nějaký základy,ani třeba vložky do prsenky tam nejsou napsaný...kdybych dostala normální seznam tak se tak stupidně neptám,že :§) :§) :§) :§) :§) :§)

S SEBOU DO PORODNICE
Doklady:
- občanský průkaz (cizinci povolení k dlouhodobému pobytu)
- těhotenská průkazka
- průkaz zdravotní pojišťovny
- oddací list (neprovdané maminky rodný list, potvrzení z matriky s dohodnutým příjmením dítěte)
- jméno a adresu dětského lékaře
NA PORODNÍ SÁL
- porodní plán
- přezůvky
- teplé ponožky
- jelení lůj na rty
- pití – ideálně nic kyselé ani perlivé. Jinak bude v nemocnici čaj
- pasta a kartáček na zuby, mýdlo, ručník, hřeben, nebo ústní vodu
- hroznový cukr, nebo něco lehkého na posilněnou
- CD, které budete chtít poslouchat
- případně svíčky, nebo kapky do aromalampy
- přezůvky pro tatínka
- pro tatínka na převlečení tričko s krátkým rukávkem a pohodlné kalhoty
- jídlo a pití pro tatínka – vydatnější než pro maminku
- toaletní potřeby pro tatínka, pokud bude zůstávat na nadstandardním pokoji
- foťák nebo kameru

DO PORODNICE NA ODDĚLENÍ ŠESTINEDĚLÍ
- buničité vložky (zakoupíte zdravotnických potřebách)
- jednorázové kalhotky asi 5 ks
- podprsenky na kojení (není nutné, pokud máme dobrou sportovní)
- vložky do podprsenky
- 2 ručníky
- rozepínací noční košile na kojení (pokud nechcete nemocniční) – aspoň 2 ks
- ponožky
- nafukovací kolo na sezení – po nástřihu hráze – pozor na velikost
- něco na čtení
- kosmetika pro děťátko – i když v nemocnici bude k dispozici. Minimálně vlhčené ubrousky, nebo Bepanthen apod.)
- plínky pro děťátko
- CD na poslouchání pro případ pobytu na nadstandardním pokoji
- plastová láhev + kapky na zalívání

Ahojky.Takže plínky to je jané,potom ubrousky vlhčené na dupku a jinak vůbec nic.Mají tam i kosmetiku pro mimi aspon u nás,ale když chceš svoje tak si mužeš vzít svou kosmetiku.Vložky do poprsenek si vem jen třeba 4ks pač mlíko se začíná stejnak tvořit až cca 3den od porodu takže tam je až tak moc potřebovat nebudeš.

urcite si vem plenky,ubrousky,dudlík(ale u nás jsem ho musela dávat tajne,dr. to nerada videla),svou kosmetiku(v porodnici sice mají,ale co ty vís,jestli se neosype,tak pro jistotu),odsávacku mléka bych taky vzala,i kdyz tam ti pujci,nemusí ti vyhovovat a já velice ocenila kloboucek na kojení(ten ti taky pujci,kdyby neco,ale já uz mám do zásoby 4)jo a masticku na dupku pro mrnouska.Vlozky do podprdy si urcite vem,ty jsem já nedostala.Já tentokrát beru vsechno,i trubicku do zadecku.

In reply to by Adrun

ahooooj, jakou trubičku do zadečku?co to je???kloboučky na kojení ani nemám koupený :-) to koupím až podle toho jak na tom s kojením budu...odsávačku mléka jsem taky koupila jen díky tomu,že jsem sehnala na mimibazárku sadu od aventu (odsávačka,3 malé flašky 3 velké, savičky,...) za 800,- a je vidět že to je opravdu minimálně používané :-D

In reply to by kacenka.03

jinak v DM drogerii mají levné a dobré ty polstárky do podprsenky,stojí kolem 40 Kc,je to znacka Babylove. Fixies stojí pres 70 Kc. Kloboucek si nekupuj ted,uvidís,jak ti to pujde,to jsem psala jen at vís,co si beru já,po svých zkusenostech :) ta odsávacka na mléko od aventu je dobrá :one: ale kazdému hoví neco jiného.

In reply to by kacenka.03

trubička rektální do zadečku stojí cca 14kč dává se to když se mimi nemůže vyprdět a nebo vykakat,ale myslím,že je to do porodnice zbytečné kdyby něco náhodou tak dáš teploměr,ale zaleží na tobě.Jinak kloboučky bych si dopředu nekupovala pač dobré jsou třeba od madely ale stojí přes 200kč a nemusíš je vůbec potřebovat.Já mám ploché bradavky takženjsem musela,ale stačil mi jeden pač jsem neměla mlíčko.A odsávačka taky myslím není třeba je toho dost zbytečně co bys tahala a přinejhorším si fakrt půjčíš a nebo požádáš někoho z rodiny at ti jí přveze pač v porodnici ji fakt asi neužiješ pokud se teda nenalijou prsa jako šlak už druhý den,ale dá se odstříkávat i ručně,ale je to pracnější no.

In reply to by miky

odsávacku hned,nedelalo se mi mléko a oni ríkali,at si prsa drázdím i odsávackou,tak proto jsem to psala. Me to rucne neslo vubec :n: Já mám taky ploché bradavky,tak mám zásobu :s: a radeji mám svoje veci. Kdyz mi donesli kloboucek na pujcení,drhla jsem ho jak sílená :s:

Ahoj já jsem si brala jen plínky a ubrousky jinak jsem nic víc nepotřebovala, pupíček ti ošetřují sami lékaři, a jinak ti všechno daj i odsávačku ti půjčí v případě potřeby ;) je zbytečný sebou mít hafo věcí není to tam kam uložit ;)

ahojky...sice je to pět let ale za tu dobu se to unás nezměnilo...co se týče minka tak jsem sbou v porodnici potřebovala pouze plenky, ubrousky a dudlíček pro případ. Pro sebe vložky, vložky do podprsenky...a klasiku. Taky mi manžel musewl donést odsávačku na mléko, ale to jen protože jsem musela odsávat...jiné maminky to nemuseli mít, ale to ti popřípadě může donést manžel

In reply to by kacenka.03

no aspon máš koho zaukolovat.....já tady mamku neměla tak jsem se musela spoléhat na něho, ale zvládl to skvěle. V tý době jsme neměli net a kamarádek co by měli mimčo taky nebyli a tak jsem se nemě ským poradit tak o odsávačce jsem neměla ani tuchu že si mám koupoit. Nakonec jí kupovakl manžel když já byla v porodnici a koupil dobře

já pro malýho potřebovala jen plínky a vlhčený ubrousky, ale místo těch se dá použít namočená plína. V každym případě jeden den se bez něčeho dá vystačit, protože to vždycky můžou půjčit a další den už ti to třeba může někdo přivést, nedělej si z toho hlavu.

ja taky dostala seznam,ale bylo v nem asi pet veci,takze taky tak nejak dokonalej jak mas ty :? takze kdyz sem porodila,zjistila sem co vsechno nemam...pro mimiska sem si vzala,plinky,ubrousky,cumlik a mazani na prcinu....vsechno ostatni tam meli...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka