??????????????

12.06.2008

Holky co je to meloun ovoce nebo zelenina???

nad touhle otázkou jsem se pozastavila asi 3 dni zpátky. manžel tvrdí, že ovoce, já tvrdím, že zelenina.... :///:

Rozdíl mezi ovocem a zeleninou je...
...nezřetelný. Je řada aspektů, které kategorizují ovoce a zeleninu. Jako IT odborník bych na to vzal, třeba formálně konceptuální analýzu, nebo podobný nesmysl... ale jako ovocnář čerpám pouze z přírodních zdrojů. A ty tvrdí, že každý si třídí ovoce a zeleninu podle sebe. Jedno třídění mají botanici, jiné zase kuchaři. Například paprika nebo okurek jsou botanicky ovoce, ale kuchaři je považují za zeleninu.

Naprosto unikátní třídění ovoce a zeleniny mají právnici. Vážně se nepletu, i právníci se zajímají o zeleninu. Například podle směrnice 2001/113/EC Evropské komise je mrkev považována za ovoce. Nás sice ve školce učili opak, ale tento výbrk Evropské komise není v historii unikátní. Již roku 1893 rozhodoval Nejvyšší soud Spojených států ve sportu Nix vs. Hedden, o tom, zda je rajče ovoce nebo zelenina. Problém zdánlivě banální, měl své ekonomické opodstatnění. Na ovoce se tehdy nevztahovala dovozní cla, kdežto na zeleninu ano. (Nepřipomínává vám to LTO?). Soud vynesl verdikt, že rajče (ač botanicky ovoce) je zelenina. Chuděry rajčata, která letí z Ameriky do Evropy, dle všeho by měla trpět krizí osobnosti.

Dovolím si tu poreferovat ještě o jednom rajčtovo-srandovní nesmyslu našich "spojenců". V roce 1981 se rozhodla Reganova administrativa, prohlásit kečup za zeleninu, aby měli žáci ve školách k jídlu dostatek zeleniny. (Taky řešení!) Návrh byl na konec stažen, ale i tak mě to přijde srandovní. Vám ne? A nechybí vám pointa? Mě ano! Jdu si vzít jabko, protože o jeho kategorizaci mám zatím jasno a dostal jsem z toho psaní hlad.

...ta pointa se tu už asi vážně neobjeví. ;-]

(Převzato z jednoho blogu)

Stejnak je to kokotina - jak může být rajče ovoce, když si ho solím a pepřím? No řekněte - dělal by tohle někdo s ovocem?

Měla by to být zelenina ale vzhledem k tomu že rajče je ovoce :00: si nejsem jistá ani tím jestli je brambora bramborou :s: :s: :s: :s:

In reply to by petra.h

asi to bude zelenina protože je zelený :!k: no Nikolka dneska psala test a měla napsat 4 druhy zeleniny a má tam jen meloun a je to dobře, a já ji říkám a co zbytek?? a ona že ji nic nenapadlo, nechápu jak ji mohl napadnout meloun :00: :00: :00: :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka