Ahojky, máte někdo zkušenosti se svatbou bez hostiny?

16.06.2008

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s minisvatbou, kdy se jedná pouze o oddání a nedělá se hostina? Chtěli bychom se s přítelem vzít, než se prcek narodí, ale jelikož máme hypotéku, úvěr na rekonstrukci a ještě menší spotřebitelký úvěr, tak si bohužel nemůžeme dovolit klasickou svatbu. Představuju si to tak, že bychom šli jednoduše na úřad, vzali svědky a bylo by. Kdo by chtěl vidět obřad, mohl by se samože přijít podívat (rodina a kamarádi), ale pak by nic nebylo... :O Pak bychom někdy příležitostně, až to se to bude hodit, udělali malou oslavu pro rodinu a taky zvlášť oslavu pro kamarády. Měla jste to tak některá? Nevím, jestli by bylo vhodné, po svatbě udělat nějaký večírek, na kterém by bylo předem určené, že si každý za sebe zaplatí :00: to mi poradila kámoška, ale mě se to moc nezdá.
Budu vděčná za vaše názory. Hanka :a:

Ahoj, my jsme měli svatbu jen se svědky a nikomu jsme o tom neříkali. Věděli jsme to jen my 4. Po obřadu jsme si my 4 zašli na oběd a to bylo vše. Pro rodinu jsme posléze udělali posezení na zahradě s grilováním. Prstýnky jsme si koupili stříbrné a líbí se nám víc než nějaké zlato. Někteří příbuzní a známí sice těžce nesli, že to nevěděli předem, ale nakonec se s tím smířili. Bylo to fajn a hlavně to vyhovovalo nám dvěma.....

tak ja toto chtela taky..bohuzel at jsem bojovala jak jsem chtela..tak moje budouci tchyne si to nepreje..tak delame jen obed...ale s tim, ze je to na jeji prani a rekla jsem ji, ze to tedy zaplati..tak uvidim..zatim se k tomu nevyjadrila...ale vola nikomu delat nebudu..ma to byt nas den a ma se libit nam, a ona by mi to nemela kazit..a kdyz jsem udelala gesto a ustoupila..tak at ho udela taky... :spid: :///:

Moje mamka se takhle vdával se svým nynějším manželem.Za svědky vzali mě a dceru manžela (Vaška) a já šla za svědka jemu a ona mamce.Pka nás vzali na oběd a ostaním příbuzným a známým poslali oznámení že byli oddáni,to bylo v zimě a asi za půl roku v létě uspořádali malou oslavu na chatě,kam pozvali jen příbuzné.
Já bych tak udělala svatbu se svědky a rodiči a pak je vzala na oběd.A na oslavu bych se snažila něco málo našetřit a uspořádala jen malé mecheche s hrstkou opravdu dobrých známých.
Já měla na svatbě 25 lidí i s námi,oslavu jsme udělali na chatě.Jídlo uvařila mamka s tetou den předtím a teta se v den svatby obětovala a všechno připravovala než jsem přijeli z úřadu.
dohromady i s jídle ma chlastem stál jenom ten mejdan 5000 a to si myslím,že neni moc.
Nesmíš si tam pozvat nějáké pijáky. :s:

Ahoj holčiny, děkuju vám všem moc za příspěvky a názory. Docela mě to inspirovalo :j)
Líbí se mi ta možnost zaplatit občerstvení a že pití by si každý platil sám. No jsem sama zvědavá jak to nakonec vymyslíme a doufám hlavně že nějak jo. Přítel to moc neřeší, klidně by tu svatbu odložil, ale pak až se narodí mimi :cc): tak asi budem mít úplně jiný myšlenky než na svatbu.. :00: Vlastně je to víceméně na mě, tak mi držte palce ať to dopadne dobře. Mějte se hezky, Hanka

nedávno jsme to taky řešili a dospěli jsme k závěru jen mi dva + svědci a pak jedna hostina pro rodiče taková mini a druhá pro známí taky nic moc velkýho celkem s oběma to vyjde asi na 20 lidí. Jedna oslava bude pojata formou grilování a druhá tak pro rodiče a na dvakrát protože by jsem neměli všechny kam ubytovat. :a:

Ivulka

Ahojky, napsala jsem Ti dlouhou zprávičku. Jen jsem Ti zapoměla říct, že by mě hodně mrzelo, kdybych neměla na svatbě rodiče, event. sourozence. Přeci jen, nebýt jich, nebyla bys tu, myslím, že si to zasloží. Na oslavu po svatbě skoro nic nemám, jen to, že je hodně hloupé někoho pozvat a zároveň gho upozornit, že si vše platí sám. TO bych udělala maximálně tak, žže jídlo ( malé občerstvení) by jste platili vy a nápoje každý sám, ty jsou stejně nejdražší a nejvíc se za ně utratí....

Ahojky, tak my teda měli vloni velikou svatbu, která stála spoustu peněz, ale protože jsme každému řekli, že svatební dar bychom chtěli v korunkách kvůli novému bydlení, tak se nám nakonec sešlo tolik penízků, že jsme si mohli hned 2 dny po svatbě zaplatit svatební cestu na Mallorcu a ještě nám moc zbylo... :a:

Ahoj,já s přítelem taky přemýšlíme o svatbě,ale já prostě nevím.Asi bychom jen sebrali svědky a pak zašli na oběd,jenže mám syna z prvního vztahu-nebyla jsem vdaná-a to by mu asi bylo docela líto,že tam nebyl.Je mu 9 let a myslím,že jeho představa svatby je jiná než naše.My řešíme,že jakmile pozveš jedny tak musíš i druhé a je to nakonec milion lidí.Jsem ještě navíc těhulka a nevím jestli se takhle vůbec vdávat,maličká velbyba :s: A peníze? nj,jak jinak? moc jich není :sick:

Ahoj, my sice plánujeme svadbu i střední hostinu,ale bydlení už máme zaříený a něco málo sme si našetřili. No kámoška měla v listopadu svadbu. :\r/ Na obřad se přišlo podívat hodně lidí. No pak se šlo do kavárny na kafé :§: a prípitek(asi 15lidi),pak šli na oběd s rodiči :a\|: a večer sme se slezli v hospůdce(asi 10 lidí).
:a: :a:

ahojky..já se vdávala před peti lety a meli jsme to to samí na úřad jsme šli jen my a svedci pak jsme byli s nima na obede a druhý den jsme vzali jen rodiče na obed bylo to fajn a hlavne se uštří korunky....na neco jiného..

Ahoj :a: Vdávala jsem se v listopadu minulej rok.Sice jsme dali víc za prstýnky s bílého zlata ale našli jsme je na internetu za pěknou cenu.Měli jsme jen svědky a rodiče a kamarádku co to fotila..Pak z radnice jsme šli domu kde se konala oslava,zákusky jsme koupili a hlavní oběd jsme uvařili sami.Myslím že to stačí ,sami jsme potřebovali peníze na bydlení atd.Proč dělat oslavu pro každého zvlášt?Akorát se tam každej opije a necháš tam hromadu peněz k ničemu.Kdo vám bude chtít popřát udělá tak i tak jako nám.

My jsme svatbu nechtěli vůbec, ale kvůli dětem jsme to udělali tak, že na obřad jsme pozvali jen rodiče, ségra mi šla za svědka a kámoše manžela. Pak se šlo na oběd do restaurace (útrata okolo 2000) a večer na bowling s kamarády. Platili jsme jen ten bowling (cca 500) a pití pak každý sám.

Já bych to viděla tak, že po obřadě bych vzala svědky a rodiče na oběd, to by nemuselo být tak drahé..

Ahojky, my sme amali tiez malu svadbu...len rodicia a surodenci. A surodenci nám boli aj za svedkov. Potom sme mali len obed. Tak ale s tym obedom neviem. Trosinku mi to pride divne, aby si kazdy za seba platil. ale tak zalezi koho pozves a ako dobre ich poznas. Aby Ta potom neohovarali. Ludia su nevdacní :O

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky