ahoj před chvílí jsem tu řešila uspávání.

12.06.2008

Uspávám malou na svém bříšku. CHtěla bych ale zkusit, aby usínala sama. Na co se mám připravit? Myslím na kolikahodinový křik :r: , za kolik dní si asi tak zvykne a tak. Jsou jí 2 měsíce. řeším, jestli to mám začít praktikovat již dnes nebo až bude větší, třeba rok. To už by z toho mohla mít trošku rozum né? Nechci aby z toho měla nějaký trauma, ale to spíš budu mít já ,co? :? Omlouvám se, že to pořád řeším,ale když mě něco chytne........... :00: :00: :00:

Evi,já toto taky řešila.Malou jsem učila spát v postýlce když jí bylo 2,5měsíce,sice mě to stálo hooodně nervů a malou hodně křiku,ale podařilo se.Teď usíná sama bez problémů.Ze začátku jsem ji musela nechat trochu křičet,jen jsem tam chodila a dávala dudlík,pohladila.Nic víc.Je to paráda,když ji tam položím a ona spí :'zz): Ale já zas řeším jiný problém,každý večer se mi po půl hodině spánku vzbudí a plače,nevím čím to je,ale snad je to jen dočasné.....Tak hodně zdaru v učení a vytrvej :w: :w: :w:

Blaznis ?V roku?Zacni hned.V roku rozum nema ,kde by ho vzala?To by bylo jen horsi.Za par dnu si zvykne neboj.To vis ze bude asi napred rev ale kdyz to budes protahovat bude to porad horsi.Ver me.

Já to malého naučila, když mu byl necelý měsíc. Večer se vykoupe, namaže, obleče, dostane najíst, brkne a hned pokládám do postýlky, máme hracího slona, tak ho natáhnu, držím za ručičku a dělám pššš. Slona natáhnu tak třikrát, pak mu řeknu, že sloník dozpíval a jdeme spinkat, ještě mu zazpívám 2 ukolébavky a on kouká na toho plyšového slona a na nebesa na žirafky a spinká zhruba do 30 minut. Ze začátku mi to trvalo skoro hodinu než zabral, ale vydržela jsem, když občas pobrekával, tak jsem pochovala, uklidnila a šoupla zpět do postýlky. Takhle podobně usne i v noci, ale to mu nezpívám, to kouká na světýlko od lampičky.

Tak já mám taky občas problém malého uspat. On se děsně leká a pokaždé se probere, tak ho dávám často spinkat na bříško, což je zase trochu starost. Ale nekompromisně spinká v postýlce. Občas ho musím chovat, když mu je zle, ale když je unavený a nic mu nechybí tak tam usne. Je to holt boj a chce to pevné nervy. Malý někdy stávkuje a já jdu třeba 10x do ložnice mu dát dudlíka, přikrýt odkopanou deku, nebo ho převrátit na bříško. Vydrž, opravdu se nevyplácí si mimčo rozmazlit.

jj,je to tak. U mě to zase bylo způsobené tím,že když měla malá asi 5 týdnů, opustil mě manžel. Což je obrovská podpásovka. A já nechtěla být v té obrovské posteli sama. Asi v jejích 4 měsících jsem potkala současného chlapa,dala jsem jim do postýlky a najednou jsem zjistila,že tam být nechce a už bylo tak nějak pozdě.Snažila jsem se pořád dokola,pak jsem si řekla,až bude mít rok, bude rozumnější,ale bylo to horší a horší a dnes jsem její otrok! Proto jsem si řekla u malýho,že už to nikdy neudělám a taky od narození v naší posteli nebyl!

Ahoj! Já teda žádné praktické zkušenosti nemám, ale připravuju se na prďolky hodně teoreticky!!! :///:
Budu mít dvě tak brouzdám a hledám jak na to, a zrovna jsem četla nějaké rady tak tady je přeposílám:
- Naučte se miminka neuspávat, stane se z toho zlozvyk, kterého se jen tak nezbavíte. Snažte se je dávat spát najednou, i když se jednomu třeba nechce, usne nakonec nudou. Nejhorší je, když jeden spí a druhý je vzhůru a naopak. Klidně je nechte i vyplakat, za chvíli si zvyknou a vy pak jen děti položíte do postýlky, řeknete dobrou noc a děti bez problémů usnou.
- děti "neuchovávejte". Strašně byste si tímto zlozvykem zkomplikovala život. Raději děti pohlaďte a vlídně na ně promluvte. Abyste při jejich pláči tolik citově netrpěla, pomyslete na to, že miminko celý den jen baští, spinká a musí ze sebe nabitou energii nějak uvolnit - tak prostě pláče. Když by jej něco trápilo, dá to najevo usedavým pláčem, který i nezkušená maminka brzy pozná. Zde ovšem musím podotknout, že nezralá miminka by neměla moc plakat, aby se ještě více neunavila.
:dance: :dance: :dance:

Evi,vím,že to zní tvrdě,ale já si teď tak nadávám,jak jsme Michalku rozmazlili.Je fakt ve 3 letech horší než Adam ve 4 měsících!

Ahoj, začni co nejdřív :w: Mám téměř tříletou dceru,která dodnes vyžaduje uspávání, musím s ní ležet a hladit ji zádíčka,jinak neusne.Mockrát jsme zkoušeli dát ji samotnou do postýlky a odejít,ale pokaždé brečí tak,až se pozvrací.Naproti tomu mám čtyřměsíčního chlapečka a toho dám do postýlky,kde si breptá a najednou zjistíme,že spinká.Takže teď už vím,že dcerka má špatné návyky od malička.Spaní v naší posteli, uspávání atd. Takže opravdu zatni zuby a i když bude třeba dlouho plakat,pokud víš,že nemá hlad, je přebalená a nic ji nebolí,nech ji dokud neusne.Za pár dní se to začne zlepšovat,až si úplně zvykne.

tak tohle řešit nemusím, malý je naučený jak ho dám do postýlky, tak si breptí sám :) , a sám i usne :cc): :h: , takže to mám v pohodě :dance: , nevím jak bys ho to měla naučit aby ti neplakal :n:

In reply to by eva.sm

je od narození zlatý, ani s první jsem to tak nemusela řešit nějaké uspávání, dala se do postýlky a žádný křik jen spánek :'zz): :'zz): :'zz): tak ti přeju ať se malá umoudří :'zz): :w: :\x:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky