Velikonoce- zajicek??

07.03.2016

Ahoj, jak resite Velikonoce??

U nas klasika, malujeme vajicka, pak prijdou kluci, dame jim je, oni nas vysupou, super:)

Ale tento rok je dceri uz 6 let a zacina se moc ptat.na Vanoce, Velikonce atd..babicka ji rekla, ze jim  zajicek neco prinese:/ asi to tak bylo i minuly rok, ale nikdo to asi moc neresil. Ted se pta, jak to ten zajicek udela, kde to necha, jak to da na nam a te babicce atd....Mam to nejak okecavat, nebo uz ji privezt do reality a rict, ze to kupujou dospelaci??

Jak to mate vy??

Diky

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak nakonec to dopadlo tak, že jsem jim to schovala na zahradě.  6-tileta dcera byla nadšenců, ale poznala taštičku do které jsem to dala:))) Takže se na ferovku zeptala, jestli jsem to tam dala ja:) řekla jsem, že ano, ale ať to neříká tě mladší (4roky). Ne zkazila to;)

Takže vše vyreseno. Jen mě fakt překvapilo,  že nás přišli vysupat 2 sousedky s holčičkama!:) ale proc ne

 

Děkuji za prispevky:a: :one: 

In reply to by blumchen

no to je přesně ono,proč to nechci říkat já,protože vím,že okamžitě poběží za tím malým a řekne mu to :( no a jinak jasně,že eto chodily šupat i holky,však je přestupný rok :) U nás chodili všichni-holy,kluci dohromady a byla to sranda :) akorát doma nikdo nebyl,když všichni šupali :))))

U nás teda velikonoční zajíček není a Velikonoce jsou od začátku daný tak, že se koleda dává za vyšupání. Ale když už máte zajíčka, tak bych se asi zeptala jak si myslí ona sama, že to je. Ona si třeba pak sama přijde na to, jak to je ve skutečnosti. Jestli tomu ještě chce věřit, tak si určitě něco vymyslí. U nás se takhle řešej Vánoce. Nejstaršímu synovi je sedm a už asi dva roky řeší Ježíška. Když se ptal, jak to je, tak jsme se ho zeptali, jak on si myslí, že to je. V hloubi duše už podle mýho ví, že není, ale ještě se s tím nesrovnal. Ježíšek je pro něj kouzlo, kterýmu věřit prostě chce, protože je to hezký. Každej rok z toho kouzla pomalu něco ubíráme. Od předloňska ví, že dospělí od Ježíška dárky nedostávaj, jenom děti. Teď o Vánocích nám dospělejm už i něco malýho dal. Teď to má podle mýho v hlavě srovnaný tak, že Ježíkovi s dárkama částečně pomáhaj rodiče. Jestli chce Vaše holčička věřit na zajíčka, ať sama dumá, jak to ten zajíček dělá. 

ahoj,tak našemu je letos 6,5 a naštěstí pořád věří,že chodí i Ježíšek a zajíček :) Fakt budu zklamaná,až přestane věřit,takže my máme prostě vymyšleno :) však on se to dozví dřív nebo později a vzápětí se to samozřejmě dozví maldší,což mě na tom štve nejvíc... my to děláme tak,že to schováváme na zahradě,děti si tam pak hledají balíček :) No pro zajíčka je celkem jednoduché,to schovat na zahradě,kor,když předtím chodíme vyšupávat po vesnici :)

Nelhala bych. 

My to máme tak, že dětem na otázky odpovídáme pravdivě ať jde o cokoli. S Ježíškem říkáme že je to symbolický, že se říká, že příjde Ježíšek, protože to tak bylo a vyprávíme ten příběh. Děti ale stejně chodí vyhlížet hvězdičky a "Ježíška" a dárečky mají jako překvápko, i když už starší dcera (v tu dobu pětiletá) vybrala dáreček pro mladší se mnou v obchodě. :) A měla z toho vůbec největší radost.

O Velikonocích jsme většinou mimo domov, takže se s tím děti nesetkaly. Malují ale vajíčka a vědí co to jsou Velikonoce a proč je máme.

 

Tohle neznám, u nás chodí koledovat i holky, holčičí koleda je 14 dní před klučičí, takže holky vyšlehají tatínka a kluky po vsi a všude dostanou mlsání nebo nějakou drobnost :-)

No já takovou tradici neznám, že by něco nosil zajíček. Takže osobně bych řekla, že velikonoční dobroty připravila babička. U nás dostávají jen kluci za koledu a holky teda ne, max ty malé, aby jim to líto nebylo

In reply to by muf20

no jasně,však na koledu chodí jen kluci,jak by k tomu přišly holky?:)) přesně,zajíček  je takový velikonoční Ježíšek,ale samo,že nosí spíše pamlsky a takové ty menší věci-třeba jako Mikuláš *wink*  já právě myslela,že je to všude :)) :)) takže na koledu chodí po vsi (většinou po známých kamarádkách a dětech ze školky)-tam si většinou vykoledují pár vajíček a nějaký pamlsek a pak jdou hledat po zahradě velikonoční balíček od zajíčka-pokuď leje,tak ho klidně hledají i doma *wink* to je hezký,jak je to všude jiný :one: 

In reply to by muf20

No u nás je to tak, že ráno připravíme na zahradu pod keříky, stromky, za kameny atd... ňamky, které děti na zahradě hledají, s tím že jim to tam nechal velikonoční Zajíček. No a pak se chlapi s klukama sbalí a jdou koledovat. Klasicky vyšupou holky a dostanou odměnu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky