zase to kojení

16.06.2008

Já to s tim kojením nevidim moc valně.Ta bolest když se přisaje a je přisátej je ukrutná.A ještě k tomu nemám skoro mlíko.KOjim střídavě z obou prsou třeba i hodinu dohromady a malej má furt hlad.Měla jsem to tak i u prvního a mamka měla se mnou a s bráchou to samý.a to se fakt snažim.Denně vypiju litr mlíka a 2 litry tekutin,snažim se jíst jogurty apod.Sprchuju prsa teplou vodou a stejně bezvýsledně.A s tím kloboučkem mi to taky nejde.
Už u toho kojení bolestí brečim.Jsem z toho zoufalá.
Asi malého odstavim.Poraďte mi prosím.Tak moc ho chci kojit!

Musím jen opakovat to co včera..já jsem u kojení i plakala, nešlo to vydržet..ale vydržela sem a kojíme 4měsíc, i když teď sem tam přikrmím, protože s mlíčkem sem na tom jako ty, nemám ho moc.. 2l vody je málo... měla by si 2,5-3,5...já pila přes 3l a k tomu ještě 1l mlíčka...
A jak tu holky radí s tou odsávačkou, tak to se mi taky zdá jako dobrý nápad..k příštímu mimču si to už pořídím..mamka i babička měli stejný problém..máme na hov..bradavky..

Děkuju za rady.v porodnici se mi taky dost věnovali,ale moc nám to nepomohlo.
Zkoušim malému dát co nejvíc dvorce,ale on se tka dlouho cuká a plyve dvorec ven až si chytne jen to co potřebuje.
s kloboučkem mi to taky moc nejde mám pocit,že tam malému nic neteče.
Už jsem si koupila odsávačku tak to zkusim s ní.
Snad se do toho dostaneme.

na Tvém místě zkusila sehnat nějakou laktační poradkyni. Mě hodně pomohla už v porodnici a pak byla ještě asi třikrát u mě doma, protože jsme měly s kojením taky problémy - i když z jiných důvodů než píšeš Ty. Ony se v tom fakt vyznají a na místě Ti poradí víc než kdokoliv takhle na dálku. Držím palce, ať to dobře dopadne;-)

Ahoj, já s kojením bojuji snad od začátku, co jsem přišla z porodnice. Zítra nám je 10 týdnů a pořád bojujeme, ale plně kojíme. Hodně jsem vyčetla ze stránek www.kojeni.net . Ty popraskané bradavky, to je hrůza, já měla ještě kvasinkovou infekci a s tou se to hojí pomaleji. Trhají se mi pořád, protože malá hodně hltá a tím pak praskají, ale dost o mě. Teď Ti napíšu, co jsme se dozvěděla a co mi pomohlo.
Koupila jsem si chrániče bradavek a ty pomohly ze všeho nejvíce (mám od firmy Madela). Na popraskané bradavky nejvíce pomáhá vzduch a nejvíce škodí vložky do podprsenky (jinak řečeno vlhkost a tření) a pod a ty chrániče to proudění vzduchu umožňují. Jinak mazat vlastním mlíčkem a nechat na bradavce zaschnout, mazat bepantenem a pokud se objeví v dírce hnis, tak přikládat heřmánek. Pokud možno měnit polohy, nejlepší je fotbalista(nejméně namáhá bradavky) a nejhorší je v leže, a jelikož jiná poloha na začátku není možná, tak prasklinky začnou vznikat. Důležité pravidlo je, přikládat miminko k prsu nikoliv prso k miminku, pohodlně sedět.
Jinak na tvorbu mlíčka jsou dobré čaje a podle mě je lepší je střídat, já mám tekane a Leros (zároveň obsahují i bylinky na prdíky). Jinak co jsem ještě někde vyčetla, tak kloboučky na rozpraskané bradavky v žádném případě, je v nich vlhko a dírky se tak nemůžou hojit.
Jinak když mám dírku tak 2dny odstříkávám RUČNĚ (odsávačka mi příjde že hodně namáhá bradavku) a krmím stříkačkou a ono se to zahojí do takového stádia, že jde pak zase skoro bezbolestně kojit.
Každopádně to chce nevzdávat.
Měj se krásně a pak dej vědět jak si dopadla. papa Renča a Erča

Na tvorbu mlíčka je dobrý čaj LEROS pro kojící matky. To využiješ i když budeš odsávat odsavačkou. A při normálním kojení musíš dát pozor, aby miminko mělo v puse celý dvorec ne jen bradavku. A po kojení si to natři BEPANTENEM a dej prsní vložku i když nemáš únik mlíčka. Je to jemnější a ta citlivá bradavka je taková chráněná. A zkus různý polohy při kojení. Já jsem nakonec po všem možným zůstala u kojení v leže na boku a miminko taky na boku. Za něho jsem dávala ruku nebo polštář,aby se nemohl přetáčet a tahat mi za prso. To bolelo. A všude píšou, že miminko se dává k prsu ne prso k miminku...Tak doufám, že to zvládnete a půjde vám to pěkně. Míša

a nezkusis si najit nejakou laktacni poradkyni? ja chodila na predporodni kurz a co nam tam vykladala, tak bylo fakt zajimavy, co vsechno jde a jak,jaky jsou chyby, co se ma a nema. ja kojit chci, myslim, ze je to pro mimi nejlepsi, chapu, ze je to v realu nekdy HOOODNE tezke, ale nevzdavej to, koukni na net, urcite ve tvem okoli nejaka bude a pozvi si ji domu, uvidis, treba se ti to vyplati, hlavne teda mimi

ahoj mě to taky moc nešlo, já tedy taky používala tu odsávačku ale asi jen týden, je to fakt náročné na čas ale já jí krimila přes injekční stříkačku a pak jí vždycky dala ještě k prsu, tedy s kloboučkem a teď kojím jen s kloboučkem, není to tak bolestivé
jo a na tvorbu mlíčka piju bylinkové čaje já piju od firmy babio

In reply to by Anička.a

Ja to zavrhla,sice me rikali ze mam porad zkouset prikladat ale bylo to jeste narocnejsi nez to odsat a dat ji to z lahve.Pruser byl v tom ze hned druhej den po porodu meli v porodnici jeste porad pocit ze kdyz nemam mliko tak ho mala nepotrebuje a ona jecela hlady az si vyjecela 39,2 a zkoncila na jipce.Pak uz prso nechtela ani videt natoz cucat.

Zkus si koupit odsavacku mlika a rozkojit se tim.Ja to odstrikavala a davala male z lahve.Taky me to jinak neslo.Rozkojila jsem se prave tou odsavackou.Ale mala pak uz prso nechtela.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka