nehormonální nitroděložní tělísko

03.02.2015

Ahoj, děvčata máte někdo zkušenost s nehormonálním nitroděložním tělískem. Jsem teda ještě v očekávání, termín mám až 1.5., ale samozřejmě chci kojit a nechci se už vracet k hormonům.
Po prvním porodu jsem chodila cca rok na injekce a už nikdy více, pak jsem jsem se teda vrátila k antikoncepci co jsem brala před prvním otěhotněním a nebyl problém, ale měla jsem i jiné zdravotní problémy, které možná do jisté míry souviseli s hormony. Každopádně chci dělat vše pro to, abych už nemusela brát hormonální antikoncepci.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj. Já jsem mela tělísko mirenu. V roce 2010 jsem porodila dceru a jelikož jsem potřebovala něco bez hormonů- kvůli kojeni a aby me to nestalo majlant rozhodla jsem se pro mirenu. Po konzultaci s lékařem jsem po třech měsících po porodu šla na zavedení. Popravdě zavádění bylo nepříjemné ale během 5 minut bylo hotovo. Zaplatila jsem a odešla. Ano na jednorázový obnos to je dost. Ale rozděl si to mezi 5 let a vyjde ti super cena. No a v září 2014 jsme se rozhodli dat dcerce sourozence. Takže jsem šla na vyndávání. Bylo to hned a necítila jsem vůbec nic. A mohla jsem otěhotnět ihned. Popravdě moje poslední měsíčky byly 13.11. A dnes jsem ve třetím měsíci. Celou dobu tj. nějaký 4 a půl roku jsem byla velmi spokojena. Menstruace se mi zdaleka vyhla pouze jsem občas spinila. Bolesti zadne. A těhotenství kdy jsem mela mirenu nebylo ani jedno a to se manžel dělal do me(nevím jak slušněji to napsat). Já až v lete porodim na tuto antikoncepci ušetřím a půjdu si pro ni zase. Za mě nejlepší antikoncepce. Je tu ale riziko ze ti nemusí sednout. Za mě 1* ;) ať se daří

In reply to by lucininenka

No ovšem :s: . Mirena je nitroděložní tělísko ve tvaru písmene T, jehož vertikální část je tvořena válečkem uvolňujícím denně pravidelné malé množství hormonu levonorgestrel. Tento hormon působí pouze ve svém bezprostředním okolí, tedy především na děložní sliznici. Tudíž je vhodný i při kojení... Stačí si o tom něco přečíst. :00: :one: :a: teda ty základy a tohle byla má zkušenost.

In reply to by PeNes92

nooo,já tohle všechno vím :) jen autorka se ptala na nehormonální tělísko ;) a to jsi jaksi v tom prvním příspěvku zapoměla dodat,že tohle je hormonální-naopak jsi tam přímo uvedla,že jsi sháněla něco nehormonálního,takže řada lidí by to pochopila tak,že je to bez hormonů :///:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka