první noc u babičky

15.04.2014

Maminky, kolik bylo vašemu dítku, když jste ho poprvé nechali přes noc u babičky? Máme s manželem výročí, za sebou dost těžké období s dvěma ztrátami práce, stěhováním přes celou republiku...Teď chceme odjet sice jen na jednu noc, ale odpočinout si spolu sami. Malému jsou dva, do teď jsem se od něho nehnula, nebylo poblíž žádné hlídání ani na chvilku,( jen když spinkal) ale mám z toho smíšené pocity, i když s manželem strávit skoro celý den sama by bylo super. Jsem divná, co? Plánujem druhé mimi a bude to zase na dlouho poslední akce, nevím ale, jak to bez malého zvládnu :00:

Kliknutím vložíte smajlíky:

starší synek poprvé spal u mých rodičů beze mne, když jsem ležela v porodnici, byly mu dva roky a dva měsíce. Do té doby u našich strávil spoustu nocí, ale vždycky se mnou. U manželových rodičů sám ještě nespal, jsou mu čtyři. Mladší dcerka poprvé spala u našich letos v únoru, v červnu jí budou dva.

u nás asi kolem dvou let. pokud je na prarodiče zvyklý, tak není problém. já se vždy divím, jak krásně některé věci zvládne, ze kterých si předem dělám hlavu...

Ahoj
Syn spal u babičky a bylo mu asi 11měsíců a spí tam o víkendu. Dcerka má 3 roky a nespala tam ani jednou nevydrží tam, přes den je vše ok večer se u babičky nají veme si pižamo a když má jít spát tak ji babička nese dolu k nám(zatím bydlíme spolu v jednom baráku,ale o prázdninách se stěhujeme do svého pak nevím jak to budou dělat)

pokud je na babičku zvyklý tak v tom nevidím problém,horší by bylo kdyby se viděly 3x do roka,ale jsou děti které tohle zvládají i tak,já nedávnou měla na víkend synovce,je mu rok a do té doby mě viděl 1x,bydlí daleko a byl uplný zlatíčko :kiss: i když musím uznat že první den byl docela zaražený,ale druhý už byl veselý

No dceru jsem dala na vikend rodicum hned co jsem skocila s kojenim takze ve 14.mesici a zvladla to velmi dobre a od te doby jezdi pravidelne kazdy mesic k nim na vikend a ve 4 letech byla s nima i 14 dni u more no je zvykla takze cim driv tim lip....

Ahoj, náš malý byl poprvé teď v sobotu, v necelých patnácti měsících u tchýně. Spinkal celou noc a byl úplné zlatíčko. Moc ho chválila. No a jelikož vidím že to jde, tak jsem ho už na čarodějnice udala mojí mamce. :///: Mamka si dřív netroufla, ale tchýně mě přemlouvá už od jeho půl roku. To bych ale nezvládla já. :///: :a:

Náš byl poprvé u babičky přes (ale byl na ni hodně zvyklý) v 8. měsících. Byva tam ted pravidelně. Druhá babička ho tak brzy nechtěla a jěště ani teď v 5.letech tam sám přes noc nechce. ono je to o přístupu těch babiček. Dala bych, nebála bych se toho, pokud je na babičku zvyklá.

čím dřív,tím líp,pokud se na to babča cítí a nemá strach, tak můžeš vlastně kdykoli. Moje maminka nám hlídala malýho v devítí měsících -sama přes noc.My jsme jeli pryč na svatbu. Jinak normálně od tří let si naši berou Ondráška klidně i na týden,nebo dýl-dodělávám si totiž školu a v prosinci se nám narodila malá. Kdybych tohle chtěla po manželových rodičích,tak bych se asi nedočkala nikdy.A to bydlí tchánovci v jedné vesnici a naši bydlí 50 km daleko.Prostě je to o povaze prarodičů. Kdyby mi naši staršího nepohlídali, tak bych asi zdechla, protože tchánovci nejsou schopni si ani přijít třeba 1x týdně pro kočárek a malou vzít na hodinku ven,abych si mohla v klidu uklidit. Takže asi tak. :a:

In reply to by Clarra

Každé ženská je jiná , moje zase by našeho syna k mím rodičům nedala na noc ani kdyby ji vraždili a raději by nikam nešla. A kdyby měla moc práce a neměla by stíhat a být nadělaná tak raději nebude dělat nic a bude si hrát s malím . :-)

starsi byl poprve na noc u babicky uz ve trech letech.Mladsi ma rok a pul a jeste nebyla,ta je na to jeste hrozne malinka.Zustane tam taky asi az ve trech na poprve :€s€:

Ahoj, mám 2,5 letou cácorku, první noc u babičky strávila v 7 měsících, kdy jsem ještě kojila, ale vdávala se mi kamarádka, tak to bylo trošku komplikovanější, ale od té doby je u babiček čím dál častěji, protože si o to i sama říká. :s: A taky mi chybí asi víc jak já jí, ale pokud je ta možnost, tak si to hlavně užít a netrápit se co by kdyby. :dance:

Dcera spala poprvé u babičky (jen přes jednu noc) ve dvou letech a 3 měsících a malej spal poprvé u babičky taky kolem začátku toho druhého roku, vždy to bylo už v pohodě, neboj se toho, teď budou mít děti 5 a 3 roky za měsíc a jsem ráda, když si je jednou za čas babička s dědečkem vezmou na dva tři dni :///: a naše děti jsou u nich naprosto nadšený, vždy se moooooc těší :a:

Malá spala u babičky prvně asi v devíti měsících. Všechno v pohodě. Teď jsou jí tři a u babičky spí skoro každou sobotu. Máme to od sebe kousek, tak se na ní jdem většinou podívat a zkončí to tak, že tam malá na noc zůstane. Teď se mi to i hodí, máme dvouměsíční dcerku, tak si ten jeden den vždy odpočnu jen s miminkem.

Ahoj :a:
My syna dávali k babičkám asi od 2 měsíců. Teď mu je 27 měsíců a nemá problém být přes noc nebo i na víkend někde jinde. S druhým mimčem, co se má narodit v červenci, to chci dělat stejně.
Je to parádní..Můžem být jen s manželem, mám čas na školu i domácí "resty" :s:

My dáváme obě dcerky asi od dvou měsíců na celou noc k babičkám, mladší má teď rok a je tam občas i na tři noci, když máme nějaké vyřizování. Je tam spokojená. :a:

Já dávám maličkou k našim od 4 měsíců.Spí tam pravidelně,teď je jí 10 měsíců.Naši teda bydlí kousek ode mě a je na ně zvyklá.Ale je to prostě pohoda.

Za mě určitě čím dřív tím líp,nemyslím tím ve 2 měsících,ale tak aby si dítě zvyklo,my dali malého v necelým roce,protože máme babičky v jedné vesnici,a teda furt jsem na něho musela myslet a tel. jsem taky pořád sledovala :00: Ve dvou letech už dítě docela dost vnímá,jen bych teda doporučila dát dítě na noc párkrát předem,než odjedeš někam dál a nebude jednoduché se vrátit zpět :one: myslet na něho budeš určitě,ale člověk potřebuje utužovat i to manželství :h: :dance:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky