Emily ma prvni ATB

30.04.2014

V pátek 25.4. jsem vzala Emily k doktorovi - při dýchání hrozně chrčela a byla zahleněná ale odsávačkou jsem nic ven nedostala.
Doktorka ji prohlídla, ale nenašla nic, co by stálo za přeléčení, tak doporučila jen sirup prospan na uvolnění hlenů. A poslala nás i na ušní, protože si poslední dva dny často mnula pravé ouško.
Na ORL dr. nic nenašla - jen obě ouška vyčistila od mázku.
Přes víkend se přidala i teplota - kolem 38°ve dne i v noci, dávala jsem jí paralenové čípky (jeden dopoledne a druhý na noc), ale kašel a chrčení při dýchání se horšilo.
V pondělí 28.4. jsem k dr. naběhla znovu, dr. si ji poslechla a nasadila antibiotika - Augmentin duo, na kašel předepsala Bromhexin (přestože by ho neměly brát děti do dvou let kvůli zúžení hrtanu a dušení) a antibiotické kapky do nosánku.
V úterý večer Emily hodně zvracela - v noci byla ale bez teplot (i bez čípku) a dokonce i klidně spinkala a budila se jen dvakrát na kojení. Asi se jí při tom zvracení nabalily i nějaké hleny a ulevilo se jí.
Dneska je středa, Emilce je líp - ještě přes den hodně pospává a v náruči chrčí, ale už nekašle tak často. Rýma se taky hodně zlepšila a není potřeba tak často odsávat.

Dr. překontrolovala i Angelku - ta je od minulého týdne (velikonoce) doma s angínou. Má dobrat ATB a do školky až za týden.

A taťka si v práci zlomil loket, takže má ruku v sádře a já o jednoho pacienta navíc :s:

Ahojky, tak to je šikulka, že to tak dobře zvládá, to zvracení pomáhá, nám vždycky doktor říká, že je to dobře, dostane tak ven nejvíc hlenů. :) taťka vám to teda neusnadňuje. :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka