3 týdny od revize

11.06.2008

Tak jsem byla dneska na kontrole u dr. po 3 týdnech od revize. Měla jsem připravenou spoustu otázek, ale hned po první odpovědi mi bylo jasné, že nemá smysl někeré z nich vůbec vyslovovat :00: . Nejprve mne zajímalo, jaké vitamíny, by mi doporučil. Dozvěděla jsem se, že nejsou nutné žádné :n: (ani kyselina listová), pokud nejsem vegetarián ani vegan a jím zdravě (na to prý vypadám). Ale jestli si chci pro klid duše nějaké koupit a užívat je, tak klidně mohu. Totéž jsem se dozvěděla ohledně čajů. Ani maliník v čaji Apotheke pro těhotné nemůže uškodit (i když se doporučuje až od cca 36tt), je ho tam prý tak málo, že by to nemělo mít žádný vliv. Co se týká ostatních bylinek, tak mohu cokoliv, pokud nebudu pít každý den litry čaje z téže bylinky, tak by to nemělo uškodit. Takže jsem radši přešla (zatím bohužel pouze hypoteticky :\/: ) k dalšímu těhotenství. Kdy mám přijít na kontrolu? U občas nepravidelného cyklu je prý lepší počkat 20 dní od vynechání MS, tj. 48 dní od poslední MS. To už bude na 100% min. 6tt a to už by mělo být vidět srdíčko :h: . Samozřejmě, pokud by se objevily nějak problémy, mám přijít dřív. A pokud poznám i bez testu, že jsem těhotná (bolesti prsou, tlak v bříšku, únava), tak si ani test dělat nemám, abych se nestresovala tím, jestli tam čárka je nebo ne a jak moc je vidět.

Podle utz jsem prý teď tak v půlce cyklu, takže za cca 3 týdny mám očekávat 1. MS (od revize). A pak už bude stačit jednom jedna 1 MS a můžeme znovu začít se snažilkování.

:w: Hurá :w: :\x: :one: Už aby byl srpen ... }:)

no tak to je dobře, užiješ si prázdniny, uteče to jako voda a pak hurá do snažilkování, určitě to vyjde :dance: :dance: :dance:

In reply to by ivisa

Ahojky,
díky za podporu, ale prázdniny si asi moc užívat nebudu. Dovolenou mám jen 1 týden v červenci a zbytek léta mne čeká spousta práce, jelikož pracuji v nákupním odd. obchodní společnosti, tak budeme v létě finišovat Vánoce. Takže nic moc :\/: . Ale na to snažilkování v srpnu si čas nějak udělat musím ;)

No a mě snažení posunul na srpen, tak budeme začínat stejně ;-). Taky jsem se ptala na vitamíny, prej záleží na to, jak moc jím ovoce a zeleniny. Ale taky to není nic proti ničemu, když je budu brát. Rozhodla jsem se to nebrat až tak dragicky a počkat až se s tím příroda vyrovná sama a bude další mimi. Nejdřív jsem strašně ryhle chtěla začít se snažit znova, ale tohle už mě pustilo. Prostě až to přijde, tak to bude. Může se to podařit napoprvé nebo taky za rok a asi bysme měli být připravené na obě varianty, aby nás to potom tolïk nemrzelo, když se hned nezadaří.

In reply to by omites

Ahojky,
nám první snažení trvalo 3/4 roku, než se zadařilo a nakonec to stejně nedopadlo :\/: . Ale snažím se být optimista a věřím, že teď tak dlouho nebudeme muset čekat. Jak už jsem zjistila, je lepší na to nemyslet, ale hlavní je snažit se ve správnou dobu :||):

In reply to by tatka_mamka

Asi proto, že jsem to hodila za hlavu mi to poprvé vyšlo za 3 měsíce od vysazení HA. Kamoška říkala, že po HA to trvá až rok než se tělo dostane do normálu, tak se na to nemám upínat. Takže jsem nic nepočítala, nic neměřila a tak, s přítelem jsme měli takové unavené období (asi na mě špatně působí nedostatek denní světla - přišla jsem domů, uvařila večeři a byla jsem schopná jít v šest spát) a sexovali jsme 3x do měsíce (ha teď už ani nevím, co to je, už jsme to nedělali tak 4 měsíce). Jsem si říkala, že takhle se počít dítě ani nedá a že to začnu řešit, až budeme víc aktivní... No zrovna v té nejmíň očekávané době se podařilo. Pak to ale nevyšlo. Teď se spíš bojím, že už to budu hlídat, už mě napadalo se i měřit (ale po přečtení, jak se to dělá, jsem tenhle zámysl vzdala). Ale budu se to zase snažit hodit za hlavu. Mám taky dobrou věc k získání rozptýlení - v říjnu mám svatbu, tak doufám, že přes ten shon kolem, se na mimi trochu zapomene a pak už jenom budu držet v ruce pozitivní test. Tak nám oběma a všem snažilkám tady přeju, aby jsme tam brzo měli ty //!!

In reply to by omites

Tak to jsme na tom se sexem podobně (jak s půstem, tak s frekvencí). Ale hodlám to teď změnit, akorát jsem musela manželovi slíbit, že to nebude jen přechodná změna na dobu snažilkování, ale pokud bude všechno v pořádku, tak na delší dobu.

In reply to by Kačula

Ahojky,
děkuju za přání. Nezbývá než doufat. Teď jsme na otěhotnění čekali 3/4 roku, takže jsem připravená na všechno a hlavně potom, co mne včera dr. varoval, že není vyloučeno, že se může spontánní potrat zopakovat :\\:

tak ti přeju aby ti to co nejdříve vyšlo. A k tomu ostatnímu, no každý mluví něco jiného, mi doktor vitamíny doporučil i ty čaje, a když jsem se v lékárně ptala jaké bylinky můžu tak mi ve třech lékárnách řekli že jenom meduňku a mátu, to nám naštěstí roste na zahradě, tak teda nevím ale nic jiného neriskuju a vitamíny beru ale dost často zapomínám.Vendula

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky