malý váhový prirustek

22.04.2014

Ahoj holky,mala je týden na světě a už tu máme první dotaz :) při narozeni mela 3370,pak to kleslo na 3100,když ji pouštěli,mela 3180.dneska týden po propuštění mela 3250.doktorka se netvarila nadšeně,ze by to melo byt víc,ale nechtěla me nijak stresovat.pres den kojim po 2 az třech hodinách,od soboty s klobouckem!,mám total rozedreny bradavky..a v noci mám problém,ze ji nemůžu na jídlo probudit,takže třeba 6 hodin nesaje..Jinak pres den se třeba dožaduje už po hodině,ale v nemocnici mi řekli,at vždycky ty dvě hodiny pockam.. Co si myslíte o tom přírůstku,je to hodne pod normou? A myslíte,ze mám kojit jak si řekne,tzn. I třeba za pul hodiny od konce posledního kojení? Díky moc za rady :)

holky moc díky za rady :) kojím teď asi 10 x denně, přes den kdy si řekne, ale snažím se aspoň vydržet tu hoďku a v noci budím po 5 hodinách..zítra jdem na kontrolu, tak dám vědět, kolik myška přibrala :)

Ahoj, přes den jsem dávala nejdřív tu hodinu od konce kojení, natrávené mlíčko v žaludku s čerstvím prý umí udělat docela paseku, ale hodina prý stačí. V noci bych ji nebudila, neuč si ji vztávat v noci když to sama nepotřebuje, ale pro lepší laktaci si po těch 3 hodinách odstříkej a klidně zamraž může se hodit mlíčko ;-) a na rozedrané bradavky vytlač trochu MM rozetři si ho po bradavce a nechej uschnout a v noci zkus spát bez podprsenky aby bradavky větraly překrývala jsem si je na noc jen látkovou plenkou abych neměla postel od MM

Ahoj, taky doporučuji Purelan, je zázračnej, Bepanthen mi vůbec nezabral. V noci kojit tak malé mimi po 6 hodinách je málo. Snaž se jí vzbudit co 3 hod. Přes den bych žádné předpisy sester nedodržovala, taky nám to kladli na srdce, kojila jsem jak si řekl, třeba po hodině a přibýval jak valibuk. :a:

davej ji tak jak si rekne na nějake priručky prd,muj malej jí uz od narození co hodinu az hodinu a pul...i ted bude mít rok a dopoledne kojím kazdou hodinu někdy i pulhodinu a pribira moc hezky i 470gr týdně zezačátku...kdyz má hlad tak jí dej..a v noci to chce hlafvně kojit nočním kojením se tvorí aspon víc mlíka to je dost dulezité...budila bych ji.

jejda kup si Bepanthen a po každém kojení bradavky a dvorce namaž a nemusíš se trápit, protože do dalšího kojení se Ti to úplně zahojí. Divím se, že tu spousta holek píše o rozedřených bradavkách, když Bepanthen je super a ihned ránu zahojí. :a:

In reply to by Clarra

Bepanthen mi vůbec nepomohl :n: ...Na radu babičky jsem si bradavky potírala čajem z heřmánku, který desinfikuje a hojí. Bradavky jsem si tak dala brzy do pořádku :).
Držím pěsti, ať je vše brzy OK :one:

In reply to by Clarra

Asi jak u koho. Mě Bepanthen absolutně nepomohl. Natož do dalšího kojení. Pomohl mi až Hemagel. To byla úleva. A na největší prasklinu obyč genciálka. Už mi asi i hnisala a ta to krásně vysušila a bylo po problému.

In reply to by Clarra

Bepanthen je úplně k ničemu, i když neříkám, že třeba tobě nepomohl :-). Jestli je něco na bradavky "zázračné", tak je to purelan - čistý ovčí tuk. :a:

Ja bych tabulky vahove vubec neresila, davala bych ji najist jen kdyz si o to rekne, ale 6 hodin je hodne dlouha doba, pak zalezi jestli Te hodne boli prsa od naliti. Dulezite je ,ze pije, u male jsem to vsechno kontrolovala,kolik pije, jak pribira a byla jsem z toho docela vystresovana, u maleho jsem byla vice vklidu nic jsem nepocitala a zabrecel jen kdyz chtel jist, tak jsem to delala podle sebe, nekdy po 2 hodinach nekdy po 6 ti hodinach byl hrozny spac:-) at se Vam dari a mala roste :-)

Každej mimís je jinej :one: . Mě ta naše treperenda taky nejede podle tabulek, i když to chvíli vypadalo nadějně, tak stačila jedna nemoc a zas nejedeme podle grafu, ale jí to evidentně stačí, krásně spinká a je to hodňoučkej smíšek, takže se tím prostě netrápím. A tady naší přibírání nepřibírání:
16.1. 3130g
27.1 3012g
30.1. 3045g
31.1. 3117g
4.2. 3187g
7.2. 3247g
14.2. 3403g
ve 3 měsících jen 4252g
Zítra jdeme na kontrolu, tak jsem zvědavá jestli zas bude vážení. Jinak ona je schopná i přes den vydržet 5-6h, ale budím jí po těch 4h, asi bych praskla, v noci do 2měsíců vydržela i 7h, za to teď si dává po těch 2,5h.
Asi bych se bála kdyby jedla po půl hodině, že pak bude bojovat s bolením bříška, ale zkus a uvidíš.
A já teda v noci nebudím, pokud spí, tak ať spí.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka