Velká touha po třetím dítěti

23.12.2015

Zdravím všechny maminky, ráda bych se vám s něčím svěřila... moc toužím po dalším dítěti. Tak strašně moc toužím po dalším těhotenství, miminku, kojení, žvatlání, po pátém talířku u stolu *smile* Myslela jsem že to přejde, ale ten pocit je čím dál silnější :00:  Vždycky jsem chtěla velkou rodinu. Bylo mi 20 když se nám narodila první holka, nyni je mi 33, manželovi 42 a holkám 13 a 10. Po druhé holce jsme plánovaně čekali dvojčátka, ale bohužel jsem o ně přišla... Následně přišla manželská krize, nastoupila jsem do práce, vybudovala menší kariéru. Nyni máme s manželem opět hezký vztah a oba dva máme stálou práci. Zdá se, že žádný problém, až na to, že on moje pocity ohledě dalšího dítěte nesdílí. Říkal, že není Kája a navíc má obavy jak to zvládneme finančně. Jemu náš život prostě vyhovuje tak jak je. Snažím se s ním o tom mluvit, ale nechci tlačit na pilu. Dvakrát sice říkal, že když to tolik chci, tak jakože jo... ale to zřejmě opravdu jen z lásky ke mě. Další dítě bychom finančně samozřejmě zvládli, spíše se budeme muset uskromnit. Chápu jeho obavy co se týče ztráty jistého pohodlí i jeho názor ohledně jeho věku. Také si uvědomuju další rizika spojené s dalším dítětem... ale když bych si to další dítě tak strašně moc přála :cc):  

Řešily jste to? Co mi radite? Je to pro mě opravdu moc těžké.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,

zažívám podobné touhy a hormonální bouře jako ty. Já jsem se poslední dobou hodně snažila pochopit svoje cíle a potřeby. Zjistila jsem, že to třetí dítě bych si moc přála. Je to pro mě nejsmysluplnější činnost tady - být s dětmi a s rodinou. Můj muž má ale obavy jak bychom to finančně zvládli. Rád by, abych už pracovala a nebyl veškerý náš příjem na něm. Vyhovuje mu mít dvě děti i časově, jelikož pracuje hodně a má i jiné aktivity.  Přesně jako ty si uvědomuju veškerá rizika a říkám si, jestli není přece jen lepší mít radost z toho co máme teď a nevymejšlet si :)

Ahoj, já to mám podobně jak Ty,cítím to v srdci, ale jsou tu obavy, atd.  nám je 30 oběma a máme dvě děti, já osobně bych už v pozdějším věku rodit nechtěla,  takže si hlavně říkám bud ted a nebo nikdy., ale stále váháme:00: :h: Máme hodně známých, kterým teprve ve 40 letech došlo, že to třetátko mohli mít a litují, že ho nemájí, a nebo se teprve rozhodli, že ho mít budou, nebo mají a nelitují :one: Ale rozhodnout se musí každý pár společně, a musí být naladěni tzv.na stejné ,,vlně" . 

Dlouho jsme se snažili o první, nekolik potratů, komplikace, předčasný porod...máme vymodlené dítě. Tak moc bych si přála ještě jedno...ale je to příliš riskantní vzhledem k mému zdraví. Jsou ženy, které by do toho šly hlava nehlava, ale já jsem se prostě rozhodla, že budu vděčná za to, že mám to, co mám a nebudu to pokoušet. Zvlášť kdybych věděla, že manžel by další nechtěl, ať už má důvod jakýkoliv - jsou věci, na kterých se prostě musíme 100% shodnout a tahle je podle mě docela zásadní. Trvalo mi to cca rok, záviděla jsem kamarádkám s pupíkem, ale dneska už jsem s tím srovnaná a jsem spokojená. Hodně mi v tom pomohli i 2 hafani, kteří nám letos přibli a díky nim je doma pořád živo :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka