Jaká UM po MM

13.06.2014

Ahoj všem :a: ,
měla bych dotaz, na jakou UM jste přešli, když už nešlo kojit(mlíčko došlo, prcek se odstavil...)?
My teda stále kojíme, ale je to boj od začátku. Malá se narodila po císaři, takže chvíli trvalo než se mlíko rozjelo. Z porodnice jsme odcházeli s tím, že budu odstříkávat a dávat přes stříkačku, nakonec se nám podařilo rozkojit přes klobouček. Posledních 14 dní mi ho teda bojkotuje a vzteká se u pravého prsa, takže pořád nervy co je za problém, o bolavých bradavkách ani nemluvím. Někdy pije v klidu, ale někdy vyvádí jak pominutá. A ten největší problém je, že malá hrozně málo přibírá, porodní váha 3,1kg a na 4,5m měla jen 4,8kg.Po dohodě z dr jsme začli s mrkví+bramborem+rýž, ale to vůbec nechtěla, tak jsme místo toho začli dávat nemléčnou kaši, která jí naštěstí jede. Příští týden jdeme na 5měsíční, už teď se děsím toho, co zas váha ukáže :00: .Takže opravdu začíná uvažovat o UM.

Ahoj, já bych to nevzdávala úplně, tedy pokud to není nějaký hrozný boj.
Já jsem nikdy nekojila plně, do 6měs jsem odsávala a dokrmovala odsátým, příp. ještě Beba HA, pak jsem dokrmovala jen Beba HA a cca v 10měs se Radovan na UM vybodl a jedl už jen příkrmy a kojení a kojili jsme bez téměř čehokoli mléčného do cca 27měs. On vůbec nemá mléčné výrobky rád, snad jedině, když si může nějaké placky nebo pečené brambory máčet v jogurtu nebo kys. smetaně.
Takže nepropadej panice, klidně dokrmuj, ale koj dál, pokud budete malá i Ty chtít.

In reply to by Lištička

Snažím se nevzdávat, ale ale ... fakt mám pocit, že mlíčko ubývá. Normálně jsme přes klobouček kojili 2x15minut a teď bez kloboučku sotva 15minut, nevím jestli bez toho to teče rychleji :? . A když odstříkávám, tak vytáhnu sotva 5ml,ještě před týdnem v klidu 30ml už jsem se zas vrátila i k fenyklu a homeopatikám, tak uvidíme.

In reply to by skleroza

Hele prostě někdy to není ani věcí hormónů ani psychiky ani nespolupracujícího dítěte. Já měla všechny předpoklady pro to kojit - super porod, žádná rekonvalescence nebyla třeba, hodné miminko bez kolik a nikdy se mně laktace nerozjela, tak jak tady maminky kolikrát píší. U mě zřejmě nedostatečně vyvinutá mléčná žláza a prostě více nedala. Ale i tak s podporou odsávání těch prvních 6 měs jsme to dotáhli dost daleko a byli jsme oba spokojení. Je ale možné, že kdybych měla křiklouna, tak bych to vzdala. Ne každému je dopřáno, jak se říká, že každá žena může kojit, tak to není pravda, je mnoho okolností, které to mohou znemožnit nebo velmi ztížit.
A i kdybys musela dokrmovat nebo jen dávat UM, tak i to je dobrá cesta. Tak se hlavně netrap.

my dávali nutrilon ... ale pak jsme přešli na Hipp, ten byl lepší.. ale ještě předtím jsem odsávala a dávala z lahve... protože kojení byl taky problém... a bylo jí to fuk... hlavně že to teče...:-)

když jsem dokrmovala synka ještě v šestinedělí, tak jsem dávala Bebu HA. Když jsme končili s kojením, tak jsem u obou dětí dávala Hami.

Ahoj,začínali jsme na Nutrilonu, ale bolelo ho z toho bříško, měl strašně prdiky. Přešli jsme na Beba 1 Comfort a super! Chutná, voní, dobre se rozmichava, žádné prdeni :one:

Ahojky, malou jsem začala přikrmovat cca ve 4měs. ke kojení, od začátku je na Sunaru a spokojenost - krásně voní, chutná, malá neměla sebenší problém s trávením. Četla jsem, že Sunar nadýmá a staví, ale nikdy jsem to nepozorovala. A zvlášť ne teď, když už se malá více hýbe, tak případné prdíky jdou lépe. Když jsem svého času Sunar nesehnala, koupila jsem Hipp Bio Combiotic, účinnost asi stejná, ale strašně mi smrděl - jako spařené seno - a asi i stejně chutnal :n:

Ahoj, za mě Hipp bio combiotic. U dcery jsme měli Nutrilon, ale ten jí způsoboval bolení bříška. Tak jsme u syna mrkli na Heureku a tam má Hipp dobré recenze. Takže do 3měsíců jsem kojila+dokrmovala a od 3měs je plně na Hippu.
Žádné bolení bříška, žádné kapky, maximální spokojenost. :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka