Mateřská dovolená...

12.06.2008

dnes se to stalo...jsme 34+0 a byli jsme si vyřídit nástup na mateřskou...
a zároveň jsem se dneska podívala s panem doktorem na ultrazvuku na našeho bobíška
je tam v břísku pěkně "naskládanej" - jak skládací metr ;) to naše háďátko schoulený...
a co nám pan doktor změřil:
BPD - příčný temenný průměr hlavičky minule 84 - dnes 90
FL - délka stehenní kosti minule 67 - dnes 69
AC - obvod bříška byl minule 281 a to se zdálo Dr. hubeňoučký - dnes bylo 310 ;)
HC - obvod hlavičky byl minule 308 a dnes nešlo změřit, protože je hlavička už hodně nizoučko - sice máme v TP (pozn. to je těhotenský a ne technický průkaz :) ) naměřenou hodnotu 306, ale hlavička se nám fakt nezmenšuje. }:)
Podle ultrazvuku je nám už 35+2 a vážíme 2700g :e):
Bobísek se chystá pomalu ven...nevím proč, ale říkám si, že ještě tak 3 týdny a pojedem...zatím se nejvíc bojí taťka a taky má zkouškový období a navíc zkoušky v práci, tak je toho na něj nějak moc :s: . Mě to ještě nedochází, že to bude bolet nebo něco...já se vidím až po porodu s Honzíkem v náručí, jak jsme usměvaví a spokojení - prostě rodinka...
takže u dveří je už sbalený kufřík...včetně přibalené "placatky" pro tatínka...zbývá počkat na kočárek, smontovat postýlku, koupit matrace a všechno to načančat, vyřídit pár formalit (zastavit se u dětské doktorky, jestli nás vezme a taky skočit na matriku, na sociálku a tak...)
...už se zkrátka těším(e)!!! :h:

teda tak uz se ti to bliziii jo jo je lepsi nemyslet na ty bolesti co prijdou...Tak si vsechno pekne vyrid hlavne at to stihnes..Ja kdyz smontovala druho postylku pac jedna v detskym pokoji a druha v loznici tak jsem tu noc jela rodit :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky