První třída

23.06.2014

Ahoj, zajímal by mě Váš názor. Máme ještě rok čas, ale mě už to trápí teď. Dcera bude ještě chodit rok do školky, je nazozená v září, takže jde o rok později. Až půjde do školy bude jí 7 let. Mám problém, že u nás není ráno ve škole družina a škola otvírá v 7 30. Já musím do 7 hod být v práci a manžel chodí ještě dřív. Takže uvažujeme o tom, že už od první třídy bude chodit sama do školy. Budeme trénovat, škola je od nás kousek a poprosíme sousedy, ty mají dceru, které už bude chodit do 2 třídy, jestli by naši dceru nevyzvedla nešly spolu. Bydlíme na vesnici a jsou u nás malotřídy do 4 třídy a jsou tam všichni spokojení. Nechci jí dávat hned od 1 třídy do větší školy, kde družina je. Myslíte,že to nezvládne? nebo jaký je váš názor. Díky Věrka

Kliknutím vložíte smajlíky:

Je jasný, že každý dítě je jiný. Ale někdy když to prostě jinak nejde zařídit, nic jiného nezbyde.Já už mám z toho strach teď. Ale myslím, že když se přidá k jiným dětem, tak to zvládne. Příští rok budeme trénovat a uvidíme. Pak kdyby to nezvládala, muselo by se to nějak vyřešit. Ale je vidět, že každý dítě je jiné a podle toho se pak odvíjí to ostatní.

švagrové synek bude do první třídy dojíždět autobusem. Má v plánu to s ním trénovat měsíc - dva a pak bude jezdit sám. Je to teda taky z vesnice do maloměsta, nastupuje u baráku a vystupuje na první zastávce ve městě před školními vraty a ze vsi jezdí do školy parta dětí. Švagrová věří, že to zvládne, já bych se bála, ale náš malej má před sebou ještě dva roky školky, tak přeci jen nemám na vlastní kůži představu, jak se chovají šesti-sedmileté děti.

Děkuji všem za komentáře. Taky se bojím jí nechat chodit samotnou. Já můžu chodit nejpozději do 7 hod do práce, ale pak bych zase nestíhala odpoledne družinu. Ta je do 15 45.
Manžel teď změnil práci a dělá od 6 hod do 17, takže blbý. Budu muset poprosit v té škole a nebo sousedy. Uvidíme třeba za ten roku už bude jiná a zkusíme trénovat a uvidíme. Díky všem na komentáře. Věrka

In reply to by Věrka80

Jina bude urcite. Ale i tak se muze citit nejista coz neni dobry. Manzel by nemohl pozadat o ulevu. Ze by rano malou vodil a odpoledne si praci nadelaval? Manzel kdyz shanel praci, tak uz jsme nad timto premysleli. Pri pohovoru hned rekl jak se to ma. Nekde byl problem a nekde ne. Kazdopadne on rano vodi a ja vyzvedavam.

Ahoj Věrko, no já bych se taky radši zkusila domluvit se sousedy, jestli by ji tam nehodili, nebo ta spolužačka, že by šla s ní už ráno? i když je to tedy taky teprve druhačka. Já mám z toho hrůzu, nevím, jak u nás to je, družina tu asi určitě je, ale že ji jednou pustím samotnou, budu jí asi vodit za ručičku do puberty :s: Já si to nedovedu představit, nám tu jezdí celkem dost aut a musí tu frekvent. silnici přejít těsně před školou, ráno tam sice stojí vždy poliicajt, ale odpoledne už ne, já se z toho jednou zvencnu :///: A pracovní dobu si ani jeden z vás nemůžu posunout? to by bylo taky řešení ;)

A co se zkusit domluvit se sousedama, že by jsi tam dceru před sedmou hodila a pak společně by šly s tou jejich dcerou do školy. Já osobně bych se bála pustit holku samotnou do školy, né že by to teda nezvládla ale strašně se bojim, že by jí někdo unesl. To je můj největší strašák.

Ahoj, jasně, že zvládne :) Kor když je to v jedné vesnici.Já jsem jezdila autobusem do školy hned od první třídy.Jezdili jsme všichni autobusem z jedné vesnice do druhé.

a nebo ji vozit (vodit) k nějakému spolužákovi, spolužačce, které potom na osmou doprovodí do školy rodiče :k: ps. já osobně bych se tedy bála, uvažovala bych nad tím kole třetí třídy, dřív ne ;) :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky