Zdravotní pojištovna OZP

18.06.2014

Hezké odpoledne holky,
do ted jsem žila v přesvědčení, že OZP je celkem fajn pojištovna, všechni dr., ji vždy brali, něco proplácela ročně, nijak jsem nikdy neměla problém...
Až dnes jsem otevřela maila od mého gynekologa a tam stojí, že mě prosí o změnu zdrav. pojištovny z důvodu její platební morálky poslední roky, platí prý jen 3/5 co ostatní pojištovny.
Holky, máte ji některá, nebo slyšela jste některá, že má takové problémy? Měla bych ji opravdu změnit?

Holky, tak jsem v pátek byla na pobočce 205-mám ji tady kousek.
Paní po mě chtěla RL i doklad o tom, že pobírám RD. Nic jsem neměla, mávla rukou, že to doložím... Do papírů napsala, že jsem to doložila(no, přiznám, tohle mi přišlo zvláštní...). A ve finále už mi neřekla, že to mám třeba příští týden doložit, nic, takže já tam s ním vyloženě nepůjdu.

OZP mám, dříve jsem s ní byla ohledně příspěvků spokojenější, poslední dobou to dost ořezávají...
Ale s problémy se mi žádný doktor nesvěřil. Asi se na to také poptám. Mám tam i dceru a druhou, která se má každým dnem narodit jsem tam chtěla přihlásit také.

A proto jsme dnes celá rodina přešli k 205 České průmyslové ;)
My měli s dětmi VZP a manžel OZP,OZP měli problémy s vyplácením,skoro na nic ti nic nedali.Tak sme rychle utekli jinam

In reply to by Tez

Já si obvolala všechny svoje doktory jestli vůbec mají s touto pojišťovnou smlouvu,měli takže bez problémů.Dnes jsem došli na pobočku,chtěli jen občanku a starou kartu pojišťovny.V prosinci nám prý přijde nová od nich a tu starou jim tam můžeme nechat oni to zajistí u bývalé pojišťovny všechno.Jinak žádné potvrzení o tom že beru rodičák sem nepotřebovala.

In reply to by Tez

no rozhodně u všech svých lékařů-ale až po Novém roce,kdy k nim přejdeš,oni tě dají nový registrační list,pak určitě v práci,i když za tebe zatím nic neodváděhjí,ale pak by jsi na to mohla zapomenout,no a pak musíš vrátit kartičku staré pojišťovně-ona ti cca měsíc před přehlášením přijde ta od nové,do konce roku budeš používat starou a pak jí musíš odevzdat a používat už novou.Myslím,že nic jinéo tě nečeká ;)

In reply to by Tez

nemáš zač ;) tak hlavně,ať to stihnete-asi bude lepší jít na pobočku v tuhle chvíli už,aby se to někde nezaseklo po netu a snad budete spokojení ;) jo akorát ještě bacha na to,já jsem to tenkrát neměnila,protože po mě chtěli nějaké potvrzení ze sociálky,že pobírám rodičák,tak možná budou chtít ještě toto :( ale to by chtěli hned při podpisu...

In reply to by Alunka001

Tu mám já už léta a žádnej doktor si ještě nestěžoval... Takže měnit nebudu. Už jednou jsem takhle z výmyslu doktora změnila pojišťovnu a on se za pár měsíců rozmyslel, že s ní rozváže smlouvu :00:

In reply to by lachipie

Já jsem u ní od začátku a neměla jsem jediný problém. Syn je astmatik a proplácí bez problému lázně,inhalátor a podobně. Ale jelikož třeba ani nový dr na ORL nemá s 211 smlouvu,tak prostě jsem se rozhodla přejít. Dlouho jsem to zvažovala a prostě se rozhodla pro změnu :-)

In reply to by Tez

Nechápu,jenže kdyby to byla jen gynekologie,ale je to i ORL,které jede druhým rokem a druhým rokem žádá o smlouvu s pojišťovnou a i já na pojišťovnu volala a smlouvu jí nedají,protože už v městě jeden ORL je,který s naší pojišťovnou smlouvu má ... Takže mám prý sedět s malým dítětem 3 hodiny v čekárně a čekat,až mě dr milostivě vezme ...

In reply to by Alunka001

No, dneska jsem byla u dětský a zeptala jsem se na OZP, jak to má ona...a prý taky nic moc, prý jí nedávno zkásli a taky nechtějí proplácet...

Ahoj, asi bych projela net a zjistila jak to s touto pojistovnou je. Co vim, tak lekari ke kterym chodim s ni smlouvu nemaji. Jen ma obvodacka. Ale pokud s ni tvuj doktor ukoncil smlouvu, tak ti nezbyva nez zmenit lekare. Protoze toto resit narychlo nema vyznam

In reply to by JaMiOn

Já mám všechny lékaře v Praze, a ti s ní mají smlouvu, a vlastně ani tady, na Kladně, jsem s tím neměla problémy. Ale, jak jsem ted koukala na porovnání, což mě nikdy dřív nenapadlo, tak mi přijde, že není nic extra, a to jsem si myslela, že to je celkem dobrá pojištovna...

osobně neznám,ale teda moc profesionální to od doktora není,když tě to dá vědět pár dní pře koncem možnosti se přehlásit :( myslím,že měl dát vědět určitě dříve,teď máš na změnu deset dní :00:

In reply to by Tez

to vůbec netuším,ale jestliže s ní doktor ukončí smlouvu,tak ti zbývají opravdu dvě věci-buď změnit pojišťovnu a nebo doktora :( tak se rozmysli,co je pro tebe lepší... jinak já mám pro děti Průmyslovou-205 a spokojenost veliká,dávají dost příspěvků,hlavně teda pro děti,ale i pro dospělé je tam nějaký příspěvek na očko,tak se na ní mrkni a hlavně si zjisti,zda s ní mají tví lékaři smlouvy ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky