Jak motivovat k lezení, jak dostat dítě na 4

25.04.2014

Ahoj holky 4 tého bude mojí holčičce 9 měsíců a ještě neleze jen se plazí už tak měsíc. U plazení nožičky nepoužívá jen se přitahuje. Na kolínkách nepéruje..ještě než se začala plazit tak se zkoušela stavět na všechny 4, ale ted vůbec. Když ji dám na 4 já tak se jí to moc nelíbí a za chvíli se rozpláckne jak žabka :D...čas asi ještě máme, ale kolem mě jsou maminky co jim děti v 11 měsích už chodí a ona se neudrží ani na nožičkách( sama si ještě nestoupla)dr. říkala že je šikovná :)...toči se na obě dvě strany a plazí se teda no...v sedě vydrží(vím že pasivní sed je špatný) ale v kočáru prostě sedí no :/....co mi porádite?..mám ji nechat dokud na to sama nepřijde nebo jí mám dávat na kolínka popř. neznáte nějaké cviky jak ji pomoc či jí motivovat?...Po bytě máme všude klouzavou podlahu tak jí to ujíždí...vím že lezení je nejduležitější část vývoje, ale mám známou, které se ditě taky jen plazilo a u nábytku si stouplo a pak začala chodit aniž by lozila...Hlavně mi přijde že dr. to v dnešní době strašně řeší podle těch jejich tabulek...díky za rady a názory :)

Tááák je to 3 dny co se stelinka rozlezla takže v 9,5 měsících :)..jsem na ní tták moc pyšná .)ale první začala sedět a když chtěla nějakou hraačku tak se přehoupla na 4 a pak jsem jí posunovaala nožičky ručičky a pak na to přišla sama :)...ale vždy byla jen v plínce...ted už to zvládá i s kalhotama, ale předtím by ji to klouzalo :)..co vy? jak se vám daří? :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To stelinka ještě teda vůbec nestojí, ale to teda nehrotím :)..jinak co je divný ona ani nějak nepérovala, ale jako první si začala s kolínek sedat a jak seděla a nedošáhla na hračku tak se přehoupla zpátky na 4 :)..tak jsem jí šla posunovat ručky a nožky a za chvilku na to přišla až jsem sama čučela :)...Jo jinak jsem si všimla že tam máš příspěvek ohledně sluníčka.taky jsem se před pár dny osypala(na ruukách a na dekoltu)...a to jsem byla jen s kámoškou na kafe v parku .D...poprvé jsem to měla v chorvatsku před 3 lety ale to mi naskočilo až tak 6 den..ted je to sluníčko agresivní..jestli se dobře opaluješ tak se to příště nemusí ukázat :)

In reply to by Novomamina

Já když mu malinko nadzvednu hrudníček, když je na čtyřech, tak normálně přeleze obývák, ale jakmile dám ruku pryč, udělá ty svoje 4 "kroky" a je po lezení :s: Jinak s tím sluníčkem je to letos poprvé a to jsem se ani neopalovala-jen chodíme každý den na procházky :00: Měla jsem ruce, dekolt a záda (prostě co nezakreje tričko). Vypadalo to teda hrozně a svědilo to tak, že jsem nemohla ani spát...Opaluju se špatně od jakživa (na spálenou kůži jsem zvyklá) ale tohle se mi teda nestalo :(

Nijak to nehroť. Moje starší dcerka se začala plazit na 9 m, lézt na 11, skoro na 12 m. A chodit na 18m... Byla pohodlná a dosnes stále je. Každý dítko má svoje tempo. Pokud je zdravé a fyzicky dělá vše správně, nijak bych se tím nezabývala. Někdo je holt pohodlnější a línější, někdo jde zase až moc kupředu.... Tomu nezabráníme. Mladší dcera je mimochodem naopak, rychlá. Je jí 7 m. a už dávno leze, předtím se plazila, a stoupá si a snaží se i sednout. Já počítám, že bude do roka chodit :-D. Holt mám doma extrémy :-D. Extrémy lenosti, pohodlnosti a a vytrvalosti a rychlosti :-D

Tak ja uz to nehrotim...nas maly je opozdeny ve vsem zacal se plazit az v 9.mesici od te doby pokrok jen ten ze se zacal az ted v 11.mesici stavet o nabytek,na ctyri uz pomalu ujde kazdy den vic a vic ale porad se radeji plazi...chodime na rehabky jednou tydne a tam nam prave ukazuji i cviky jak ho motivovat aby lezl po 4 ale stejne to nezabira a maly proste moc nechce..ale ja si myslim ze to proste preskoci znam vice deti co nelezli vubec takze je mi to jedno...hlavne ze uz se zacal stavet ze vime ze je v poradku protoze mu vsechno takt dlouho trva ze jsem se furt bala aby byl v poradku....tajze bT tebou bych na nej nijak nenalehala kazdy je jiny a ma sve tempo...dcera lezla po 4 uz od pulroka a plazeni vynechala uplne a v 7.mesici se zacala uz stavet takze rozdilni jsou v tomhle az az a jinak syn taky sam nesedi ale v kocare se dycky posadi sam a sedi a tomu nezabRanim lezet proste nechce....

In reply to by luciekres

koukám,že nejsem sama.Malej teď bude 9 měsíců.Nechce vůbec lézt.Jen se válí a převrací se na všechny strany.Na bříšku vůbec nechce být.Jakmile se má z boku převrátit na bříško okamžitě se vrátí na záda.Na Vojtovku chodíme už od 2 měsíců.A dle mého názoru vůbec nevidím nic pozitivního.Též sama nesedí.Mám již 3 děti a u žádného z nich jsem to to neměla jak u téhle naší pipky.Nejhorší jsou ty kecy od ostatních mamin jako: to je divný,že nesedí jak to,že neleze atd.A ty pohledy jako co to má za dítě.Malá je strašně pohodlná.Sestra na rehábce oní říká,že je to pecivál.Snad se umoudří a co nejdřív udělá nějaký ten pokrok jako,že si aspoň sama sedne. ;) :)

In reply to by Ramona1229

není na tom nic divného,navíc sed není nijak důležitý z rehabilitačního hlediska.Na všechno má dost času-náš druhýá se rozlezl a sedl v devíti měsících,.nikdo mi nic neříkl,asi máš divné kamarádky :///: podle toho co píšeš dělá to,co dělat má-tudíž se otáčí a dostane se do prostoru (válení sudů) a to mu na tenhle věk stačí.Nijak se nestresuj,holt je pohodářka,tak jí nestresuj a sebe už vůbec ne :///:

In reply to by Ramona1229

no aspon v tom nejste sami no :-) taky čekám kdy si jako konečně sám sedne kdyz má za 5 dní jeden rok a on niiic...ale v kočárku sedí pořád, přitáhne se a sedí a nenadělám nic ale sám na zemi si nesedne...jinak pokrok začal konečně více lézt zdá se mi že konečně více leze po 4 nez se plazí tak aspon že tak :-)

Píšeš, že vám klouže všude v bytě podlaha. Vem si punčocháče, klekni na všechny 4 a zkus si, jak se Ti skvěle poleze. :s:

no tak za prvé-do sedu bych jí vůbec nedávala a to ani v kočáru,natož,když se tam ani sama neudrží,to je vidět,že ty zádové svaly ještě nejsou posílené :n: na stoj má času dost-naopak stát by vůbec neměla dokuď neleze,většinou to jde ruku v ruce-začne lézt a do pár dní se staví.Jinak na vše má ještě čs,děti,které se plazí nebo válejí sudy se k lezení dost často dostávají později,protože se prostě do prostoru dostanou jink než lezením.Co určitě dělej je to,že jí dávej co nejvíc na koberec-jednak jí to znesndňuje plazení a jednak se jí tam lépe staví na čtyři,protože plovoučk klouže a je to náročnější na udržení té polohy.Jinak můžeš i předvádět a nechej jí přelézat překážky.Prostě,když se plazí,dej jí překážku,kterou nepřeplazí a musí se postavit na čtyři a přelézt jí-nejlepší jsou třeba tvoje nohy,když si sedneš :///: ona,i když za překážkou se zase začne plazit,takhle úplně nejlíp posiluje.A hlavně klid,na lezení má čas do 11 měsíců a na stoj do 13ti měsíců ;) na samostanou chůzi až do 18ti měsíců,takže to určitě zvládne ;) jo a pokuď nemáte doma kouska koberce,tak doporučuju koupit nějký ten děstký kusový,na tom jí to taky půjde a pak jí ho můžete dát do pokojíčku :€s€:

In reply to by lucininenka

No když jí dám do kočárku do úplného lehu tak si sama sednout umí, ale já myslela že to je stále pasivní. sedí pěkně a má rovná záda, ale z podlahy se do sedu sama nedostane jen z pololeho občas i z kolínek ale to ju na ty kolínka musím dát já....Ona mi totiž potvůrka v kočárku nespinká a kdybych jí násilím třeba přivázala do lehu tak bych nemohla ani do obchodu jak by hulákala :D...No nic vyzkouším všechny vaše rady a lezení budu podporovat :)děkuji

In reply to by Novomamina

ahoj,už jsem psala včera,ale nějak to zmizelo :00: ano,to co popisuješ je pasivní sed a dítě by v něm pokuď možno nemělo pobývat :( takže raději co nejméně,když to jinak nejde.Co se týká toho zvedání se na čtyři-určitě jí dávej ty překážky,ať se sama snaží,to je perfektní.To,že se rozčiluje je proto,že jí nejde to,lco by chtěla a je vidět,že jí to štve a to je základ ;) kdyby ležela jak buchta a o nic se nesnažila,tak je to horší,tady je vidět,že se snaží a to je dobře :one: jen tak dál,všk ona na to přijde,neboj ;) hlavně se nenech vystresovat,že se vzteká,takových vzteků ještě přijde,neboj se nic,to je jen začátek :///:

Ahoj, nám je 9 měsíců a kousek a taky se jen plazí :00: Na kolínkách péruje jen na koberci, ale když se chce hnout, tak se rozplácne a doplazí se kam potřebuje :D Přesně tak jsem to měla se starším synem. Dlooouho se plazil, pak začal ze dne na den lézt, další den si sednul-prostě si na to přišel sám ;) Zítra schválně zkusim fintu "naháč" :s: , ale jinak to řešit nebudu ;) :a:

In reply to by Novomamina

Jako na potvoru dostal rýmu a měl i teploty, takže naháče jsem musela odložit. Ale určo zkusim. V kočárku mi dělá přesně to, co ta tvoje treperenda - z lehu se posazuje :00: Na kolínkách teda péruje o stošest, ale prostě když se chce přesunout, tak jedině pomocí plazení, šmudla jeden :00: Oni na to přijdou ;) Až budeme fit, zkusím a podám hlášení :) :a:

Donaha!! Vazne. Syn pak lezl behem 5minut. Predtim se plazil jako vojak, zabiral rukama. Nestacila jsem se divit, ze stacilo svleknout. (Pisu z mobilu.)

Malá se 2 měsíce pouze plazila a taky nechtěla lézt. Četla jsem na netu nějakou diskuzi a vyzkoušela radu, že dáš do bodyčka kostku od lega a jak ji to tam bude tlačit, tak se vyhoupne na 4. Dala jsem malé a hned to pochopila, začle hned lézt, druhý den jsem dala už jen dopoledne a odpo už jen lezla. Jo a koupila jsem ji protiskluzové návleky na kolínka- dávala jsem jí je týden, pak už to zvládala bez. Jinak než jsem jí dala kostičku, tak teda na 4 pérovala a stoupala si na 4, takže už jsem viděla, že ji stačí jen popostrčit a lezla by, ale prokluzovalo ji to na plovoučce. :a:

Ahujky..Měli jsme stejný problém,dlouho se jen plazila a furt jsem se snažila jí pomáhat,motivovat a prd z toho...A víš jak se to zlomilo a začala během pár hodin lézt??Nechala jsem jí jen v plínce a jak se nemohla plazit,tak najednou věděla,že se dá lézt a bylo po problému...Měla radost,že umí něco nového a že je lezení i snažší a už se neplazila vůbec...V 11 měsících a týdnu udělala první krůčky ;) Jo a jinak mi tuhle ,,fintu" doporučila sestřička u dětský dr :dance:

Doporucuje se: obema rukama, ci spis jen obema ukazovak+prostrednik zespodu smerem nahoru jen lehce povyzvednou predni spiny - rakove ty velke kostni trny, ktere jsou vepredu skoro na bolu, kdyz si sahnes u sebe. To kdyz ji lehce jako by nadzvednes kdyz se plazi tak se krasne dostane na 4. A tim muze zacit pomalu trenovat. Z kazde strany zvrchu jednou rukou na kazde strane zaraz. Snad jste to pochopila:-)

Ahoj, já jsem syny motivovala nějakou věcí kterou jsem dala kousek od nich , aby se snažili.Dokoupili jsme takovou kuličku ke které když se dostali a strčili do ní, tak se otočila a hrála, popojela kousek a tak se za ní zase synové vydali :)

Náš kluk nelezl vůbec, v 9měsících si najednou stoupl a za měsíc chodil, za další už běhal jako mazák a v roce uměl jít za ruku do schodů. U holky jsme zkoušeli dávat ji do polohy na lezení a pořád jsem jí to spolu bráškou ukazovala, co má dělat, ale nepomohlo nám to :-D. Pak si začala sama hezky v klidu.

In reply to by Novomamina

není to časté a hlavně to tak nemá být :n: :n: dítě by se mělo motivovat k lezení,protože pak z toho můžou být problémy v budoucnu.Tudíž buď ráda,že ti nestojí,ať si nejdřív přijde na lezení a aspoň ty dva měsíce leze než začne chodit (nes tát a obcházet,to je něco jiného,to ti nejspíš začne záhy po lezení).Náš starší taky jako první stál,ale pokaždé,co se postavil,tak jsem ho zase sundala a dala doprostřed místnosti,tak aby se musel dál snažit.Ono potom rodiče mají mylnou představu,že když stojí vrtkavě u nábytku a chudák ani neví,jak slézt,tak že se děsně posiluje,ale opak je pravdou.Zbytečně si zatěžuje bederní páteř,která se prostě nejvíce posiluje právě lezením.Navíc,pokuď ti ani nepéruje a nesedí,tak je vidět,že ty břišní ani zádové svaly ještě nejsou připravené :n:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka