stimulace

08.06.2008

Dnes je to rok a den od zjištění, že srdíčko našeho mimi nebije a já stále nejsem mezi těmi šťastlivkami....ale snad jsme na dobré cestě...po vyšetření mě i manžela bylo zjištěno, že manžel má spermiogram velmi špatný a u mě nenastala ovulace....takže nezbývá než podstoupit umělé oplodnění a to metodou ICSI....právě u mě probíhá stimulace vaječníků, chodím každý den na injekce do Heliosu a čekám, jak budu reagovat na ty všechny hormony....v úterý 10.6.08 jdu na krev a na ultrazvuk, tak doufám, že tam uvidí nějaké ty folíky....:-)

Ahojky, uvidíš, že to dopadne dobře a budeš reagovat. Mě začal reagovat dokonce ten vaječník, který byl zakrnělí. Byli tam sice jen dvě vajíčka, ale na druhém jich bylo osm. Dnes dělají zázraky.
Já jezdila do Prahy Pronatal a povedlo se to na poprvé a čekáme dvojčátka. Jsi připravená, že se to může přihodit a budou, tam dva prďolkové. Já si to pořád neumím představit, až je donesu domů.

In reply to by luciano

Ahoj Luciano…děkuji za příspěvek….včera jsem byla na UTZ a bylo mi zjištěno, že mám asi 21 folikulů….což ještě teda neznamená, že tam bude i 21 vajíček, ale bylo mi řečeno, že na tu stimulaci reaguji velmi dobře a že pro ně je to dobře, že jich mám tolik….alespoň budou mít s čím pracovat….i když by u mě mohl nastat hyperstimulační syndrom….tak se musím hlídat a taky chodím pořád na krev a na UTZ, tak jsem snad pod kontrolou….na odběr to zatím vypadá na 17.6.08, tak jsem zvědavá, kolik tam nakonec bude těch vajíček….a kolik se jich oplodní a taky kolik jich přežije prodlouženou kultivaci….
Jinak si necháme vložit taky 2, nechci to riskovat, že bych si dala jen 1 a to by se neuchytilo….včera mi embryoložka říkala, že když jsem tak mladá (což já už si ani moc nemyslím), že by mohla být šance, že by se i to 1 uchytilo, ale pokud nemám vyložený strach z dvojčat, tak oni doporučují vložit raději 2….ale že teď měli případ, že paní vložili 2 a nakonec čeká 3….to jedno se ještě rozdělilo na dvojčata…..tak to už by bylo na mě asi moc….ale to bude asi celkem ojedinělý případ…...
Počítám s tím, že bychom mohli mít dvojčata a snažím se v tom najít nějaké výhody, takže z toho strach nemám….teda zatím….:-))))….moc vám blahopřeji, že vám to vyšlo napoprvé a ještě se uchytili oba embrýsci…..to je super…
…a nechali jste si i něco zamrazit….??? A kolik vám jich oplodnili a kolik jich přežilo těch 5 dnů….???...nebo ti dělali ET už po 3 dnech…??měj se hezky a ať mimča pěkně rostou…..pa

Violetko - koukám, že taky chodíš na Helios. Já tam chodila taky, teď čekám ještě dva dny do testíku.

Z UTZ nečekej zázraky, doktorka tam většinou jen koordinátorce diktuje čísla, že kterých Ti jde hlava kolem, takže pokud se nechceš nechat odbtýt, na závěr se zeptej, ať Ti něco řeknou, nebo budeš najednou venku z kabinky a nebudeš vědět nic! :P Myslím na Tebe, ať je všechno v pořádku a folíci rostou. Kolikátý den stimulace jsi?

In reply to by Holda

Děkuji, že na mě myslíš… já na tebe taky myslím, protože jsi o kousek dál než já a tak si představuji, jaké to asi je, když už máš po odběru a po ET a teď jen čekáš až si budeš moct udělat testík a uvidíš na něm //….to by bylo super….snad to vyjde…myslím, že jsi psala, že jdeš na první ET…no u prvního dle statistik a toho, co jsem různě četla nedávají moc šancí, ale já si pořád říkám, že se třeba vymknu těm statistikám a vyjde to napoprvé….tak musíme doufat…. chodím každé ráno na injekce do Heliosu (decapeptyl a merional)…dnes jsem 6. den FSH a zítra jdu na krev a UTZ….tak si na to dám pozor a když tak se zeptám, jak to vypadá…když jsme byli s manželem na vyšetření, tak jsem byla asi 2x na UTZ, aby zjistili, jestli ovuluju a poprvé mi doktorka řekla, že tam jeden folík vidí, ale že je ještě malý a ať teda přijdu za dva dny….ale folík byl skoro pořád stejně velký….takže mám teď trochu strach, že zase nebudou chtít narůst….no uvidíme co mi řeknou zítra….měj se hezky a zase napiš….pa

In reply to by violetka

Violetko, jestli statistiky moc na 1. pokus nesázejí, tak si je moc nečti, protože nám se teď první pokus vydařil. Nemám ještě vyhráno, ale říkám si, že vydržela nejsilnější embryjka a už se nepustí.

Když folíci neporostou, tak Ti jednak asi zvýší dávky a jednak se Ti prodlouží stimulace (u mě to bylo myslím o 2 dny). Každé tělo reaguje jinak a oni jsou opatrní, aby si těch hormonů nedostala moc, to by taky nebylo dobrý.

Jestli Ti můžu nějak pomoct, klidně mi napiš i jako SZ a já Ti aspoň řeknu, jak to bylo u mě.

ahojky violetko, moc mně to mrzí a držím ti palečky aby se Vám to podařilo..U mně asi taky ovulace neprobiha ale partner je ok, tak mně snad postačí nějake prašečky..nevím musím počkat co mi řekne doktor ve čtvrtek ja tomu nějak nerozumim...tak ještě jednou hooodně štestíčka

Moc držím pěstičky, aby se zadařilo!! Já si radši nepamatuju přesné datum, kdy mi zjistili, že mimi nežije - nemá to smyl. Stačí, že vím, že to bylo v dubnu, to úplně stačí. Stejně tak si nepamatuju přesné datum, kdy mi zemřel otec. Asi to pro mě není podstatné (ty data, ne ta událost), tak si je prostě nepamatuju a potom nemusím být tolik smutná, když to datum přijde. Ale zase si bohužel pamatuju den početí a tudíž vím, kdy bych rodila... No děs

In reply to by omites

Děkuji moc za podporu….a musím se vyjádřit k těm datům….já si data bohužel pamatuji skoro všechny….já nevím, jak to dělám, ale mám na ně moc dobrou paměť, takže si je pamatuji i kdybych nechtěla….to je mi moc líto, že sis musela prožít to samé co já…nikomu bych to nepřála….a taky je mi líto, že už nemáš tatínka….já mám naštěstí zatím oba rodiče, ale zrovna letos dva dny před mými narozeninami mi zemřela moje nejmilejší babička….měla bohužel alzheimerovu chorobu, tak to bylo ke konci hodně kruté, ale musím uznat, že pro ni i pro všechny okolo to bylo osvobozující…to datum si taky budu pamatovat až do smrti….a termín porodu prvního těhotenství si taky budu pamatovat hodně dlouho…takže tak to mám já…měj se hezky….:-)

moc me mrzi, cim vsim si musite projit, ale urcite se zadari a pristi rok uz budes mit v naruci svoje miminko, bude prdet, kakat, smrdet, krkat, blinkat, ale bude jen vase a nejmilovanejsi. moooooooc mocne vam oboum drzim palecky, at se co NEJDRIV povede ten vas prdolka :h: :a: :a: :a:

Ahoj Violetko. Tak to je mi moc líto. Něčím takovým bych nikdy nechtěla projít. Vždycky když o něčem takovým slyším trochu se pak bojím o meje děťátko. Člověk nidky neví co a kdy se mu může stát. Myslím, že vím na jak dlouhé cestě jste za svým štěstím. Moje teta byla taky na umělým oplodnění. Dopadlo to dobře, až na třetí pokus, teď mají krásný dvojčátka. Ale bohužel u druhé tety se to nepodařilo a mají naštěstí zdravého , krásného adoptovaného chlapečka. Držte se a ať to čekání rychle uteče a hlavně úspěšně.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka