jen tak :)

14.11.2014

holky zajímá mě jak to děláte když potřebujete jít ranno zatopit a máte malé dítě které se samo neohlídá ? já musím dat dcerku do postýlky naházet jí tam hračky a jít do sklepa zatopit. bohužel většinou dycky slyším jak tam řve. jak to děláte vy ? kam dáváte dítě aby bylo v bezpečí bez dohledu ?

Já to dělám taky tak,sice nechodím topit,ale když potřebuju odejít na chvilinku ,dám do postýlky pustím kolotoč dám hračky a někdy též řve a někdy si spokojeně hraje .Postýlka je pro mě nejlepší na takové momenty.

Ahoj udělala bych to samé. V první řadě je důležitá bezpečnost dítěte. Kamarádka má oboustrannou "hlídačku" dítěte myslím Angel Care nebo nevím, jaká je to značka a než k dceři po schodech dojde, tak na ní mluví na mikrofon. (Ale malá stejně křičí) :-) Další možností by asi byla hrací ohrádka s hračkami (například v obýváku na zemi, s hrací dekou, apod.), pustit jí na chvilku něco v televizi.

Ahoj,dělám to úplně stejně jako ty :-) Dokud byla jedna,tak jsem ji ráno vždycky rychle a teple oblékla,nakrmila,dala do postýlky a pádila topit:-) Buď spala,hrála si a nebo řvala. Teď máme dvě a dělám to stejně,nechám je nahoře a jdu,event. beru tu dvouletou s sebou,ráda mi pomáhá :-D

nám to teda topí samo, ale když jsem potřebovala odejít, dělala jsem to stejně jako ty - dala dítko do postýlky, naskládala pár hraček a zmizela...jedno dítko z počátku plakalo, ale rychle si zvyklo, druhé bylo snad i rádo ;)

Já se snažila zatopit vždy brzo ráno kolem 6.00 dokud děti spaly :) Někdy už i v 5 hodin-prostě záleželo jak se mi i miminko budilo po ránu, na krmení. A záleželo i na tom jak venku mrzlo ;)Později bych neměla moc časík, jelikož po ránu nakrmit miminko,přebalit, pooblékat,.atd.pak zas rychle pooblíkat starší dítko,snídaně,zoubky,počesat atd.pak letět do školky(vlastně vždy s oběma, protože bydlíme sami).Když už hodně mrzlo, tak jsme prostě topili i přes noc, takže já jsem ráno jen přiložila.Pokud jsem topila přes den, tak jsem většinou naházela vždy hračky do postýlky popřípadě zapla telku s pohádkami, aby se malá zadívala, když už byla batole. A většinou tak či tak, jsem vždy vyběhla nahoru, když malá plakala -ikdyž třeba i 5x pro jistotu :) :h: Horší bylo, když zůstalo starší dítko doma, protože na 2,5 leté dítě se nemůžeš spolehnout, že Ti pohlídá miminko :n: Takže jsem starší brala sebou do sklepa, a ono si sedlo ke dveřím a dívalo se, nebo se nějak bavilo a do toho jsme prostě poslouchali mimčo, jestli nebrečí - a já se snažila co nejrychleji zatopit-často jsem měla sebou i chůvičku. Samozřejmě, manžel mi někdy taky ráno zatopil,než šel do práce záleželo na tom jak i on po ránu stíhá. Někdy hodně nasněžilo takže manžel šel odhrabávat sníh, a já šla zatopit. Nebo naopak :)

Ahoj, u první dcerky jsem to dělala stejně. Když jsem potřebovala odběhnout, tak buď byla v ohrádce a nebo v postýlce. Ona ale byla klidná, vydržela si sama hrát a nejednou i sama usnula na hrací dece. U druhé to budu praktikovat stejně. Nebude to tedy z důvodu zatápění, jelikož máme automatický kotel :) . :a:

Nejjednodušší je nenechat vyhasnout...my bydleli v bytovce a každý byt měl svou kotelnu...večer vyroštovat, naládovat a zavřít (co nejpozději)...ráno co nejdřív jít přiložit a ještě nechat zavřeno (neroštovat), aby se to rozhořelo od uhlíků, pak vyroštovat a přikládat....je to rychlejší než zatápět...ráno Ti může přiložit chlap, než jde do práce - neroštuje, nebude jak čuně :qu:

In reply to by kavo78

my máme takovej debidlí kotel kterej i když jdeš přiložit v 11 večer do ránna nevydrží. musíš tam pomálu chodit každou hodinu aby náhodou nevyselo dřevo , ale jsem ráda za radu děkuji :) chlap ránno nic nestíhá do práce odjízdí v 5 hodin a má 3 směný provoz

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky