dýchání u porodu

13.06.2008

ahoj maminky a těhulky, na kurzu nám říkali, že se při kontrakcích má dýchat jako pejsek. To chápu :dog: Ale to tak budu dýchat od začátku porodu, takže třeba 7,8 hodin při každé kontrakci každých 10,8,5 a pak na konci každé 3 minuty? To se nedá, nebo jo? :?

je nejlepší to psí dýchání během kontrakce. Mi to jinak ani nešlo, prodýchat tu kontrakci a netlačit. Mezi kontrakcemi se má dýchat zhluboka do bříška, aby mimi mělo dost kyslíku. Ale to se nemusíš bát, že nebudeš vědět jak. Ona ti porodní asistentka řekne co a jak je v tu chvílí nejlepší. :one:

Ahoj! No já jen prodýchávala až za 2 dny po porodu jsem si vzpoměla že jsem psíčkové dýchání vůbec nedýchala (a to jsem byla na kurzu vzorná :s: )

No já se ptám právě taky proto, že jsme byli na prohlídce v porodnici a zrovna tam rodila jedna maminka a ta dýchala jako pejsek rychle, ale slyšela jsem jak sestra říká že je otevřená na 5,6cm. Já jsem si myslela, že se takhle dýchá právě až na konci, když jsme tak na těch 8cm.

Já teda ke konci už moc dýchat nemohla, musela jsem si dáchnout trochu plynu, abych popadla dech. Ze začátku to prodýcháváš zhluboka a potom jak ti to vyjde :s: neboj ty bolesti tě nenavigují samy ;) :s: auuuuuuuuuuuuu puf puf puf auuuuuuuuuuuuuuu puf puf puf :||): :c: :!k:

Pejska dýcháš když tě to nutí tlačit ale ještě nejsi plně otevřená a ještě nemůžeš tlačit jinak by si se roztrhla, pokud máš stahy tak se dýchá zhluboka. To poznáš a oni ti stejně ještě u porodu zopakují co a jak kdy jaká poloha jestli mimčo už je natočené tak jestli ležet a tlačit zboku nebo už v sedě atd.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka