chodítko

15.03.2014

holky potřebuju poradit,
máme 6 měsíčního kluka a jeho matka tvrdí že jí doktor řekl že ho nemáme dávat sedět že si křiví pateř a ona mu dnes dotáhla chodítko a dává ho do něj, váš názor ?

Tak to už ho může dávat rovnou sedět... Chodítko není dobré na záda, stejně jako brzké sezení...vše má svůj čas, půl ročku je ještě malinko na chodítko, až tak kolem 10měsíce když už dítě samo vztává na nohy a chodí kolem nábytku...i tak jen chvíli denně... ;) když už teda chodítko potřebujete :a:

taky nedoporučuju :n: . Ani teď, ani později. Dítě by se mělo všechno naučit samo. Nejsem zastáncem pasivního posazování, vodění za ruce či chodítek. Dceři jsme nijak nepomáhali a na vše přišla sama a brzo. Lezla v 6ti měs, v 6,5se naučila sama posadit a stát, a v 9víti měsících sama začala chodit bez přidržování se nábytku.
To samé teď dělám u syna. Má 4,5měsíce, 70cm a 8,7kg a taky ho neposazuju a nestrkám do chodítka, i když mám z něj ruce vytahané jak orangutan :s: :s: :s: . Už se umí nějakou dobu otáčet na bříško a couvat. Dává pod sebe kolínka a snaží se lézt, ale nejde mu to, tak nerví, řve a vzteká se. Taky musím zatnout zuby a vydržet. To samé doporučuji manželce :a: :s: :a:

Do chodítka určitě ne,když sám nesedí. maminka by měla prcka zaměstnat na zemi,výborný jsou hrací deky,kde je plno chrastítek,šusťátek,kousátek,nebo lehátko s hrazdičkou,které se dá různě upravit a přizpůsobit dítěti.Ať vyzkouší jiný věci a zkusí se mu ze začátku hodně věnovat v poloze vležmo :-)

Do chodítka jsem dávala obě svoje dcery ale vždy až když uměli sami sedět a nikdy dele nez tak 10-20 min a jsou obe zdravé a žádné následky to nezanechalo :s: :s: :s: nicméně 6 měsícu mi příjde ještě málo na chodítko :a:

Onu totiž maminku bolí záda z toho jak ho musí pořád nosit a malej už vyžaduje víc než jen ležení "v tom je totiž zakopaný pes". s tím co jste psala naprosto souhlasím, (přirozený vývoj). Ale některé věci prostě nevysvětlíš a mele si svoje.
Stará se o to co je ted a nepřemýšlí dopředu co vše mu může způsobit.

In reply to by The Tomsa

Jj, děti jsou také zvídavé a společenské, že někde v koutě na zemi sami moc být nechtějí :s: Nošení je naprosto samozřejmé, já mám kluky už větší, ale oba jsem nosila dlouho v šátku i doma, když jsem potřebovala něco dělat. Dodnes, když je menší nemocný (2,5r), tak se nosí. Maminka si musí bolest zad kompenzovat nějakým cvičením a protahováním a hledat takové aktivity, kdy může mít prcka ve vhodném nosítku.
Mně se osvědčilo kluky pořád někde přenášet, měnit prostředí, dávat jim neobvyklé hračky (do krabice od bot nasypat všechno možné, co je vhodné; PET lahve, apod.). Jak se začali plazit, tak pro ně byl svět hned růžovější :one:

Ahoj, určitě je třeba nechat prostor pro přirozený motorický vývoj. Takže pokud se nezvládne sám posadit a v sedu udržet, tak je sed nežádoucí. Do sedu se zpravidla dostane až po zvládnutí lezení po čtyřech. Dr. má pravdu, musí nejprve posílit zádové a břišní svaly a zvládnout správnou mechaniku pohybu. Pokud mu budete sed nabízet, bude jej ale s nadšením vítat, protože to je pro něj nové má jiný výhled. Dítě v 6měs potřebuje dostatečný prostor na zemi s motivací k pohybu. Většina dětí v tomto věku začíná teprve s nějakým pohybem v prostoru a to vždy z bříška.
Chodítko je tedy také naprosto špatně, špatně se vyvíjejí kyčle a zakřivení zad v oblasti bederní lordózy, k tomu se ještě přidá skolióza, protože skelet zad není dostatečně "vyztužen" svaly.
Až se dítě postaví a začne obcházet nábytek, tak můžete příp. pořídit chodítko, o které se opře (něco jako mají staří lidé).

Sedět dokud nesedí sám se nemá.... Né kvůli páteří, ale kvůli hrudníku a chodítko, tam je to o názorech. Za mě určitě ne ne a ne. A už vůbec ne, když malý ješte ani nesedí. V chodnítku je to právě o té páteři a o tom, že ta pozice není pro dítě přirozená....těžiště je špatně....no podle mě všechno na chodítku je špatně. Ale znám spousty dětí, které v nich vyrostly .

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka