Kontrola 19-tý týden, pozitivní screening:-(

07.01.2016

Ahoj, tak moc jsem se na dnešek těšila, teď mám pocit, že se mi rozletí srdce... Přišla jsem k sestřičce,        ta mi zkontrolovala váhu, moč, tlak, vše ok. Pak se jí ptám jak mi tedy dopadl screening, ona otevřela desky a tam mé výsledky... Spoustu údajů zaškrtnutých zvýraznovačkou. Zase to zavřela s tím ať počkám, že mi to vysvětlí doktorka. Už se mi začínalo dělat špatně. Doktorka mi řekla, že mám vyšší hodnoty hcg. Udělala mi opravdu podrobný ultrazvuk, kde neshledala nic špatného. Miminko krásně prospívá, je asi o týden větší. Poslala mě na genetický ultrazvuk, s tím, že mě budou verbovat do plodovky. Prý se nemám nechat přesvědčit za každou cenu, mám si nechat vyčíslit riziko a podle toho postupovat. Ona sama si myslí, že je to planný poplach, a že prý to je často falešně pozitivní. Když jsem se objednávala na tu genetiku, tak hned, že budem odebírat plodovku. Já teď vůbec nevím co dělat a co si počít. Vím že mi neporadíte, jen se musím vykecat. Jsem strašně nešťastná... Jo a dozvěděli jsme se, že čekáme druhého chlapečka- Ondráška. Moc jsem si ho přála...:h: 

Ahoj, tak dnes kontrola na genetice. V první řadě musím říct, že přístup personálu na jedničku. Neberou to tam jak dobytek na porážku, ale každého, jako samostatného pacienta. Paní doktorka mi vysvětlila, co jim tam nesedělo, riziko1:230, což prý není tak hrozné, udělala opravdu podrobný utz, vše krásně popsala, miminko má vše co by mělo, má 230g a 23cm, a byl potvrzen Ondrášek:h: Podle utz se jí jeví vše v pořádku, ale říkala, že také neodhalí vše. Možnosti byly buď plodovka, odběr z krve nehrazený pojišťovnou(cca 12 000kč), nebo od příštího týdne novinka- odběr z krve na tři nejčastější VVV hrazený pojišťovnou. Rozhodli jsme se pro třetí možnost, s tím že ty ostatní vady jsou málo časté a riziko není tak veliké. Teď tři týdny čekat, ale prý se nemám bát. Moc mi to pomohlo, v noci jsem ani nespala, teď to jdu dohnat. Snad už máme vše špatné za sebou. Všem děkuji a za tři týdny se ozvu.

In reply to by Lilinka 89

Myslela jsem na tebe :-*

Myslim ze utz dopadl super, kdyz by se jim neco opravdu nezdalo, zenou te na plodovku. Take bych se rozhodla lro treti moznost, bud v klidecku, po odberech pak budes jeste vic :-) tak to hezky dospi , jsou to super zpravy :-)

Drz se!! Určité podrobnější utz ukáže ze je všechno v pořádku a budeš si zase užívat těhotenství :-* :€O: :h: 

Ahojky Lili,předpokládám, že jsi na tom screeningu byla kolem 15-16tt to odpovídá trippletestum,které velice často bývají falešně pozitivní(sestra má pravdu), ještě rok zpátky by tě tu uklidňovalo spousta mamin,protože to tu bylo celkem žhavé téma. Každopádně nejpřesnější je screening 11_14 tt, prvotrimestralni nebo Oscar se mu říká a pokud jsi ho měla a dopadl dobře určitě nevěš hlavu,zejména pokud utz i teď vypadal dobře (já měla všechny tři děti mimo tabulkové rozměry, posledního jsme zjistili až v 16tt takže genetika byla mnohem později a je zdravoučky ). Nech si udělat ještě další odběry,další podrobný utz a pak až plodovku,jako poslední jistotny test. V tvojem případě to ovšem určitě nebude nutné a Ondrášek bude v pořádku.přeju pevné nervy Zuzka.

a pro vlastní klid jsem šla na odběr z placenty.Nebylo to tak strašné,jak jsem si představovala.Bohužel tam se potvrdily špatné zprávy a já šla těhu ukončit a i následná pitva plodu byla pozitivní,tak jsem zase ráda,že jsem měla možnost to ovlivnit.Za 3 měsíce jsem otěhotněla znova a v pondělí jdu na cisaře a přivítáme druhé mimi u nás.Ale přeji hodně sil v rozhodování.

Ahoj, mne u první dcery vyšli výsledky take spatne, musela jsem do genetu.tam zjistli ze mam jen spatne vypocitany TP.doktorce porad vychazelo ze je moc mala.narodila se zdrava !!!!

A ty jsi nebyla na NT screeningu ve 12tt?? 

Tohle asi bude triple test, a ten vychazi dist casto falesne pozitivne, v cizine uz se nedelaji a u nas uz seod nich take upousti, prave kvuli falesne pozitivite.

Ultrazvuk jsi mela v poradku, tak bych se byt tebou nenervovala! Mimco je urcite zdrave! Pak jeste misto plodovky nabizeji velice podrobne krevni testy, ale ty stoji kolem 10000Kc.

 

In reply to by adelkaaa

Ahoj, ne toto je právě ten screening. Ve dvanáctém tt byl ultrazvuk a první odběry, v patnáctém tt druhé odběry a dnes jsem měla běžnou poradnu a dozvěděla jsem se výsledky. A nevíš jak je to s přesností u tohoto? Ultrazvuky mám vždy v pořádku, má doktorka má velice dobré vybavení, jen teď zjistili, že mám nějak vyšší hodnotu hcg...

In reply to by Lilinka 89

No obecne se bere krev cca v tom 12 tt na bezna vysetreni, jako je krevni skupina, HIV, stitna zlaza atd. Ale pak take na VV. Platila si neco? Protoze te  screenning je placeny, cca 1000Kc jak kde, to co ti brali krev v tom 15tt  je s nejvetsi pravdepodobnosti ten triple test, ktery se bere kolem 16tt..Takze vysledky jsou spatne z tohoto, kdyby z toho 12tt, nerekne ti to az takhle pozde, otazkou je, zda si vubec screening v tom 12tt mela..

Kdyz jsem byla poprve tehu, muj doktor me na sreening neposlal, jen delal ty blbe tripl testy, ktere nastesti vysli v pohode..ale dnes uz ma vetsi vypovydajici hodnotu ten NT screening.. 

Znam hafo holek, co jim ty triply vysli na prd, a NT meli na vybornou, otazkou je, zda si na tom NT opravdu byla?

In reply to by adelkaaa

No tak teď už jsem zmatená. Neplatila jsem nic. V tom 12tt mi odebrali ten první vzorek, s tím že se zjišťovala ta skupina, pohl nemoci atd. a v tom 15tt vzorek který se prý sčítá s výsledky z toho prvního odběru, proto jsem tak dlouho čekala. A doktorka mi říkala, že jsou to prý drahé testy... Jo a v průkazce mám přímo napsané pozitivní screening. Hrozně mě žere, že se to řeší tak pozdě...

In reply to by Lilinka 89

Tak a doktroky si  nejakou peci platis? Nekde to tak totiz je, ze na zacatku neco zaplatis a oni ti pak celou dobu delaji i nadstandartni vysetreni a v tom i ten NT screening..ale moc caste to neni. 

Na ten NT se muze odebirat krev tusim nejpozdeji do 12tt a utz do 13+3tt, takze to co brali tobe je ten tripl test, tim ale muzes byt o to vice v klidu, protoze ten vyjde spatne skoro kazdemu, nechapu ze se jeste delaji a zbytecne se tim stresujou zensky.. pockej si na velky utz ve 20tt, ten je hodne dobry, a budes klidnejsi :-*

Krev z 12tt  a 15tt urco nema nic spolecneho..

In reply to by adelkaaa

V pondělí právě jedu na tu genetiku, je to velmi kvalitní a chválené pracoviště, jezdí tam ženy s celého okolí. Rozhodilo mě to, že mi hned říkali, že u pozitivních výsledků vždy doporučují plodovku, ale má doktorka řekla, že si mám nejdříve nechat vyčíslit riziko a pak až se rozhodnout co dál, ale nenechat si jí vnutit za každou cenu. Jinak u mé doktorky platím pouze fotky z utz. jinak nikdy nic.

In reply to by Lilinka 89

Tak to si urcite ten NT screening nemela, na ten by si asi take sla jinam na utz.

No urcite te budou chtit vtlacit do te plodovky, aby meli jistotu..ale uvidis, pokud ultrazvuk bude v poradku, nesla bych na ni..hlavne se na vse ptej a nech si poradne vse vysvetlit..rikam, misto te plodovky muzes jit na ty podrobne krevni testy, ale to je teda nehorazna palka!

Budu drzet palce, at vse dobre dopadne, ale urcite bud v klidu :-*

Jinak budete mit druheho chlapecka, moc gratuluji :-*

My mame jednoho raubira doma a take jsem ted tehu, termin take v cervnu, ale zatim nevime co se v brisku schovava :)

In reply to by adelkaaa

Děkuju, moc mi pomohlo, že jsi mi to vysvětlila. Také moc gratuluji, červen bude pro nás snad krásný měsíc:-) Už to chci mít celé za sebou. Hned jak jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem si říkala, že to bude Ondrášek, a opravdu jo... Není však důležité pohlaví, ale zdraví. Napíšu jak jsem dopadla.

In reply to by Lilinka 89

Budu na tebe myslet a urcite dej vedet jak si dopadla, ale neboj, urcite vse dopadne na vybornou :-)

Take uz bych chtela mit porod za sebou, prece jen, venku to mimco ma clovek lip pod kontrolou :-) Take citim dalsiho chlapecka, tak uvidime, na velky ultrazvuk jdu az za mesic, tak si jeste pockam :-)

In reply to by adelkaaa

Děkuju, máš pravdu, venku jsou lépe pod kontrolou. A kdy máš termín? Já mám 7.6. už ať to je. Chlapečci jsou fajn. Když jsem byla poprvé těhotná, přála jsem si holčičku. Když mi řekli, že to bude kluk, brečela jsem radostí i s manželem. A mám opravdu úžasného syna, i když teď má vztekací. Budou mu tři za pár dní. Druhé jsem si už přála kluka, i aby měl syn parťáka. Je mi trochu líto, že všechny babičky mluví na břicho jako na holčičku, neskrývají že si ji přejí... A musím říct, že tohle těhu je boj. Hned jak jsem zjistila, že jsem těhotná, udělal se mi gen. opar. Na to mi doktorka řekla buď a nebo. Potom dvě angíny s horečkama, syn tahá že školky pořád ňáké virózy, břicho mi tvrdne asi od 14tt, no a teď tohle. Snad už mám vybráno to nejhorší...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka