koupání v těhotenství

12.06.2008

ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli se můžu v těhotenství koupat na běžných koupalištích nebo v nádržích?
Momentálně jsem v 7. měsící (30. týden) a pokud bude v létě hezky, tak bych se ráda vykoupala, ale bojím se, abych nedostala já nebo malé nějakou infekci.
Máte s tím nějaká zkušenost, popřípadě nějakou radu od doktora?
Přemýšlela jsem i o tampónu, ale myslím si, že je to blbost.
Děkuji a přeji krásný den

Já chodím na koupák s dětma, co se udělalo hezky, že existují ty speciální tampóny, to jsem ani nevěděla, nic jsem zatím nepoužívala a nic mi to koupání neudělalo, já na mykózy či záněty nikdy netrpěla, tak to asi taky jak jsi náchylná, nešla bych do přírodního rybníku, ale na koupališti se nebojim. Je to v těch vedrech nejlepší řěšení, na procházku se jít nedá a abych byla pořád zavřená doma, to se mi nechce, zaplavu si- ve vodě je to bříško lehoučký a je mi fajn a děti jsou taky spokojený.

Doporučuji koupit speciální tampóny na koupání (jsou napuštěny vazelínou), mají je v lékárně (4 ks stojí kolem 50 kč). Já je používám i v našem domácím bazénu, protože ten chlór není moc dobrý. Doporučila mi to má lékařka.....

Jen bych si hned po koupaní převlíkala plavky, aspoň spodek (to dělám, i když nejsem těhotná) a ten tampón zkus, dají se v lékarně úořídit i nějaký spešl na koupání... A já kdy vlezu takhle někde do vody, tak si pak na noc dám jednu tetrabolickou globuli a je klid.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky