Spatny spemiogram

14.08.2014

Tak jsme dnes byli na genetice a spermiogramu. Ten vysel dost spatne. Hodnoty 44 mil. spermii v mililitrua pohyblivost jen 8%. Mate s tim nekdo zkusenost. Jak zvyšit pohyblivost? Dekuji za rady.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Nevím jestli tě to nějak potěší, ale můj manžel měl taky hodně špatný spermio, stím, že jeho vada se nedá léčit - měl přes 80% špatné spermie tvarově , takže neschopné oplodnění a z těch 20% se hýbalo jen 10% a díky IUI jsem otěhotněla na první pokus :h:

In reply to by pavlinka77

Ty brďo a to ja si rikam, ze nam to napoprve nemuze vyjit, to je super zprava. Manzel je nadprumer, ale ja mam PCO vajecniky a vcera jak mi delali IUI, tak mi jeste rekli ze pootocenou delohu a hodne uzounke delozni hrdlo, tak jsem z toho otravena :/

Ahojky, muj manzel ma spermio ok, ale presto jsem mu davala selen a zinek. Jinak pokud je spatny spermio, je dobre jit na inseminaci IUI, oni tam vyberou ty nejlepsi a daji Ti je primo do delohy. Presto ze je manzel v poradku jsem na to vcera byla, tak uvidime...

Ahoj,
jé - tak to máte doooost podobné. Nám docent Zvěřina dokonce řekl (doslova): "Mno ... semtam se tam něco mrskne, ale není to vůbec dobré."
ALE - byli jsme na spermiu v lednu (po roce snažení), manžel dostal koňské dávky vitamínu E na užívání (snad nejvyšší denní dávka, co tělo snese :-)) a že máme přijít v dubnu na kontrolní spermio. Že jestli to má zabrat, tak do 2-3 měsíců se ukáže zlepšení. No a na kontrolní jsme už nedorazili, neboť jsem právě v 24 týdnu ;-).
Takže jsem otěhotněla přesně po 2 měsících, co manžel poctivě užíval vitamín E :-). ;)

Jinak se ještě doporučuje Sel-Zink (nebo tak nějak se to jmenuje - kombinace selenu a zinku), nebo Maca (k zakoupení ve zdravé výživě.

Takže rozhodně neházet flintu do žita - počet máte dostatečný a pohyblivost může být ovlivněna množstvím faktorů ;-).

Tak držím palce ;-).

ahojky u nás je sice spermio absolutně ok, ale je dobrý užívat vitamíny TRIBULUS.
a oni vyberou tu nejlepší mršku, která bude pro Vás ta nej :dance:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka